В деня на погребението на Неофит: Сръбският патриарх с руския Кирил

Митрофанова: Огромна провокация е присъствието на украинския духовен лидер Епифаний
Обновена: 16 мар 2024 12:01 | 16 мар 2024 09:50, Красимир Ангелов
219
В деня на погребението на Неофит: Сръбският патриарх с руския Кирил
Снимка: БГНЕС

"Всички скърбим, това е голяма загуба", заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която пристигна в храм-паметника „Свети Александър Невски“, за да отдаде почит на покойния българския патриарх Неофит.

"Патриарх Неофит беше истински свещеник! Голям приятел на Русия. Нашата църква скърби заедно с българите и българския народ", заяви посланик Митрофанова, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
Тя посочи, че Патриархът на Русия и цяла Москва Кирил няма да може да присъства на погребението на Патриарх Неофит.

"Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и там има общи мероприятия. Ще присъства представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той вече е тук", заяви посланик Митрофанова.

Руският посланик определи като огромна провокация присъствието на украинския духовен лидер Епифаний.

"Това не е просто напрежение, а огромна провокация и спрямо Българската църква включително. Това е провокация, защото тази църква не е призната от Българската. Това е абсолютна провокация от страна на Фенер /наименованието на Вселенската патриаршия - бел.ред./", подчерта Митрофанова.

Какво още каза Митрофанова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
12
 
12
 
! Отговори
Ламарин Тенекеджиев преди 1 месец
Странно нещо е Пymuнопоклонникът... Не му е ясно, че ако тук беше бленувания му рашистки режим, ЩЕШЕ ДА ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ за коментарите му.... Изобщо давате ли си сметка, че в Россия така не може да се коментира
179
14
 
9
 
! Отговори
ген. Каулбарс преди 1 месец
Има някакво разминаване между нашенските копейки и Митрофанката: те все ни разправят какви благини ни очакват в матушката Русь, а официалният представител на същата райска страна прави всичко възможно да отблъсква българското народонаселение от бъдещата му втора родина. Но поне в това е последователна. Всичките руски ,,дипломати" са се държали по същия начин в губернията. А тогавашните копейки пак са славословили Россията. Изводите си ги правете сами...
178
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коментар: Проста; проста; проста, и глупава.
177
38
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милата женица! Заради някакви политики , вместо с почести и благодарност да се отнасяме към нея, понася целия хейт на всички евророби!! Добре, че има още българи ,който осъзнават ,че ние сме славяни , православни ,с обща азбука , подобни морални ценности и разбирания , и се Гордеем ,че сме българи!!! Не като ония дето бленуват за запада , само защото става въпрос за пари!! Нищо друго не ни свързва със запада...просто нямаме нищо общо и това е супер, даже!
176
20
 
39
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
За какво е довлекъл самозваният укронахалник?!
175
31
 
35
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Евала братушки ,така се прави с един удар поваляш всички русофобски кучета ........България е сатанинска държава която се кланя на Хелоуин и на оня *** Вартоломей,но не и на православието !!!
174
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вселенския фанариот и украинския назначен схизматик ще горят в ада.
173
12
 
11
 
! Отговори
Гундяев не е преди 1 месец
Поканен
172
41
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, че българската църква не е признала украинската независимо, че е призната от Вселенския патриарх показва до каква степен нашата църква е под влиянието на руската още от времената на КГБ.
171
38
 
34
 
! Отговори
до 177 преди 1 месец
Съвсем нормално е голяма страна като Украйна да има своя независима църква, а не да се подчинява на руската. Още повече сега, когато Русия убива украинци всеки ден, а поповете на руската църква в Украйна произнасят молитви за руския патриарх и руското оръжие. А няколкото случая, когато полицията насила извежда руските попове са когато те отказват да напуснат незаконно заеманите от тях сгради принадлежащи на държавата. Например Киевската Лавра, която е собственост на украинската държава.
170
39
 
48
 
! Отговори
Укронацизъм преди 1 месец
Укронацистите бият и влачат свещеници, гонят ги от православните църкви за да наместят там своите разколници като този Епифаний. Можем да се гордеем с това, че нашата църква се държи достойно и не признава разколниците.
169
23
 
42
 
! Отговори
Провокация си е преди 1 месец
Разколническата украинска църква, която представлява Епифаний не е канонична и не е призната от Българската Православна църква. Епифаний не е поканен от Светият Синод, а вселенският патриарх во вкарва през "задният вход" като го е включил в делегацията си.
168
35
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чест и почитания на Митрофанова, че почете дядо Неофит, за разлика от много, които се пишат за българи.Всички се надяваме на Путин да ни освободи от стелещата се наркомания, *** идеология, зелени сделки и мигранти, които ни налага комунистическия ЕССР
167
36
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е вече поне го разбрахте че сте желани много фино ви го показаха нашата църква Митрофанова се правеше на господарка на руската църква размяташе ключовете но да не забравя че се намира в България и тук не е Москва
166
39
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Митрофанова да се оплаче на арменския поп
165
37
 
43
 
! Отговори
до 168 преди 1 месец
Ние не мразим руснаците,а комунистите които и до днес управляват Русия.Замисли се,че паметника на цар Александър Втори никой не го е докосвал. Никой нищо против няма и името на болница Пирогов,нито против името на храма Александър Невски!Но как да не мразим тези дето избиха внуците на нашите освободители???И Митрофанова е част от тях!Днешните управници на Русия я превърнаха във варварска и агресивна страна,достойна само за омразата на целият свят!
164
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно като го е нарекла Фенер, има пред вид Фанариот?
163
40
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Митрофанова била ли е поканена или се е натресла да прави интриги поне е разбрала че не е желана
162
43
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко много православни църкви поругаха и взривиха в Украйна и тази жена ще има претенци че не сме поканили Кирил който благославя войната и убийствата на невини хора и деца
161
45
 
48
 
! Отговори
недопустимо преди 1 месец
яката намразих руснаците заради тази жена . Изгонете я !