ДСБ и СДС искат оставката на Миков

Според десните полицаите са приложили ненужна сила срещу протестиращите пред парламента
15 яну 2009 09:53,
60
ДСБ и СДС искат оставката на Миков
Снимка: БГНЕС

„Полицаите получиха заповед да приложат тази ненужна сила и тя е дошла от министъра на вътрешните работи“, затова този министър трябва да си подаде оставката веднага“, обяви от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ Иван Костов.

„Ние сме съгласни, че сред протестиращите граждани имаше провокатори, ние сме съгласни, че срещу тях трябва да се вземат мерки, но имаше мирно протестиращи граждани, срещу които също се приложи сила“, каза той.

По думите му полицията е действала неорганизирано, нанесла е щети на хората, арестувала е малолетни, допълни Костов и поиска оставката на Михаил Миков.

Председателят на СДС също настоя за оставката на вътрешния министър.

„Искаме оставката на министър Миков. Той носи отговорност за този произвол вчера. Ако има малко достойнство – да си подаде оставката”, каза Мартин Димитров.

От Българска нова демокрация осъдиха опита протестът да бъде манипулиран и насочен в негативна посока.

„Ние от БНД сме убедени, че възможността за протест на гражданите срещу едно управление представлява неотменимо демократично право. Очевидно обаче тоталитарният рефлекс на определени политически кръгове се задейства винаги когато стане дума за свободно упражняване на тези права“, казват в декларация отцепилите се царисти.

Според тях е постигнато пълно отвличане на вниманието от първоначалната цел на протеста – искането на отговорност от управляващите за техните грешки и недалновидно ръководене на страната.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ
58
0
 
31
 
! Отговори
kyky преди 15 години
Анонимен, аз споделям мнението си.ти опита ли се, примерно, да пуснеш гугъл, и да видиш за каква бомба, например, става дума.и дали може да сравняваш една кумулативна граната, примерно пг8 със една отбранителна граната, примерно ргд42? и същите тия две със самоделка, дето я прави някой в мазето?имаш промишленост, която от стотици години прави гранати, и пак има инциденти и взривове във фабриките и заводите, а вие сте седнали да ме убеждавате че имало безопасни взривове......още веднъж казвам - по телевизията показаха три от ръчно изработените бомби, които са заловени, барабар със хората, които са се опитвали да ги внесат.такава бомба може да убие човек, а при нещастно съчетание на обстоятелствата може да убие и повече хора.това ли искате?това ли оправдавате?
57
0
 
31
 
! Отговори
Мая преди 15 години
много ги е страх депутатите от протеста всичко което виждам ми напомня за фашиски мерки искам да питам управляващите как така за една нощ осъдиха децата , който ПОЛИЦИЯТА ПРЕБИ , а не могат да осъдат НАРКОДИЛАРИТЕ ,който продават наркотици на децата ни и ги возят в ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ПАТРУЛКИ ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИМА СИГУРНОСТ САМО ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НАРКОДИЛАРИТЕ И МАФИЯТА , А ЗА НАС ОБКНОВЕНИТЕ ХОРА НЯМА СИГУРНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТДОКОГА ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ ?ЗАЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ МОГАТ ДА КРАДЪТ БЕЗНАКАЗАНО А НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА РАБОТИ БЕЗ ПАРИ ЗАЩО АЗ РАБОТЯ 30 ГОДИНИ ОТГЛЕДАХ 2 ДЕЦА И ГИ ИЗУЧИХ НО НЯМАМ НИЩО , ЗАЩОТО ЗАПЛАТАТА МИ СТИГА САМО ДА ПЛАЩАМ СМЕТКИ И ДРУГО НИЩО .АЗ НЕ МОГА ДА СЕ ПРИМИРЯВАМ С ТОВА.ЗАЩО ХИЛЯДИ СЕДЕМДЕСЕТ ГОДИШНИ РАБОТЯТ И ПОЛУЧАВАТ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ЗАВЪРШИЛИ РАЗНИ ПАРТИЙНИ ШКОЛИ , А ДЕЦАТА НИ НЯМА КЪДЕ ДА РАБОТЯТ ОСВЕН КАТО СЕРВИТЬОРИ И ШОФЬОРИ ЗА ПО 200 ЛВ. ЗАПЛАТА .
56
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Куку, допреди малко говореше разумно, не се опитвай сега да извърташ казаното по-долу просто от желание за заяждане.А може би искаше да дам пример с една ръчна граната, пусната на около 100 метра от сградата? Поразява с осколки в диаметър около 40 метра. Дали може да стане нещо в сградата? Или, както написаха по-долу, и ти признаваш за бомба само атомната?
55
0
 
