Сергей Дмитриевич защити руските проекти

Белене и тръбата трябва да се строят, иска лидерът на БСП
15 юни 2010 15:27,
199
Сергей Дмитриевич защити руските проекти
Снимка: БГНЕС

"Решението на Бойко Борисов за енергийните проекти обективно работи за интереси на други страни, като например Турция", заяви Сергей Станишев след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Свидетели сме на пълния хаос в главата на управляващите и липсата на цялостна политика", коментира още Станишев.

По думите му няма мотивация за обявеното от Борисов решение за АЕЦ "Белене" и "Бургас–Александруполис".

"Белене" е български проект, който увеличава енергийната независимост на България и този проект би дал възможност България да произвежда доста по-евтин ток от този от ТЕЦ-овете и това ще се отрази на хората и на домакинствата, изтъкна Станишев.

Още по темата

По отношение на проекта за газопровода "Бургас–Александруполис" лидерът на БСП коментира, че не са дадени никакви мотиви от страна на премиера и не е тайна, че Турция и Руската федерация обсъждат подобен проект.

"Българското правителство губи доверие на ЕК и Евростат заради постоянно променящите се сигнали и прогнози, които дава", каза още той.

"Не е ясно защо правителството реализира такава негативна промяна в бюджета при по-положителната прогноза за икономическия растеж", сподели Станишев.

Според него ЕК е получила със закъснение информация за намерението на правителството за актуализация на бюджета.

"Развещава се митът, търкалящ се от правителството за двата милиарда необезпечени договори от чекмеджетата. Няма такива договори за 2 милиарда лева", каза още той.

Станишев оше веднъж изтъкна, че парламентарната група на "Коалиция за България" няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре няма да има руски инвестици в бг. Ще спрем всякакви договори с Русия и кой ще на загуба.ИСкаме да изнасяме в Русия но отсреща нищо.Така пазарна икономика не се прави.Русия не е умряла за нас има кой да и купи нефта и газа и другите суровини.В русия има вече два завода на тойота , на крайслер, на ролс ройс , на митсубиши та камо ли за нас да са се замислили.Европа ще е зависима от Русияане от Сащ защото от там не идва нищо.Германия ,франция ,италия ,австрия ще намерят как да си доставят газ
173
0
 
2
 
! Отговори
Кардашев преди 13 години
под руски инвестиции,разбирайте-бандити с легализирани от държавата бизнес и пари придобити ,чрез БАНДИТСТВАНЕ,БАНДИТСТВАНЕ,БАНДИТСТВАНЕ.
172
0
 
4
 
! Отговори
Кардашев преди 13 години
Вижте този тип-Сергей Дмитриевич Станишев.Той е лобито на руските бандюги и съмнителни бизнесмени в БГ.ЗАЩО МИСЛИТЕ ПРЕДПОЧЕТЕ ДА ГО ИЗБЕРАТ ОТ ВАРНА.ЗАЩО ВСЕКИ МЕСЕЦ,ТОЗИ ГНИДАВ РУСКИ ИБРИК СЕ СУРКА ПО *** ДО ВАРНА?За среща с избиратели?ГЛУПОСТИ,ТОЙ БЕ ИЗБРАН ОТ МАКСУДА-*** МАХАЛА МЕКА НА ХЕРОИНА.ТАМ СЕ ИЗБИРАТ И НАЙ-СЛАБИТЕ И МРАЗЕНИ ПОЛИТИЦИ В БГ,ЗАЩОТО *** ЗА 15 ЛЕВА И МАЙКА СИ ЩЕ БОЦНАТ.Това е истината.Станишев работи с пълна пара за навлизането на руските ''инвестиции''В БГ
171
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За първи път не вярвам на ББ. По лаишко обяснение защо не ни трябва тръбата и централата не бях чувал. А ето какво казва един от най-неговите вестници:***/article?id=248321
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от резидент на ГРУ друго и не очакваме ........ това не е новина
169
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фотоволтаиците и вятърните генератори са екологични и безопасни. А който му е скъпо, да седи на свещи.
168
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никви неустойки, бе! Да дойдат да си приберат вересиите във вид на червени петоколонници и да си е*ават майката някъде по Азия.
167
1
 
1
 
! Отговори
Фотоволтаик преди 13 години
...намалим драстично вредните емисии,мисля с 30%,което означава,че ще трябва да спрем и някой ТЕЦ.Предложението ти да минем на алтернативна енергия,вятърни и фотоволтаични централи,означава от цена 3 цента/квч,да минем на цена 36 цента/квч,т.е. да се превърнем в "най-конкурентната" икономика в света !!!Санирането на сградите може малко да помогне,но там мястото вече е заето от Цветелина Бориславова.Що се отнася до танкерите с петрол,те руснаците предложиха бургаската рафинерия да се премести...
166
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИМАХ СИ ХАС ДА НЕ ГИ ЗАЩИТИ, ТА НАЛИ Е РУСНАК СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ И Е ШЕФ НА ПОТЪНАЛИЯ КОРАБ БСП!
165
0
 
