В деня на погребението на Неофит: Сръбският патриарх с руския Кирил

Митрофанова: Огромна провокация е присъствието на украинския духовен лидер Епифаний
Обновена: 16 мар 2024 12:01 | 16 мар 2024 09:50, Красимир Ангелов
219
В деня на погребението на Неофит: Сръбският патриарх с руския Кирил
Снимка: БГНЕС

"Всички скърбим, това е голяма загуба", заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която пристигна в храм-паметника „Свети Александър Невски“, за да отдаде почит на покойния българския патриарх Неофит.

"Патриарх Неофит беше истински свещеник! Голям приятел на Русия. Нашата църква скърби заедно с българите и българския народ", заяви посланик Митрофанова, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
Тя посочи, че Патриархът на Русия и цяла Москва Кирил няма да може да присъства на погребението на Патриарх Неофит.

"Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и там има общи мероприятия. Ще присъства представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той вече е тук", заяви посланик Митрофанова.

Руският посланик определи като огромна провокация присъствието на украинския духовен лидер Епифаний.

"Това не е просто напрежение, а огромна провокация и спрямо Българската църква включително. Това е провокация, защото тази църква не е призната от Българската. Това е абсолютна провокация от страна на Фенер /наименованието на Вселенската патриаршия - бел.ред./", подчерта Митрофанова.

Какво още каза Митрофанова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
8
 
8
 
! Отговори
до 140 преди 1 месец
Абе научи се правилно да излагаш тезата си и да съставяш граматически правилно всяко изречение, не забравяй и за препинателните знаци, бе, или///тератче! Ако си прочетеш поста, сам няма да можеш да разбереш какво си искал да кажеш! Ба си неграмотното поколение!!!!
139
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Какво православие си "давал на сърбите и рашките" след като България 500г е била част от мюсулманска империя??
138
19
 
17
 
! Отговори
РУСИЯ СЕ СЪБУЖДА! преди 1 месец
Вече 3 -- съединения от руската Съпротива срещу диктатурата на Путин, воюват на страната на Украйна!...ВОЙНАТА Е НА ПЪТ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В "ОСВОБОДИТЕЛНА" ЗА РУСИЯ, ОТ РУСКИЯ ФАШИЗЪМ И БОЛШЕВИЗЪМ!!!
137
17
 
17
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 месец
тази кокона е персона нон грата.
136
7
 
0
 
! Отговори
Дани до 141 преди 1 месец
Моят фаворит е генерал Жаба
135
6
 
19
 
! Отговори
Istinata преди 1 месец
Дертовете с наследника на Неофит в сглобката обаче носят отблясъците на древногръцката трагедия. Бойко Борисов е с едни гърди напред, макар че фаворитът му Николай Пловдивски изчезна от прожекторите напоследък. Не е за подценяване и Делян Пеевски, който току-виж пробута за патриарх главния мюфтия. В ПП-ДБ положението е по-трагично. Даниел Лорер едва ли ще цака с равина на Софийската синагога, а на генерал Атанасов така му е писнало да чака голям държавен пост, че накрая може да кандиса и за патр
134
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен За Македония нямащ право да обвиняваш Русия и Сърбия са виновни. На Берлинския България беше раскасана и върната на Турция така че там е вината и оттам почва сичко. Т.е. вината е на ЕС и НАТО които сега реват крокодилски за Украйна. Западните покрайнини и тимощко подарени нна Сърбия от кого в 1919 г. Май от Франция и Англия нали.
133
13
 
24
 
! Отговори
Лили Петрова преди 1 месец
Провокация срещу кого? Срещу Русия? Я си гледай работата, нахални-е.
132
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Показна руско-сръбска противобългарска акция.Какво представлява за тях славянското и православно братство!?!? Жалко за руския народ.
131
18
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо християнско няма при нео-либералите на "запад". Така че ако има християнско обединение то ще е срещу сатанистите от запада, включително и българските сатанисти от сглобката.
130
38
 
34
 
! Отговори
Време е преди 1 месец
Да се обеденим всички християни срещу сатаната антихрист комунист човеко-УБИЕЦ джуджето кремълско и поп КГБ.
129
28
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога сърбите са ни обичали,та да чакаме почит и уважение от тях.А мутрофанова е такъв гьон.сурат,че нищо в нея не ме изненадва.
128
8
 
7
 
! Отговори
Филип Киркоров преди 1 месец
Аз отново съм раздвоен както в този случай така и като цяло в живота.Залитам винаги няляво,надясно,ако ме разбирате.При нас в Русия тези неща са забранени уж,ама душичката си го иска.
127
28
 
14
 
! Отговори
Morski преди 1 месец
До зайцев (нарочно с малка буква) - Ти, руски ро. бе защо пишеш в бУлгарски сайт? Научи се кога се пише чисто БЪЛГАРСКАТА буква Ъ и тогава пиши!
126
25
 
41
 
! Отговори
Gender_EvroAtlantic преди 1 месец
Кой довлече хохола и на какво основание той ще присъства след като не е поканен от Синода? Сатанистите ще използват *** на патриарх Неофит за поредната русофобска проява, което още повече ще отврати миряните.
125
20
 
27
 
! Отговори
тая преди 1 месец
неканена *** , ръси полит. пропаганда даже и на погребения.Класически ***.
124
44
 
37
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Руснаците никой не ги иска никъде само тук в България шепа кАпейки с 15% на избори къде казват,че те са НАРОДА са се запънали,че тук много ги искаме:):):)кАпейки къде сте тъгнали с тези 15%?:):):)
123
45
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Провокацията я извърши Путин с нападението над суверенна Украйна, изтребвайки православни братя украинци, с благословията на руския патриарх Кирил.
122
34
 
32
 
! Отговори
до зайцев преди 1 месец
Няма руснаци, защото ниой не ги иска, а и Русия не ги пска.
121
9
 
25
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
И от двете страни имат къса памет.От една страна се заоправдавали от Синода,че са уведомили Патриарх Кирил без да го поканят,от друга страна и посланичката се заоправдавали,че Патриарх Кирил бил на планирана среща със Сръбския.Всички забравят,че има наложена санкция от Брюксел и няма поради това как да дойде.С тази санкция го приравниха на Осама Би Ладен и нищо не съм чул от нашата Църква като позиция,тъй че лека му пръст като на всеки обикновен човек.