Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт

Българската икономика излиза от кризата, каза финансовият министър
1 май 2010 19:03,
334
Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт
Снимка: Булфото

"Няма да се кандидатирам за президент, финансов експерт съм и ще остана такъв." Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в отговор на въпроса той ли е кандидатът на ГЕРБ за президент.

“Моята роля е да изведа икономиката от тежката криза, в която я наследихме, моето амплоа е именно на експерт, а не да бъда президент“, обясни Дянков.

"Безработицата вече втори месец пада, в петък получихме сведения от Агенция "Митници", с 20% са се увеличили приходите от митниците"", припомни Дянков.

"Реформите работят, април ще е важният месец, България излиза от икономическата криза, виждам ясните сигнали за това, очаквам да се съвземе икономиката.

Безработицата вече е под 10%, за сравнение в Испания е 20%", подчерта министърът.

"Търсенето и потреблението се вдигат по малко и плавно, но се вдигат. Така че има няколко плахи сигнали, че икономиката почва да изплува.

Има такова правило – 6 месеца след първия месец, в който износът тръгва нагоре, и икономиката тръгва нагоре.

Още по темата

Октомври беше първото тръгване на износа нагоре, значи през април икономиката се съживява. Приходната част пък се очаква да се съживи през юли", обясни министър Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
2
 
5
 
! Отговори
Абе преди 13 години
Добре, че има хора като Дянков, които си гледат работата и вкарват икономиката в икономически релси, като не се връзват на политическите мижитурки тип "Останишев", който май освен комсомолска пропаганда друго не може да произведе.
298
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Земята вика Пицаря, Земята вика пицаря... слизай бързо долу че връзката се губи.....
297
5
 
2
 
! Отговори
ВРАЦА преди 13 години
ааааааааааа оллллеееееееееееее този и то президент а бе вие луди ли сте бе от тяхната листа нико й не става за ништо освен да ми правят ***
296
3
 
1
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт ,Българската икономика излиза от кризата, каза финансовият министър Моята роля е да изведа икономиката от тежката криза, в която я наследихме, моето амплоа е именно на експерт, а не да бъда президент, обясни Дянков. ХАХАХАХАХАХААХ ТОЯ *** МРЪСЕН Я МУ ВИЖТЕ СНИМКАТА САМО КАТО НЯКОЙ ГЕЙ С ПРЕЗЕРВАТИВ НА РЪКАТА МУ АБЕ ТОЗИ КОЙТО ГО НАЗНАЧИ НЕ НЕЕ НОРМАЛЕН ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТОЗИ СТАВА САМО ДА ПАСЕ КРАВИ НАСЕЛО
295
4
 
4
 
! Отговори
el dorado преди 13 години
абе кво коментирате от тъпо по-тъпо бе... вие сигурно жена си не може да управлявате..кви претенции имате за Дянков...някой държава от вас управлявал ли е?...аман от всичкознайковци в таз страна
294
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че и да се кандидатирашш кой ли би гласувал за тебе , и какъв си ми експерт като не знаеш нищо за реалната икономика бюджет не се пълни от безработни , а от работещи фирми с персонал!!! и като ще пътуваш до вашингтон за да си наглеждаш имота чия сметка ще е това, просто искам да знам за какво се харчат данъците дето ги плащам всеки месец
293
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колко са клати*уровците да държавна хранилка , да махнем 30% и ДДС-то няма да се вдига !!! при управлението на предишните имаше схема 3:5:8 сега каква е схемата никой не казва . и още нещо , Вие дето четете и пишете да сте видяли милиционер да дава,аз не,цялата им стуктура е организирана така,че само да папа,после какво работи областния управител-чиста проба партиен секретар,ама 29 и цял апарат около тях,ами тия охрана на съдебнатавласт,тъпоглави милиционери,мития в рпу-то какво работят а дянков
292
0
 
4
 
! Отговори
по-експерт преди 13 години
Дянка, не вдигай данъците, ами спри изтичането на пари! Харчовете на държавата требе да са пропорционални на приходите! Стоп на *** мисии, редуциране на служители ако требе или преназначаване на по-полезна работа(метачи, озеленители и т.н. - те за друго не стават).
291
3
 
6
 
! Отговори
ДА преди 13 години
ОБСТРАХИРАЙТЕ СЕ ОТ ВЪНШНОСТА НА ЧОВЕКА ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С КАЧЕСТВАТА МУ!!!!НЕ МОЖЕ 20 ГОДИНИ ДА СМЕ ВЪРВЕЛИ КЪМ ПРОПАСТ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ДА СЕ ОПРАВИМ НЕ СТАВА С ЛЕКА РЪКА.ТРЯБВА НАРОДА ДА ПОДКРЕПЯ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВИНАГИ СМЕ НЕДОВОЛНИ А НЯМАМЕ РЕШЕНИЕ ДОРИ ЗА СЕБЕ СИ!!!!
290
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
леле, теб с летва са те били- по главата.
289
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много умен момък и резултатите ще се появят скоро. Но червено-турската мафия използва лошите месеци да съсипе всичко окончателно ако успее чрез дискредитиране на правителството. Престъпленията се правят по-добре в мътна вода. Редът който се въведе не ги устройва!
288
2
 
7
 
! Отговори
Криза преди 13 години
На Дянков няма ли кой да му обясни, че в България всяка година през април безработицата започва плавно да намалява, а през септември отново се увеличава. Това няма нищо общо с кризата, а по-скоро с туристическият сезон по черноморието ни. И приходите затова започват да се увеличават. Интересно септември като започне обратният процес кой ще е виновен.
287
3
 
2
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 13 години
Дали някои ми вярва на приказките. Наркотиците са по евтини от цигарите, контрабандата стигна 50 %, престъпноста гази пенсионерите като башибозук.Дано да се измъкна с паричките, които откраднах за Хамерика без да лежа вбългарски затвор.
286
2
 
1
 
! Отговори
pazete Borisof преди 13 години
Simo Pudelyt e svalil kondoma ot nekoe po-teka mujestvo. kvo iska da kae, 4e ni evyt s tetakov uec li be kaun-Nai mi haresva, 4e Bobu e absoliutno 4ist. kato se srinem-ministrite ste sa vinovni, a nie ste si go izberem za prezident. i zasto ne, kogato kostov se e svil kato se edno go my4at stochasticno razmesteni zapek i diaria w tova mangalsko Kostofsko dupe. Lipomi s hemeroidi te laziat kostov- nikoga ve4e niam da vidis tron w BG.
285
2
 
2
 
! Отговори
v преди 13 години
Nedei da se kandidatirash!
284
3
 
4
 
! Отговори
&&& преди 13 години
Dano Borisov i Dqnkov ni izpravqt,az li4no im vqrvam
283
2
 
1
 
! Отговори
1111 преди 13 години
No,tazi pomo6t trqbva da bade ydobrena ot senata sledva6ta sedmica!!!O6te ni6to ne e re6eno okon4atelno!!!
282
2
 
2
 
! Отговори
NEWS!!! преди 13 години
Министрите на финансите на страните от еврозоната одобриха плана за финансова помощ за Гърция в размер на 110 милиарда евро за три години, съобщи Франс прес, като се позова на изказване на премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер, който е и президент на еврогрупата.
281
5
 
7
 
! Отговори
стоядин преди 13 години
Според мен този човек изобщо не е в час с обстановката в България и трябва да си ходи там където е бил до сега. Може би си е въобразил, че България е банка, о ужас уви това не е така. Капиталът на България са само хората и милиардите за които той ми плямпа непрекъснато липсват.
280
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Експерт е по вкарване на бананови републики в клопката на МВФ.