Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт

Българската икономика излиза от кризата, каза финансовият министър
1 май 2010 19:03,
334
Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт
Снимка: Булфото

"Няма да се кандидатирам за президент, финансов експерт съм и ще остана такъв." Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в отговор на въпроса той ли е кандидатът на ГЕРБ за президент.

“Моята роля е да изведа икономиката от тежката криза, в която я наследихме, моето амплоа е именно на експерт, а не да бъда президент“, обясни Дянков.

"Безработицата вече втори месец пада, в петък получихме сведения от Агенция "Митници", с 20% са се увеличили приходите от митниците"", припомни Дянков.

"Реформите работят, април ще е важният месец, България излиза от икономическата криза, виждам ясните сигнали за това, очаквам да се съвземе икономиката.

Безработицата вече е под 10%, за сравнение в Испания е 20%", подчерта министърът.

"Търсенето и потреблението се вдигат по малко и плавно, но се вдигат. Така че има няколко плахи сигнали, че икономиката почва да изплува.

Има такова правило – 6 месеца след първия месец, в който износът тръгва нагоре, и икономиката тръгва нагоре.

Още по темата

Октомври беше първото тръгване на износа нагоре, значи през април икономиката се съживява. Приходната част пък се очаква да се съживи през юли", обясни министър Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
6
 
! Отговори
Леля му преди 14 години
Бъркаш, те са дупета, не юпита и никога не са били. Платени длъжностти с яко нагъзване от някой тати или мама.
258
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 14 години
До кога в България ще назначават Юпита ( синове или братовчеди на бивши кадри от БКП) който нито са си плащали данъци в България нито знаят за бизнеса в БЪлгария! ЗАКОН ТРЯБВА ДА ИМА КАТО НЕ СИ ПЛАщАЛ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ МОГАТ ДА ТЕ ИЗБИРАТ НА ВИСОКИ ПОСТОВЕ!
257
2
 
4
 
! Отговори
Леля преди 14 години
Монка, глупусти приказваш. Я се погледни в огледалото да видиш колко си кадърен.Кандидатствай, не ги жали.
256
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що бе, кандидатирай се. Знаеш ли още колко смях ще има? През сълзи за жалост.
255
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това последния виц на мода ли е ?
254
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков,моля ти се стани ти президент. По-добре президент-***, отколкото президент-милиционер.
253
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, г-н Експерт, ако излизаме от кризата защо ще вдигате ДДС, нещо не се връзва. Ако наистина излизаме от кризата значи парите от увеличението на ДДС ще си ги разделите или просто лъжете за пореден път - Дянков ходи си не ставаш, не разбрали досега, г-н ЕКСПЕРТ!!!!!!!!!!!!!!!
252
14
 
3
 
! Отговори
патриоти преди 14 години
ДЯНКОВ,НАРОДА Е РАЗМАЗАН ,ИСКА ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ, НО ПЪТИЩАТА, БОЛНИЦИТЕ, ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ИЗОБЩО ВСИЧКО ДА Е КАТО В ГЕРМАНИЯ.С БОЙКО ЩЕ ВИ БЪДЕ ТРУДНО,СРЕЩУ ВАС ЩЕ СЕ СТОВАРИ ЦЯЛАТА ДЕМАГОГИЯ НА КОМУНО-МАФИЯТА, НЕ СЕ ПРЕДАВАИТЕ.
251
2
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 14 години
Аз ще гласувам за Сашо Дойнов ..защото България в момента заслужава такива хора за президент ,,омръзна ми от сериозни генерали и агенти на ДС ..България е смешна страна и трябва да има смешен президент...
250
1
 
10
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
Дянков държи кризата в пликчето /доста време се чудех какво държи , дали е повърнал в плика ,или това му е презарватива...../..... а ние пък държим сатъра наточен
249
4
 
11
 
! Отговори
краят на герб преди 14 години
През месец май идва гербавия край! През юни вече ще дишаме свободно!
248
0
 
