Дражевите патриоти си искат обратно арестувания съратник

Не пускат кандидат-депутата Иван Славков от ареста, жалва се Ивайло Дражев
22 юни 2009 16:47, Красимир Ангелов
22
Дражевите патриоти си искат обратно арестувания съратник
Ивайло Дражев. Снимка: БГНЕС

Предизборният щаб на "Обединение на българските патриоти" ще сезира ЦИК за възпрепятстването на кандидат-депутата от партията Иван Славков да участва  в предизборната кампания.

Това съобщи в Сливен мажоритарният кандидат на партията Ивайло Дражев.

Скандалният бивш футболен функционер посочи, че Иван Славков е регистриран на четвърто място в листата на партията в 21-ви сливенски избирателен район, но девети ден от началото на кампанията се намира в следствения арест и с това се нарушават правата му на кандидат-депутат.

Според Дражев защитниците на Славков отново са внесли искане във Варненския окръжен съд за освобождаването му на основание, че с акта на регистрацията му в РИК-Сливен той е получил имунитет срещу наказателно преследване. 

Dnes.bg припомня, че общинският съветник от Варна, местен бизнесмен и бивш президент на ПФК "Спартак" Варна Иван Славков, е обвиняем за създаване и ръководене на престъпна група за наркоразпространение, пране на пари и склоняване към проституция.

Делото срещу организираната престъпна група във Варна влезе в съда в началото на юни.

Още по темата
Досега са одобрени споразумения на прокуратурата с 18 от 24-мата обвиняеми, включително баща и син Данови.

На 11 юни Окръжният съд във Варна осъди Веселин Данов на 3 години затвор при първоначален общ режим след споразумение с прокуратурата.

Мажоритарният кандидат на "Обединение на българските патриоти" Ивайло Дражев също успя да стопира делото срещу него, след като се кандидатира за депутат.

Футболният функционер е обвиняем, че на 31 юли 1998 година е блъснал с волвото си кола с великотърновска регистрация по пътя Бургас–Созопол.

Намясто тогава загина Димитър Кехайов, а няколко месеца по-късно от тежките травми в болницата издъхна и Румяна Димитрова.

Скоро след катастрофата делото бе спряно, но през 2004 г. – възобновено, след което на Дражев бе повдигнато обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Пеликана Грую преди 14 години
Ей това е... Наглост, наглост и без капка срам... Какво да коментираш това просто, комедия и трагедия в едно.