31
 
! Отговори
kalin преди 15 години
da si popravite forumite....
54
0
 
31
 
! Отговори
Гост преди 15 години
гледай филмчета мойто момче ,мнооого ще научиш от тях :-) Когато има бомбена заплаха се евакуира целия периметър ,не си ли виждал наживо през последните 20 години как се процедира ?
53
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
мисля че това с показаните вчера по телевизията бомби си беше жива инсинуция. Както и зле монтираните "самопризнания" на . Все пак сивите кардинали на ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ постигнаха това, което целяха - ПОЛИЦИЯТА ПОКАЗА НАГЛЕДНО какво ще стане с всеки, който се осмели да дойде в следващите дни на простеста - а на българите с миши сърца, толкова му трява
52
0
 
31
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Куку-то е комунист ,в момента се опитва да се изкара социалист т.е да си бг социалист означава да си дебилен комунист.Това са престъпници спрямо човек и общество и куку лъже и пробутва написаната от коминтерна и партията предства и история ..отностно сверствата извършени от античовешката и безбожна *** единствената организирана престъпна група от 80 години насам Комунистическата партия ,която кой знае защо се е нарекла българска ..,кога бяха българи ,кое му е българското..кога са градили държава ..полагали грижи за това общество..историята тази със фактите немее.Трябва да се търси отговорност от служителите на т.нар бивши а те са настоящи служби за това ,че гледаха и се грижиха за интереса на партията ,някак си страната е забравиха удобно.Трябва да се търси наказателна отговорност на т.нар БКП за убийствата и зверствата извършени от нея.Погазване на основни човешки права тук и и изконното право на живот.Те отнемаха животи естествено на по добрата по модерната и адекватна част на българското общество.За отровената и вредна околна среда.Ние освен ,че сме най корумпираната страна в Европа най престъпната ,но сме и най болната нация.Добрите грижи на Партията разболяха хората.Демографският срив е факт ..обезлюдиха се цели райони на тази страна *** дойдоха в Столицата и в по големите градове ..за живяха по двустайни соц апартаменти и дори се кефят на това.Демографския срив в тази страна започна от края на 60-те години на 20 век с тази анти индустрализация ,която в крайна сметка се указа не ефективна и непроизводителна т.е ненужна и вредна.Селянина е благороден човек истински такъв..*** т.е комунистите не стават за селяни ..,както навсякаде по света те са изметта на обществото напълниха панелните комплекси и заживяха,като *** естествено нормалните хора страдаха и страдат и до сега от тях и по зле ще става.Тук писющите социалисти т.нар са потомци или от едно котило с онези престъпници терористи,който ограбиха честните и трудолюбиви хора в тази страна..комунистите отродиха от вяра ,имот от любов ..и пробутаха на това общество развратните си неадеквакни представи за живот най лошото е,че това стана ,чрез сила и насила и чужда агресия Съветският съюз и съветската *** унищожиха тази страна,огромната лъжа е ,че комуниста разбира и гради национално стопанство.Те забогатяха така ..чрез кражби и измами и убийства ..настаниха се в чуждите имоти ,раздаха им се такива ..по разни постановления на партийният съвет ..за вили и къщи и ,както е типично за комуниста сега се бори срещу реституция ,която те самите опоручиха .Те трябва да връщат незаконно придобитото ,но не го правят.Та лъжат хората ..кампуси и подобни протести срещу кого?Пълната *** и оскотяване на населението е в резултат на политиката провеждана от тях през десетилетията ни повече ни по малко.Унищожаваха черкви избиха свещенници и все още наричат това за,че било добро и правилно..тук се надявам да чуя това някой ден от устата на някой комунист и той да в близост не да го гледам
51
0
 