11
 
! Отговори
истинска държава преди 14 години
В Швейцария ДДС-то е 7,6 процента! Е на това му казвам истинска държава!
247
7
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
' КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДОКСИЦИКЛИН АКТАВИС И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА ?Доксициклин Актавис е широкоспектърен антибиотик от групата на тетрациклините, който е се приема през устата и е с изразено действие срещу голям брой микроби. Потиска синтеза на белтъците в микробната клетка. Доксициклин Актавис се прилага за лечение на инфекции, причинени от чувствителни към него микроорганизми: инфекции на дихателните пътища - тонзилити, фарингити, отити, синуити, бронхити, пневмонии, бронхопневмонии; инфекции на жлъчните пътища; урогенитални инфекции (пикочо-полови) - уретрити, цистити, пиелонефрити, простатити; инфекции на малкия таз - чревна амебиаза и други; интестинални (коремни) инфекции; инфекции на кожата и меките тъкани - импетиго, целулит, фурункулоза, акне, инфектирани травматични и следоперативни рани; други инфекции - остеомиелит, тромбофлебит, възпаление на тъканите на окото; инфекции от специфични причинители - пситакоза, трахома, рикетсиози, чума, туларемия, холера, бруцелоза, Лаймска болест, лептоспироза, сифилис (при пациенти с алергия към пеницилини), антракс. '...................................................................................................................Какво е това :С22Н24N2O8Забележка : Това не е номера на банковата сметка на Гоце в някоя швейцарска банка !
246
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДЯНКОВ Е ЕКСПЕРТ ПО СЕЛСКОСТОПАНСКА АВИАЦИЯ
245
6
 
1
 
! Отговори
??? преди 14 години
' Раздават с връзки тайните на държаватаШефката на ДКСИ Цвета Маркова и президентът Първанов работят заедно за запазване на олигархичния модел в страната, каза в интервю за BNews бившият председател на комисията по досиетата Методи Андреев.Има данни, че допуск до класифицирана информация се дава без да са приключили нужните проверки за това. Той се издава на някой, само защото някой друг стои зад него.Това каза в интервю за BNews бившият шеф на Комисията по досиетата по времето на Иван Костов Методи Андреев. Той е убеден, че даването на достъп до тайните на държавата се е превърнало във формалност. Затова Андреев призова да се извърши сериозна ревизия на работата на ръководството на Държавната комисия за сигурност на информацията (ДКСИ).Андреев прогнозира, че интереснни данни могат да изскочат и от проверка на допуските, давани на различни бизнесмени по линия на индустриалната сигурност.Той разказа, че един от въпросите, на които те трябва да отговорят, за да получат достъп е какъв е приозходът и структурата на капитала им. "Бих бил много учуден, ако произходът и структурата на капитала са били проверявани сериозно", каза Андреев. Той е убеден, че подобна проверка ще покаже, че в работата на ДКСИ е имало политическа намеса на тройната коалиция и на силните на деня.Шефката на комисията Цвета Маркова гледа в една посока с президента Георги Първанов и двамата работят за запазване на олигархичния модел.Това каза още Методи Андреев пред BNews. Според него двамата се опитвали да запазят интереса на хора, които могат да се окажат клиенти на съдебната система. Примерите за това - ветото на президента върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс и несъгласието на Маркова назначенията в съдебната система да стават след проверки като за достъп до класифицирана информация."Цвета Маркова и Първанов са като скачени съдове, тя е една от най-честите му спътници при неговите екскурзии зад граница", каза още Андреев.Така било и при едно от последните му екзотични пътувания - до Шри Ланка, Австралия и Южна Корея. "По закон шефката на ДКСИ няма разписани права да осъществява международна дейност", припомни Андреев. '
244
1
 
12
 
! Отговори
българан преди 14 години
Дянков, ти си толкова експерт, колкото аз съм кандидат за Президент. ВЪРВИ СИ МОМЧЕ, ЧЕ ВЕЧЕ МИ Е ПРОТИВНО И ДА ТЕ СЛУШАМ, НЕ САМО ДА ТЕ ГЛЕДАМ!
243
1
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 14 години
Това момченце не е добре с психичното си здраве. Трябва да го лекуват. За експерт не става но за *** за зеле-може! И , час по-скоро да го изритат от тука защото ще затрие държавата, разбра се, че е агент на Световната банка.
242
0
 
14
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
Дянов ти си експерт колкото Аз съм космонавт, кажи защо те изгониха от МВФ , къде ти е рейтинга на такъв , а за президент се иска качества .... които ти може само да сануваш
241
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много ясно че излизаме от кризата.. лятото ква криза.. миналата година голяама криза ли беше??
240
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
kak stabilizirash ikonomikata? kato vdigash danaci, tova vseki moje da go napravi, no celta e da ne strada naselenieto na bulgaria, a ti tochno tova pravish kato se mislish za golqm ekspert. edin naistina golqm finansov ekspert shte napravi taka che ot edna strana da stabilizira ikonomikata a ot dryga ot tova da ne strada naselenieto------------------ Абе, Яни, това в Грция ли го измислихте? Хем това в онова, хем душата в рая?