Няма кой да съди насилника на Дебора, всички 17 съдии си направиха отвод

И последният възможен съдия в Стара Загора с отвод
Обновена: 9 яну 2024 15:57 | 9 яну 2024 15:56, Петър Бойчев
269
Няма кой да съди насилника на Дебора, всички 17 съдии си направиха отвод
Снимка БГНЕС

И последният съдия, който можеше да разгледа делото "Дебора" в Районния съд в Стара Загора, си е направил отвод днес по обяд. Това съобщава "Сега" след проверка в регистъра на съда.

Вече седмица от там не отговорят с какви точно мотиви са направени масовите отводи. След като всички районни съдии в града се отказаха, ще трябва да бъде определен друг равен по степен съд, който да разгледа процеса срещу Георги Георгиев. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив.

Обвинителният акт срещу Георги Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември. Оттогава до днес последователно отвод си направиха всички 17 наказателни и граждански съдии. От публично достъпните данни става ясно, че всички те се позовават на текста от НПК, който казва, че "не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото".

Какви са тези "други обстоятелства" обаче е неизвестно. 26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинения, след като 5 месеца по-рано обществото беше "взривено" от бруталността на престъплението и неглижирането на случая от властите.

Първото обвинение срещу Георгиев, който в момента се намира в ареста, е, че на 26 юни с особена жестокост и по особена мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил.

За това престъпление НК предвижда от 2 до 10 години затвор. Второто обвинение е, че на 26 юни е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като употребил сила, удряйки я с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор.

Същото наказание НК предвижда и за третото обвинение на Георгиев - че в периода от април до 25 юни т.г. 6 пъти се е заканил с убийство на Дебора.

Съдиите, които приеха, че поради някакви обстоятелства може да се считат предубедени или заинтересовани пряко или косвено от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозова (тя е и председател на съда), Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Александър Георгиев, Велина Пенева, Женя Иванова, Генчо Атанасов и Ваня Тенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
0
 
! Отговори
ОТВОД преди 4 месеца
ПРИ ТАКАВА СИТУАЦИЯ ДА СЕ ПОСТАНОВИ РЕШЕНИЕ ВЗЕТО ОТ ВСИЧКИ
232
0
 
0
 
! Отговори
ДАЙТЕ преди 4 месеца
ГО НА ТАЛИБАНИТЕ
231
0
 
2
 
! Отговори
Отвъд Драгоман преди 4 месеца
Представете си какво влияние има човекът с макетният нож, а уж охранител
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
съдиите сякаш ги е страх от нещо, а щом и те се страхуват смятайте колко е силна държавата.
229
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сладка работа се оказва съдийството - работиш ако искаш, а заплатата си върви.
228
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 месеца
Някой да е гепил кокал от пържола?Сред познатите ми няма такива.
227
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички лидери на Българската комунистическа партия (БКП) без изключение в периода 1944-1989 г. са определяни от Кремъл и са върховни изразители на съветската политика и нейни проводници, както в партията, така и в българското общество.
226
3
 
2
 
! Отговори
Само преди 4 месеца
До Анонимен За ляво-либералите и комунистите ни, чиято "смелост" се проявява единствено в просташкото ругаене към България и всичко Българско, което правехте, използвайки случилото се! Чрез него отклонихте вниманието и от намушкан Българин в РСМ - все пак вие искате чрез Македонизма да заличите ако не Българщината изцяло, то поне тази в Македония - в това число и нашата Пиринска Македония! Искахте да наложите и Истанбулската Кретенция и криминализирате Българщината, но тук 100% се провалихте!
225
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички ли са мишки?
224
5
 
3
 
! Отговори
Всъщност преди 4 месеца
До Анонимен Те ще благодарят на Георги, защото ако е нападнал наистина момичето им, е сбъднал мечтата на десетки, ако не и стотици хиляди Българи - да се издигнеш от пропастта на върха! Има клипове с Дебора как месеци преди историята пее на сцената заедно с Преслава! Така че парите вече са в кърпа вързани! А на Георги Дебора може да му отвори пътя към Чалгаиндустрията, както Пепеляшка заведе в Кралския двор мащехата и злите си сестри, като той може да стане и принца й, ако не си е намерила друг
223
5
 
15
 
! Отговори
До 212 и 219 преди 4 месеца
До коментари: 212 и 219. Ако сте различни хора, то има нещо сбъркано във вас. Не вървите добре психически. Моля, потърсете спешна помощ от психиатър. Иначе тези съдии в Ст.Загора задружно да си скъсат дипломите. Срам и позор!!!
222
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 230. Работата е там че родителите на момичето първи ще го оправдаят срещу съответната сума, разбира се и ако някой друг не даде повече. Защото ако бяха загрижени за момичето то нямаше да ходи със сутеньори.
221
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-накрая нещо добро! Сега го дайте на родителите на момичето те да го съдят! Няма по-истински съдии от тях!А този талибан да стои и да се моли цяла вечност за милост
220
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има разминаване в очакванията просто. Обществото иска дълга и справедлива присъда. Българското правосъдие е разписано така, че престъпниците да се щадят. То е на тяхна страна. Не за да се реабилитират, а за да не се занимава системата с тях. Съответно виждаме рецидивисти и престъпници с тежки провинения с минимални или никакви присъди. Сега предстои такава да получи и този господин и никой не иска да е съдията, който ще отнесе гнева на хората. Рискът от отвода е никакъв.
219
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българският съд е тотално корумпиран и ако не знаете това значи изобщо не знаете какво се случва в държавата.Но пък не е за чудене след като часово гладувате за Боко и ДПС.Направо да се чуди човек как може да има толкова много глупав народ събран на едно място.
218
2
 
22
 
! Отговори
Тон преди 4 месеца
Това означава ,че лошото се озаконява!
217
1
 
37
 
! Отговори
Пожарникар преди 4 месеца
Аз може ли да си направя отвод при пожар или като трябва да вадя части от тела при катастрофи ?? Защото и аз и съдиите сме на държавна работа ?!
216
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Давате ли си сметка какво означава това !!! Отговорът е много *** - общество , което обича мутрите и ги обожава в цялото им велоколепие.
215
3
 
39
 
! Отговори
Ало, ВСС преди 4 месеца
Уволнете ги? Като не им стиска, да не ставали съдии!
214
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха-ха-ха. Ами явно съдът в Стара Загора е корумпиран и некомпетентен. Хайде сега всичките съдии да си търсят нова работа, защото това вече е саботаж.