31
 
! Отговори
kyky преди 15 години
нямаш проблем, анонимен.завъзваме ти една такава бомба под гърба, завъртаме бомбата в посоката, в която кажеш, за да не те `порази` и я гръмваме....навит ли си, теоретико холивудски?
50
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Точно така, празна кратуно, поразяват в посоката, в която е насочен взрива. Тъй като едва ли можеш да прочетеш специализираната литература по въпроса, погледай поне малко филми
49
0
 
31
 
! Отговори
kyky преди 15 години
показаха ви 3 намерени бомби по телевизията,с такива бомби навремето убиха човек след мача цска-левскиили според вас бомба е само атомната бомба?
48
0
 
31
 
! Отговори
Гост преди 15 години
Да бе , те бомбите убиват избирателно , гърмят само в посока на протестиращите а в посока парламента - не :-)
47
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Сапьорите най-малкото си знаят работата. И могат да преценят дали има нужда от евакуация на депутатите. След като сградата се охранява и в и около нея не са открити "взривни устройства", са преценили, че няма нужда от евакуация. Защо професионализмът на някои трябва да става основание за коментари от страна на празните глави?
46
0
 
31
 
! Отговори
Гост преди 15 години
Пинокио Миковако Миков беше Пинокио , нямаше да може да взема завоите - толкова дълъг щеше да е носа му заради наглите лъжи !!!Миков , като пръснахте митинга защото "имало бомбена заплаха" и като открихте след митинга "3 взривни устойства" - защо не евакуирахте депутатите от парламента ? Или поне да ги махнете от прозорците където кибичеха ? Нали при взрив някой от тях може да пострада от счупени стъкла ? Или на съществото Миков не му пука за депутатите , или много добре е знаел че бомби няма - никакви !! Нито по време на митинга , нито след него !!!Нагъл лъжец , достоен колега на останалите лъжци и крадци от това скапано правителство.
45
0
 
31
 
! Отговори
ЗАЮ преди 15 години
Ако полицаите не бяха приложили тази "ненужна сила" някои от протестиращите можеше да ти сменят и без това грозната мутра - Костов!
44
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
айде тичайте на площада, както ви нареди кмета Бойко Борисов! Тичайте да безчинствате и полицаите да ви натрошат главите, че нали трябва да докарате мутрата Бойко И ГЕРБ на власт!
43
0
 
31
 
! Отговори
Аргира преди 15 години
За туй ли ядоха пердах вчера хората? Нека ме извинят господата, но трябва да приемат бодящата очите истина - те са вече част от историята и никога няма да бъдат отново движещите колела. Трябват нови хора. Омръзнаха ми Надка, Костов и сие. Знаем вече колко струват. Надка да си гледа козметичния салон, Костов - внуците и да не опитват да влизат в ролята на кукловоди, защото почеркът им е до болка познат.
42
0
 
31
 
! Отговори
бивш син преди 15 години
Аз пък искам твоята оставка. Не харесвам твоята"етническа толерантност" и навеждането към САЩ. Досега какво сме получили от тях,ами едно потупване по рамото. Дай на други да" изправят" СДС.Ти си минало и ще видите на изборите останките от СДС няма да са в парламента. Жалко ,но благодарение на него и други такива се стигна до това.
41
0
 
31
 
! Отговори
kyky преди 15 години
nekorumpiran, държа да направя няколко уточнения.1. съдиите са несменяеми2. 90% от съдиите са назначени по времето на костов3. след това костов смени закона, и вече съдиите се самоназначават.така че, ако ще уточняваш чий е този съд, коректно е да кажеш `костовия съд`
40
0
 
31
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
миков, вашият съд да беше да осъдил онези, дето ограбиха милиардите от тази държава !Да бяхте осъдили онзи /онези/, който си присвои дълготрайните материални активи на 'ДИАМАНТ' - Разград за над 10 млн !От ЕВРОПА многократно заявиха, че не признават решенията на вашия съд - вместо да ги съди, той ги изкарва с чисти ръце !Тия приказки ходи си ги разправяй в европейския парламент, току виж, че ти повярвали !