Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"

Правителството пусна в интернет свършеното през годината
5 авг 2010 18:01,
988
Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"
Снимка: БГНЕС

"Една година по пътя на европейското развитие на страната".

Така е озаглавен отчетът на правителството, качен на интернет страницата на Министерския съвет.

Там се отбелязва, че след извършения анализ на състоянието на държавата и резултатите от управлението на страната са станали видни реалните причини за натрупаните проблеми:

"Корупционните практики, злоупотреби и примери за неефективно управление на средства надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше в началото", се посочва в документа.

Още по темата
Кабинетът отбелязва, че през отчитания период въпреки съпротивата, реформите в държавната администрация, здравеопазването, образованието, отбраната, дипломатическата служба, съдебната система и управлението на публичните финанси са стартирали.

Правителството посочва възстановеното доверие на ЕС към страната по отношение на усвояването на еврофондовете и запазването на икономическа и финансова стабилност на държавата в условията на криза.

"Най-важното, което успяхме да променим, бе стилът на политическо поведение и отговорността на управляващите. Безспорните водещи принципи в действията на правителството са прозрачността и диалогичността", пише в документа.

Като пример за това се посочва възможността за достъп до правителствените решения и стенограми на заседанията на кабинета, както и възстановяването на диалога с икономическите и социалните партньори.

"Големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. Това прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", хвалят се от Дондуков 1.

В документа се отбелязва и отговорността на кабинета пред обществото да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса, а да се намалят бюджетните разходи и да се оптимизира администрацията.

"Безспорно големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции".

В отчета се отбелязва, че са направени и необходимите законодателни промени и се изпълнява стратегията за реформа на съдебната система.

"Безспорни са успехите на правителството в борбата с организираната престъпност и злоупотребите със средства от фондовете на Европейския съюз", твърдят от правителството.

Кабинетът "Борисов" описва и намеренията си: продължаване на започнатите реформи, ускоряване на икономическия растеж и преодоляване последиците от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
867
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бате Бойко от скромност няма да умре.
866
0
 
0
 
! Отговори
Интереса клати феса преди 13 години
Какво друго направихте бе смешници ,освен да препокриете ''мафиотските структори и схеми от влстимащи повсеместно'' ,сформирани по времето на ''пикаещия в фонтани''???
865
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ias sam uspeshna,ama chistq s metla,a ne s prahosmukachka.
864
1
 
2
 
! Отговори
Балин преди 13 години
а ти си първият балък който му вярва! "да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса" Ние си носиме тежеста и се чудя, тия *** в паралелна България ли живеят и дали си мислят че някой им вярва?
863
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е първият некомунистически премиер ЧЛЕН НА БКП.
862
0
 
6
 
! Отговори
до БСПенцето преди 13 години
БСП - Мутренско Индулгенческа партия, аСвинара Георги Гергов от Пловдив най-добрия икономист!
861
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това правителството е първото,което реално тръгна да прави някакви реформи!Всички останали разчитаха на статуквото и каквото стане,а тройката комунисти,неграмотни и полуграмотни турци и *** и алчни последователи на Мадритския дедо ни окрадоха и превърнаха в турски кинеф.Те ни крадат-ние ги избираме,те ни дерат-ние викаме най добрите сте,те ни трепят,рекетират,взимат бизнеса ни-най способни сте...не искаме да чуваме за комунисти и за милиардерите им одрали ни кожите,мутри,бандити!
860
0
 
1
 
! Отговори
za 938 преди 13 години
typ4o prez 1992-1994 go pazeha Todor ...........kakva predishna vlast ?
859
0
 
2
 
! Отговори
до 937 преди 13 години
Хубаво е че си вярваш. Въпреки, че не си прав.
858
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
е как се става телохранител на тодор живков ,сигорно тогавашната власт щте сложи някой случаен човек,пак и Бойко така умело си крие част от автобиографията,особенно за участието се в си банк през мутренските години
857
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е първият некомунистически премиер
856
6
 
4
 
! Отговори
Бойко е първият неко преди 13 години
Защото той се противопостави на наглия комунистически грабеж. Защото той постави интересите на България над престъпните мераци. Защото той е смел и решителен български лидер. Защото той милее за държавата и за всеки спечелен с кървава пот лев. Защото той е харизматичният избранник, който ще спаси България от зловещите лапи на комунизма. Боже пази Бойко!
855
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този си живее в някакъв собствен измислен свят
854
0
 
5
 
! Отговори
Иво преди 13 години
И какво точно е неуспешното?
853
5
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Държавата бавно се хлъзга надолу. Нагоре летят балоните на ББ и обкръжението му. Вярна е констатацията за провалената тройна коалиция, но по-неадекватно управление на страната не е имало от Виденово време.
852
6
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 13 години
Представете си как Боко *** с тоя костюм. Напъва се, хваща тоалетната с ръце изръмжава страшно така че тоалетната се разтриса от земетресение, откъртва самата тоалетна чиния и ИЗСИРА 5 кила тежки премиерски ***. БАСИ ЕКШЪНА.
851
6
 
7
 
! Отговори
Прабългарина преди 13 години
Двама УХИЛЕНИ МАЗНИЦИ. Е разбира се успешни сте. Вие двамцата. Добре си живуркате на големи заплатки бизнесчета и рушвети. Хапвате си кебапчета и шишчета, КЮФТЕТА, а Боко *** по 5 кила *** на веднъж. Има си хас - УСПЕШНИ СТЕ ЗА СЕБЕ СИ.
850
2
 
3
 
! Отговори
Иво преди 13 години
тоя майтапи ли се? четох четох ...но никаде не прочетох ...създадохме нови работни места...а само хвалби до небесата...###################################А от какво са данните за намалена безработица? Само на Лот 3 на Тракия са открити 1000 работни места. Ей много лъжете ***.
849
0
 
2
 
! Отговори
SJ преди 13 години
Отговор на въпроса-"Приказка за стълбата"-Христо Смирненски
848
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпреки специално подбраната осмиваща снимка - БРАВО! Държавата тръгва нагоре!