Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

Инцидентът стана в Стара Загора
31 дек 2023 12:46, Александър Попов
463
Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

"Смятам, че баща ми е брутално убит. Той е убит. Ако вие сте успели да изгледате клипчетата, които ние много бързо свалихме, запазихме и ще представим където е необходимо на всички компетентни органи, виждам, че баща ми е брутално, зверски бит, пребит от полицаите на Стара Загора. Тези, от които ние би следвало да чувстваме закрила и сигурност. Виждайки всичко това, аз изпитвам по-скоро страх", заяви Борислава Пенева, дъщеря на бившия републикански шампион по борба Пламен Пенев. Той е 58-годишният мъж, който почина късно снощи след гонка в Стара Загора.

По първоначална информация на 30 декември 2023 г. в 20:45 ч. е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен. При установяване, водачът на автомобила не се подчинява на полицейските разпореждания и опитва да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

Още по темата
Около 21 ч. в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен водач на "Ауди" реализира ПТП със служебен автомобил на МВР и почива. Причините за смъртта са в процес на установяване. Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота.

Борислава Пенева е разбрала за случилото се с нейния баща от своя съседка.

„Първоначално от полицията ми дадоха информация по неофициален път, тъй като звъннах на човек от полицията, който е и началник в полицията, но доколкото разбирам, не е точно главния им началник, който ме осведоми, че баща ми е загинал на място при ПТП“, разказа тя пред БГНЕС.

Дъщерята на починалия бивш републикански шампион по борба сподели, че е поискала да знае какво се е случило на място.

„След неколкократно зададени едни и същи въпроси какво се е случило с баща ми, кога и как мога да го видя, ми обясниха, че няма как да го видя, защото той вече бил в Съдебна медицина и да се обърна към д-р Стаматов, който впоследствие разбирам, че е същият, който прави съдебната експертиза и на случая „Дебора“, каза тя.

Пенева обясни, че се е опитвала да се свърже с 2 РУ и е получила отговор от дежурната на 112, че дежурният на 2 РУ не желаел да разговаря с нея.

Жената е категорична, че баща ѝ е убит. „След този побой, няма място за друго мнение“, добави тя.

Пенева сподели, че баща ѝ е имал проблеми със здравето повече от 10 г., но е приемал медикаменти. Тя го определи като „изключително отговорен, честен и добър човек“.

„Но каквото и да е станало, независимо каква е причината, резултатът е фатален и ние не можем да го върнем. Единствено господ има правото да дава и да отнема живот. Баща ми е изключително сериозен и отговорен човек, много стриктен, много праволинеен. Не употребява нито алкохол, нито наркотици. Той е бивш спортист и това говори много повече за него, да не говорим, че е бил и няколко пъти републикански шампион по борба“, каза още Пенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
0
 
0
 
! Отговори
Налага се отчетливо преди 3 месеца
Мнението, че "Родната полиция" дето уж ни пази е зле обучена, разпасана шайка от хора, които имат неистово желание да бият някого! И тъй като в реалния живот това трудно би им се отдало тези индивиди са постъпили в полицията, където под прикритието на закона, колегите, съдиите и прокурорите могат безнаказано да налагат когото си искат дори и това да е с фатални последици и с летален изход за потърпевшите! Такова варварство няма никъде по света и се налагат спешни РЕФОРМИ!
384
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Републикански шампион по борба.Най вероятно не са успели да го закопчеят знаейки за физическите им умения.Може и да е ранил някой от тях.И те като лешояди са се нахвърлили върху него.
383
0
 
2
 
! Отговори
ПО НОВА ТВ преди 3 месеца
Дадоха много по--ясен репортаж как полицаите го ритат и удрят със каквото имат ,а виновният избягал нарушител който не е изпълнил полицейско разпореждане лежи на земята и сега !!! ПЪрво твърдение до сега УМРЯЛ ПРИ КАТАСТРОФА и веднага въпрос УМРЯЛ НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНА ЛИ БИЯТ ???
382
0
 
