Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт

Българската икономика излиза от кризата, каза финансовият министър
1 май 2010 19:03,
334
Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт
Снимка: Булфото

"Няма да се кандидатирам за президент, финансов експерт съм и ще остана такъв." Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в отговор на въпроса той ли е кандидатът на ГЕРБ за президент.

“Моята роля е да изведа икономиката от тежката криза, в която я наследихме, моето амплоа е именно на експерт, а не да бъда президент“, обясни Дянков.

"Безработицата вече втори месец пада, в петък получихме сведения от Агенция "Митници", с 20% са се увеличили приходите от митниците"", припомни Дянков.

"Реформите работят, април ще е важният месец, България излиза от икономическата криза, виждам ясните сигнали за това, очаквам да се съвземе икономиката.

Безработицата вече е под 10%, за сравнение в Испания е 20%", подчерта министърът.

"Търсенето и потреблението се вдигат по малко и плавно, но се вдигат. Така че има няколко плахи сигнали, че икономиката почва да изплува.

Има такова правило – 6 месеца след първия месец, в който износът тръгва нагоре, и икономиката тръгва нагоре.

Още по темата

Октомври беше първото тръгване на износа нагоре, значи през април икономиката се съживява. Приходната част пък се очаква да се съживи през юли", обясни министър Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 14 години
Дянков платил ли е един лев данък в България след акто е живял 9 години в Щатите, кой ще провери? Дали през годините които е прекарвал тама е платил и един лев? Трябва за високи постове в страната да се назначават само изрядни данъкоплатци а не псевдо специалисти - ЮПИТА, като Милен Велчев, Ники Василев, подаряващи БТК и като Дянков не бил си плащал здравните 9 години А КОЛКО ДАНЪК ВЪОБщЕ Е ПЛАТИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ?
238
0
 
10
 
! Отговори
Saiman преди 14 години
Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт....Po kakvo si ekspert po vlizane na kriza po skoro.Българската икономика излиза от кризата tova go slushame ot dosta odavna ama mai samo ti si izlqzal ot krizata ili izobshto bil li si
237
2
 
16
 
! Отговори
БКП=ГЕРБ преди 14 години
ГЕРБ=БКПББорисов - член на БКПшев на политическия кабинет Румяна Бъчварова- баща Генчо Бъчваров - бивш главен редактор на Отечествен фронт - няма един който да Е НА ВИСОК ПОСТ В ГЕРБ ДА не е бил свързан с Държавна сигурност и БКП - и ТОВА Е ДЯСНАТА ПАРТИЯ ГЕРБ - ЗНАЧИ БКП Е БИЛА ДЯСНА ПАРТИЯ!
236
11
 
3
 
! Отговори
Елизабет преди 14 години
Трябва да се вярва на това умно и образовано момче.Ама ние сме племе,което докато не оплюеме човека,да го омажеме с цветисти думи,за друго не ни бива.Разрушители сме,какво се направи го унищожаваме-вижте спирките,рейсовете,фасадите и още и още.
235
11
 
4
 
! Отговори
БСП+ДПС=Първанов преди 14 години
Безбожници и предатели
234
3
 
2
 
! Отговори
Вампир преди 14 години
"Хаджи", оти като слязоха тия Балканджии знаем каква я надробиха...
233
5
 
1
 
! Отговори
Вампир преди 14 години
Даваш ли, даваш, Хаджй Йово e-mail на турска вяра!IP-то си давам, но e-mail-a поне си запазвам.:-)
232
1
 
2
 
! Отговори
Вампир преди 14 години
По повод ДС: от нас се иска да вярваме, че ДС управлява, така на ДС ще й е по-лесно да си запази властта.Другояче казано искат да убият вярата ни и да ни обезверят.А от нас зависи дали ще се пречупим.
231
0
 
2
 
! Отговори
............. преди 14 години
и това ли беше демокрацията?ДС управлява ама Виее си гласувайте и избирайте като си искате!това според мен е нещо друго!или :ако не слушкаш няма да папкаш!тази система ще работи до когато биг брадър каже стига!социалния експеримент се провали и спасявайте се,че може и някой да отече в суматохата!и танкове М1 abrams и хеликоптери апачи няма да ги спрат!количествените натрупвания наистина водят до качествени изменения,но трябва да се отчитат и фактори като мен ,например!!!народа вече захитря...
230
2
 
3
 
! Отговори
........... преди 14 години
сташен си бе пъпката на мама!за 5 лева и майка си ще продадеш!сега разбрахте ли как се упраляв *** народ!дано успееш ***!аз съм много по добър от теб но не коментирам........за 2 секунди ще те хакна ,но не съм *** и поне защитавам някаква теза ***!
229
1
 
2
 
! Отговори
....... преди 14 години
да почвам ли от прокси?много мразя *** милиционери!?цензурата още по малко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
228
0
 
4
 
! Отговори
сам я измислих преди 14 години
няма разлика!БГ трябваше да стане туристическа дестинация за "европейските туристи" нещо подобно като гърция и за това направиха и дъщерите Ви ***!повече няма да коментирам !справки.......БГ икономистите! но тръбата с петрола .............
227
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
HAHAHAHAHAA HER FLIK BIL EXPERT HAHAHAHAAAHHA6te se pukna ot smqqqqhhhhhh AHAHAAHAHH
226
0
 
1
 
! Отговори
сам я измисли преди 14 години
*** ДС *** !никога не пипайте децата на такива!казвам го като съвет разбира се!
225
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 14 години
до 234!поне опитай?аз не съм звяр,не че ми харесва реалноста............трябваше да питате първо хората преди експеримента!вече е късно за съжаление.......социалния експеримент ще се окаже пълен провал и без да съм учил социология за съжаление!
224
1
 
2
 
! Отговори
.......... преди 14 години
питай милиционерите
223
1
 
1
 
! Отговори
терориста преди 14 години
аре стига ,че съм по добър от теб в манипулациите!ще Ви скапя за секунди и няма да се усетите даже!искаш ли да се бием?и от мутри не се стряскам ,защото ще ги заплодя поне 3 пъти до като се усвтят!тези мазните страшно ги обичам ,даже и пищова си не могат да извадят!
222
2
 
0
 
! Отговори
омбре преди 14 години
аз пък си имам проятел и ще споделя нещо актуално!бил задигнал на времрто незаконните оръжия на партизанчето велко диморров пкръжен началник на МВР и още го тормозят за това........за каква демокрация си мислите бе ***?молиционерска ли? и това е било преди повече от 30 години!даже и дъщеря му прецакаха гадовете!кефя се само на хамериканците защото не прощават издънки!
221
0
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 14 години
Оказва се че ДДС-то не само в Румъния но и в държави като - Германия- 19 % , Франция 19.6 % , Холандия - 19 % , Румъния - 19 % , Словакия - 19 %, Луксембург - 15 % , Малта - 18 %
220
10
 
2
 
! Отговори
чичо преди 14 години
дянков работи както трябва, казва истината и за това реват комунистическите ***,които вече никога няма да видят власт