0
 
! Отговори
Фотоволтаик преди 13 години
Алоо rainbow 1: 5 и 6 блок на Козлодуй трябва да спрат след десет години.Изграждането на 7 блок ще отнеме поне пет години,от момента когато минат всички процедури по ОВОС,проектиране и т.н.,т.е до 2020 год. я се построи,я не.Като гледам за колко време Бойко построи Завод за отпадъци в София,ясна ми е работата.Така...при това реактори се строят по двойки,така,че ако се наложи единият да спре,другият да покрива.Така,че това са само химери и празни приказки.Освен това до 2020 год.,трябва да...
164
2
 
5
 
! Отговори
Говорителя на БСП преди 13 години
Коментар към снимката: Ако някой се чуди какво прави Сергей, мирише си пръста за да реши дали да го лапне или пак да си го пъхне отзад да изкара още мармалад.
163
0
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
?
162
2
 
2
 
! Отговори
rainbou1 преди 13 години
Продължение до Дядо Мраз (номер 81):Та мразче, знаеш ли, че ако тия 2 милиарда досега бяха инвестирани в енергийна ефективност, щеше да има нужда от 1 реактор по-малко. И парите щяха да остават в хората, не в енергийната мафия.Знаеш ли че във форум на сайт от групата на собственика на този сайт човек говори от 2 години, че има енергийна мафия, и тя е договорила да се вдига цена и печалба, ако ще турско да стане.Така че си трай и чакай коледата да радваш децата с простотии.
161
2
 
2
 
! Отговори
rainbou1 преди 13 години
Алооу, дядо Мразчето (номер 81 и други) :-Защо, нашто момче, като е толкова изгодна централата, не се намери частен инвеститор и да я направи сам?-А знаеш ли колко по-малко ще струва 7-ми блок на АЕЦ.-Знаеш ли ако потъне едно танкерче до Бургас каква лудница ще настане. Що не ходиш до Маями тия дни да видиш кво е.Знаеш ли, че Германия и други страни се обединяват и правят консорциум за добиване на ел енергия в пустинята на африка с огледала и други елементарни технологии.
160
3
 
7
 
! Отговори
"ЧЕСТНИТЕ" преди 13 години
"ХАМСТЕРА" Е ЗА РУСИЯ И ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ,ЗАЩОТО ЗА ТОВА Е ПОЛУЧИЛ КОМИСИОННИ И ТРЯБВА ДА ГИ ОПРАВДАЕ!!!!!!!ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ КОГАТО "ОВЧИЯ" Е ХОДИЛ НА НОВА ГОДИНА ,ДА СИ ПЕЧЕ *** В БРАЗИЛИЯ, И Е ПЛАЩАЛ СЪС СВИНСКИТЕ *** НА БАЩА СИ ОТ СЕЛО??! .....ЗА СВЕДЕНИЕ НА *** ОТ ФОРУМА, НЕ Е ПЛАЩАЛ И С ПАРИ ОТ ЧЛЕНСКИЯ ВНОС, КЪМ ПАРТИЯТА!ТЕ СА ЧЕСТНИ КОМУНИСТИ-КРАДАТ САМО ОТ БЮДЖЕТА И ОТ СДЕЛКИТЕ НА ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!!!!
159
0
 
0
 
! Отговори
КУКУ преди 13 години
165добавен от: Анонимен преди 17 минути---ПРЕГЛЕЖДАЙ СЕ СПЕШНО ЩОТО СИ ТРАГИЧЕН СЛУЧАЙ.МИСЛЯ ЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИШ АМА
158
0
 
8
 
! Отговори
69 преди 13 години
Яростни защити към Хамстера но не виждам някой да напише какво по точно е направил през мандата си.
157
1
 
4
 
! Отговори
До 165 преди 13 години
Да не му пука за никой само за неговото елементарно ЕГО ако има такова
156
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комуниста си е комунист.На една дума не му вярвам.
155
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ХАМСТЕРА" Е НАЙ-ДОБРОТО НЕЩО КОЕТО СЕ Е СЛУЧВАЛО НА БГ В ПОСЛЕДНИТЕ20 ГОДИНИ!Това го повтарям в последните 5 години!Но чалга-българина не слуша какво му говорят а разсъждава ПЪРВОСИГНАЛНО!И още нещо.Не ми пука за политици,партии и други такива тикви.Но не съм сляп да видя кой е разумен и рационален човек и кой е лакум,необразован и патологично егоцентричен.