Денков: БТР-ите повече пречат, отколкото помагат

Аргументите на Радев не са адекватни
4 дек 2023 17:15, Стела Стоянова
466
Денков: БТР-ите повече пречат, отколкото помагат
Снимка БГНЕС

“Очаквам ветото на Радев да бъде преодоляно бързо, защото аргументите не са адекватни”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков, който по-рано коментира много кратко ветото на президента, предаде БГНЕС.

“Самият факт, че повече от 30 години тези БТР-и никога не са използвани, показва, че не са били необходими”, каза още Денков.

Той подчерта, че има други средства, по които работят, за "да може да се появят на границата ни". “Така че няма нужда от тези бронетранспортьори. Те повече пречат, отколкото да помагат”, смята премиерът.

Още по темата

По-рано днес президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника. В мотивите към ветото е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост. ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС осъдиха остро ветото на държавния глава, а подкрепа оказаха от БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човекът не става за премиер:((((
386
2
 
17
 
! Отговори
До 82-ОМБР преди 5 месеца
ти осъзнаваш ли че тоя си даде САМ титлата академик докато беше министър. с крадена тема за някакъв бързомиещ се ***....ама иначе разбира и от АЕЦ и от БТР и от ракети и от всичко....
385
6
 
21
 
! Отговори
Румен преди 5 месеца
Този академик е ужасно глупав.
384
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ти също повече... отколкото ....
383
8
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Естествено,и украйнците обявиха,че тези стари железа ще се ползват от ВСУ за логистика и евакуация на ранени. Ще свършат перфектна работа на тиловите им части,проходими са и могат да бъдат пълнени до тавана с квото се сетиш,и най вече от каквото има нужда т точка А до точка Б. Идеално!
382
9
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
До 396 Ем,че що ревете тогава за тях каро серенгалски мечки? Сигорно за вас тези БТР-и навяват някаква носталгия,и са с особена сантиментална стойност?
381
12
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Такива авторитети като ваша милост"имат пълно право" да се превръщат в съдници на някакви си там академици! Още повече след като световният авторитет Ким стана приятел-любимец на вашия Вова(лудия-пурпорногъзбабун)
380
1
 
14
 
! Отговори
денкооооооф преди 5 месеца
Таквия глупотевини и от Буци не съм слушал , а той е алфата и омегата на глупостите .
379
1
 
1
 
! Отговори
Бебо преди 5 месеца
До Анонимен Браво на АНОНИМЕН 396.Страхотен анализатор и познавач на военни действия и политики. Евалла.
378
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В момента Зеленски го подготвят за бушон, за провала на украинското контра настъпление, и може би като основен аргумент за оправдание ще изтъкне че не сме му изпратили навреме военната техника която сме обещали. Целия провал на украйна е заради нас. Точно тия 100 БТР-а щяха да обърнат ситуацията която беше много на кантар!!!
377
4
 
22
 
! Отговори
Намръщен преди 5 месеца
Никога при социализма не сме имали ТАЗИ степен за загуба на национална независимост и идентичност, и пълна зависимост от чужда държава! България в момента не съществува като държава със собствени интереси, работи срещу себе си, срещу интересите на населението си и в угода на чужди господари. При соц-а имаше зависимост от СССР, но не беше за сметка на собствения ни интерес и идентичност. Напротив, СССР помагаше много на страните от соц. легера, вкл. на нас. ТОВА робство сега е много по-лошо
376
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
не може да подаряваш нещо което не е твое
375
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
безобразна усмивка на фона на катастрофа
374
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
фгфгфгфг
373
2
 
2
 
! Отговори
Същото е и със преди 5 месеца
Комунистите от ДеПеСото и гербАЛА,СДС,ДС,БКП,БСП от 1990г.съсипаха и счупиха държавата и продължават да вредят.
372
1
 
4
 
! Отговори
gogo преди 5 месеца
едеруга сляпа, като тебе в казармата са им пръскали ауспусите... не че някога си помирисвал казарма, еле пък спорт, еле пък наука!ти си просто един неиздържал, заврян мишок преписвач никаква наука не си създал!
371
1
 
7
 
! Отговори
Да ви Е-га преди 5 месеца
ДенкооФ, перално-веро Академика колко разбира от военни дейности? То бива толкова голямо ЕвроОркослагачество но чак пък толкова. Пречиха ни ракетите, танковете, бронетранспортьорите...за това при бедствие или авария народа търси сам спасение. Мижитурките са заети да помагат на Оркоинци! А каква работа би ни свърщил един бронетранспортьор за да занесе храна, да евкуира хора, да помогне на аварирали линейки и автомобили...Не ни трябват но веднага след като ги дарихме поръчахме американски за млрди
370
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МАКИАВЕЛИ - УПРАВНИКЪТ ТРЯБВА ДА Е БЕЗДУШЕН, ВЪЛК В ОВЧА КОЖА. Макиавелизъм е, според Оксфордския речник, използването на хитрост и двуличие в държавното управление или като цялостно поведение",
369
1
 
7
 
! Отговори
адекватен преди 5 месеца
Неадекватния Денков повече пречи отколкото помага.
368
0
 
6
 
! Отговори
Деди преди 5 месеца
Ало, Химика, ти пречиш най-много! БТР-рите са си харни за армия като нашата! Поне ги изтъргъвайте бе серсеми-министри (МО и МВР), нали бюджета плаче за приходи - да донесат някой пробит гологан в хазната, че няма да помогнат на *** е пясно. А да, забравих, евроатланризъм нъл тъй?