1
 
! Отговори
Със всички съм -- преди 3 месеца
--съгласен който са писали по долу ! За да не ставаме като една съседна държава известна със вековните си вендети българския съд да се намеси и да въздаде справедливост !Защото при тези зачестили случаи на бити и пребити и умрели ще започнем сами да си раздаваме присъди - па и да си ги изпълняваме .
381
2
 
4
 
! Отговори
Със всички съм -- преди 3 месеца
Съгласен които са писали по-долу ,че човека е престъпник щом бяга от полицията и те трябва щом го хванат направо да го пратят при Св Петър защото явно това им е работата ! Ритам едно кошче полицая тръгва да ме гони заедно със колегите и след това бой докато умра за назидание откъде накъде ще ритам кошчето !Да не са сменили нещо наказателния кодекс и присъдите да се изпълняват от въвлечените във слуайте полицаи ???
380
6
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 3 месеца
ето това е днешната ни полиция!!! и не знам как нямат срам!! само да кажа за ТАТУЛ: нямат право това нещо ода го правят куките прости!!! те са комплексирани затворници за които само далаверата им е в главата!!
379
10
 
30
 
! Отговори
Татул преди 3 месеца
Нормалните хора, когато ги спат полицаите, колко и да не им се иска се подчиняват на органите на власта. Ако някой бяга от закона е престъпник. Няма какво да обвиняват полицаите. Докога полицаите няма да имат права и всякакви бандити ще ги правят за смях. Иначе съболезнования на момичето, това е голяма загуба за нея, да загубиш баща си!
378
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До да вметна 335 В някои държави полицаите нито вадят оръжие, нито обграждат, нито бият. Нито застрелват в гръб с личното оръжие. Използват тейзър.
377
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бил заплашвал с нож?! На измислица прилича. Хлапетата умеят да драматизират и преувеличават.
376
8
 
21
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Самия факт, че е бягал от полицаите вече говори че не му е чиста работата. Съболезнования на дърщерята, разбирам че така ще говори, но истината вероятно е друга.
375
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съболезнования за дъщерята, ама нещо не се връзва казаното от нея с фактите: уж да разходи кучето - ама с кола, уж кротък човек - ама има подадена жалба срещу него, уж честен човек- ама бяга от полицаите, уж невинен - ама прави гонка без страх, че ще предизвика ПТП и смърт на съгражданин. Защо не е спрял за проверка? Какво е криел, защо е бягал??? Всеки, който не е престъпил Закона не се страхува от полицейска проверка.
374
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Прочее къде е въпросното видео?
373
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А баща ти защо не е лекуван? Къде беше ти та сега ми ревеш? И защо кара въобще автомобил?
372
16
 
22
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
Убийците в България са необразовани и самозабравили се полицаи,ирония,сега от кого да се пазим повече.Загубих представа а вие???
371
4
 
39
 
! Отговори
Виц #1 за 2023г. преди 3 месеца
Бивш няколкократен републикански шампион по борба заплашил деца с нож??!!! Вярно ли ве...;) ;) ;)
370
2
 
7
 
! Отговори
Ученика преди 3 месеца
Око за око, зъб за зъб...
369
9
 
45
 
! Отговори
Крети преди 3 месеца
Борец да заплашва с Нож каква е тая простотия, тия хора са бойни машини нож е слабаци. На видеото се вижда че простите Куки са като подиявели , сигурно са били пияни вдигнати от маса.
368
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички Кооври ги научиха по телевизията и от фондации, като не са на кеф да викат еди кой си ме заплаши с убийство и имаше нож... ходи после доказвай, че нямаш сестра... чл 144. ал.3 отдавна трябваше да се смени, защото се използва само за изнудване от години, сега вече и непълнолетните го научиха и звънят на ченгетата за щяло и нещяло, че ги били заплашвали, а гавазите само тава чакат, некоя фуста да им звънни и да си направят с пича пагоните...
367
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не зная защо е бягал може би е имал причина не зная но онзи убавец дето уби Милен Цветков не заслужаваше ли правосъдие на място.
366
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борчето ако беше и дал по кило две луканка нямаше да го пипнат!! Даже щяха да го закарат с ескорт на буркан до вкъщи точно като оня суек с Поршето дето пиян помете франсетата на околовръстното в София.