Младенов успокоява: Диалогът ни с Русия е много добър

По думите му между двете страни тече постоянна комуникация
16 юни 2010 15:18, Красимир Ангелов
122
Младенов успокоява: Диалогът ни с Русия е много добър
Снимка: БГНЕС

"Диалогът ни с Русия е много добър в момента и нямаме причина да се притесняваме”, обяви външният министър Николай Младенов след редовното заседание на кабинета.

По думите на родния дипломат №1 между двете страни тече постоянна комуникация и отношенията между двете страни имат много голям потенциал.

Младенов бе категоричен, че изявлението на премиера Бойко Борисов, че България няма да реализира "Бургас–Александруполис” и АЕЦ "Белене”, няма да хвърли сянка върху отношенията ни с Русия.

Още по темата

"Нашите отношения с Русия не са базирани само върху един проект, дори и той да е енергиен. Имаме достатъчно широк обхват на взаимодействие с Русия, които искаме да развиваме в максимално коректен тон и мисля, че диалогът ни е много добър в момента”, отчете външният министър.

Той бе категоричен, че решенията за "Бургас–Александруполис" се взимат на базата на оценката на експертизата на екологичния ефект, която отнема доста време.

“След като тя приключи, ще дойде времето за взимане на решения”, подчерта в заключение Николай Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като ще се притесняваш за енергийните нужди на България след 20 години, гледай германците кво правят по темата. Не се занимавай с тъпотиите на Русия. В Русия ако кофата е пробита, не я сменят.. просто добавят още един маркуч да я пълни.
80
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 13 години
Сигурно съм смехурко, но не отговори на въпросите а се опитваш да отклониш темата, което ме навежда на мисълта, че отговорите на простите въпроси няма да подкрепят тезата ти. Но не се изненадвам, тук това е масова практика.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щото си *** руски ***. Китай откъде майка си да си внесе ел.енергия? От КНДР ли ?САЩ може би требе от Мексико да си купуват електричество ? Русия да не я споменаваме. Там думата ефективност я търсят в тълковен речник кво значи.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпросът, драги ми смехурко е, не дали искаме руски/американски/африкански реактори. Въпросът е, защо да губим пари. Към момента 20% от произвежданта БГ енергия се изнася. Това е при тотална неефективност на използването на ел. енергия, сравнено с ЕС като цяло.
77
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 13 години
Това означава ли че реакторите в света се увеличават ежегодно с десетки и кой ги строи. Сигурно все малоуминици дето няма да имат и те очакват печалба. Нещо виждам противоречие.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Консумацията нараства с темпове такива, че след 50 години урана ще свърши.
75
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 13 години
Каква е годишната консумация на обогатен уран, който се използва за зареждане, с какво темпо нараства консумацията. Като не искаме руски реактори, американски ли, че къде са разработвали и експериментирали Уестингхаус техните по-съвременни, след като от 70-те години в САЩ не е строен АЕЦ. Може би, ще усъвършенстват технологията в наш АЕЦ, благодаря за което.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Южен поток няма да има :)) Това беше картата която руснаците показваха на украинците, докато не си сложиха послушно русофилско правителство начело на Украйна.
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А не смяташ ли, че цената на урана ще се вдига ?! Лихвите по заемите даже не съм ги вклюзил! Ако направим по точни сметки, няма да са 100 а 200 години.
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Печелили са се 2 млрд ама в приказките за червената шапчица. От Бургас - Ал ще се печелят 30тина милиона годишно. За 20+ години ще се изплати инвестициите. От него печелят единствено руснаците заради неплащането на такси на Босфора. Ама де толкоз акъл от русофилски ***.
71
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 13 години
Защо пренасяте сегашните ценови нива и в бъдеще, не ви ли минава през ума, че цената ще се покачва и тогава смятайте
70
2
 
2
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Ти наистина не си добре!От АЕЦ Козлодуй се печелеше 2 милиарда на година а от Белене последна генерация ще е 3 млд но от 2 генератори.От Петроловоза 2,5 милиарда на година а от Южния поток повече от 3 милиарда за транзит!Казах ти да ходиш да коментираш в турските блогове
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 78Аре да не говориш за народа, а ? Руско икономическо робство не желая аз и българският народ. Руснаците да идват, да си харчат парите и по живо, по здраво да си хващат пътя за родната руска кочинка.
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е много директен,мисли на глас а това не е въобще дипломатично.Той е силен но в вътрешните работи защото познава народа си и проблемите му,но в международни отношения е 0.Такова дръзко изказване до сега не бях чувал,дори от Обама и Путин!!!.Да отстъпи поста си на Дянков преди да ни е разорил напълно.Народа никога няма да се откаже от русия
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисли! Годишната печална на АЕЦ Козлодуй е 65 млн евро годишно. За 100 години = 6.5 млрд евро. Толкова ще струва АЕЦ Белене и ще се ползва 60 години. Тоест, дори няма да се изплати.Руският начин е като не стига ток, да произвеждаме още повече. Европейският вариант е ЕФЕКТИВНОСТ! Аман от руски ***!
66
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
А,ааа, видяха големия руски ........., и вече дават на задна.Много бързат да приказват тия момчета в правителството.Езикът им върви доста напред пред мисълта.
65
1
 
1
 
! Отговори
Tina преди 13 години
... Откажете "Бургас-Ал", заради екологични причини, но оставете "Белене" - така хората ще са спокойни, че с Русия все още сме приятели и че имаме някаква енергийна сила.Или нещо подобно. Имате министри, имате дипломати. Мислете...Това "изпълняване" на всичко, което кажат американците и "вслушването" в тяхното мнение за всяко нещо просто дразни българския народ. А точно в неговите реакции трябва да се вслушвате по-често.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 72Аха, Значи да гледаме примера на Стамболов. Ако не желаем руски ботуш, ще бъдем безвъзвратно заколени ?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото драги, ракети не се ядат.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... да "вдигне ръка" срещу тях веднага бива отхвърлен /дори и да е имал право/. Вижте съдбата на Стефан Стамболов, Иван Костов. Обръщайте се по-често към историята може да ви научи на много.Обръщайте се по-често към народа си, обяснете му, дори ако трябва му покажете договорите. В противен случай за българите просто заменяте руската зависимост с американска. А руснаците винаги ще бъдат посрещани с хляб и сол и ще си останат братушки - това е положението!....