Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България

В Родопите се подменя идентичността, твърди лидерът на Атака
6 сеп 2010 16:38,
454
Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров обяви днес в Кърджали, че градът е особено възлов, но в момента е заплашен от опасността да бъде откъснат от България или да остане извън страната, предаде БГНЕС.

Според него въпреки смените на правителствата, в този район нещата не вървят много добре, тъй като всичко е в ръцете на ДПС. Сидеров подчерта акцентите в новата политика на партията си в Родопите и по-конкретно в Кърджалийско и Смолянско, приоритет в която ще бъде разбиване на монопола на ДПС.

Той алармира, че по пътя към Кърджали на всички указателни табели забелязал допълнителни, написани на турски, с които се указвало къде се продават гащи и манджи.

„Не може да не си намериш работа само защото не говориш турски. Над 90% от бизнеса, от раздаването на службите и т.н. се държат от ДПС. Наложителна е подмяна на кадрите, които в момента шуробаджанашки държат властта по места.

Ние нямаме министри във възловите ведомства, затова в парламента ще огласяваме сигнали за лошото и корумпираното управление”, мотивира се Сидеров.

Освен че реанимира тезата си от 2005 г. за опасността, грозяща Кърджали от отцепване от българската територия, той повтори и твърдението си, че в етнически смесените райони живеят единствено българи, потомци на ислямизираните си предци от турското робство.

„ДНК изследванията сочат, че ние всички сме наследници на тракобългарите. Но в Родопите се подменя идентичността, българската държава абдикира от този район и тъй като в природата празно няма, тук се наместиха интересите на турската държава”, поясни Сидеров.

Според него ГЕРБ трябва цялостно да преосмисли икономическата си философия. Държавата трябва да си върне ЕРП-тата, комуникациите и всички обекти, разграбени от престъпната приватизация – така Волен Сидеров настоя за национализация.

„Аз подхождам държавнически, а не си правя пиар, както правят някои”, заяви политикът. Той обаче не можа да даде конкретен отговор на въпроса започнал ли е поканеният от него международен експертен екип да проверява управлението на Иван Костов.

Не стана ясно и дали спецовете от организацията при ООН и Световната банка са склонили на предложената от Сидеров схема за заплащане, т.е. когато намерят откраднатите от Костов пари, да си удържат комисионата.

„Правителствата от Иван Костов допреди сегашното са виновни за разграбването на държавата. Управлението на Костов беше най-престъпното през последните 20 години”, заяви още Сидеров. Всички факти за „престъпленията” той ще изложи в Черна книга.

Лидерът на „Атака” връчи партийните книжки на новоприетите членове, сред които и Димитър Топалов, вече бивш областен координатор на ДСБ.

„Вероятно, когато човек остарява, помъдрява”, така Топалов аргументира поредния си прескок в нова партия.

Волен Сидеров не допусна в залата на пресконференцията екипа на телевизия СКАТ. В отговор на въпрос той подчерта, че „некоректни и необективни медии нямат място на пресконференцията”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още по темата: ДПСВолен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
0
 
3
 
! Отговори
Христина преди 13 години
Нещата наистина са сериозни, но на политиците не им дреме. А нищо чудно и да са се договорили, но за жалост българи не останаха. Не само, че се говори навсякъде на турски / и в община и област /, но е гордост да кажеш - аз съм турчин, дори се набляга - ние несме българи.
383
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
awe Bolene,kak ustanovi 4e Kardjali 6tese otkasne ot BG,ako se otkasne tova sas sigurnost nqma da e samo Kardjali,Xaskovo,Smolqn,Qmbol...........ima drugi mesta kadet se govori samo na turski........Ako ima edin vinuvat za povoda,tova si tiiii BOLENE
382
0
 
0
 
! Отговори
Нина преди 13 години
""""""Всичко се подрежда и вече няма връщане назад"""""""" За криминалното управление и сателитните фирми на управляващите от 20 години всичко е наредено. Но не и за обикновения човечец.
381
2
 
1
 
! Отговори
балкански преди 13 години
А стига де. Тъкмо взеха да се изясняват нещата и ти пък- разпадВсичко се подрежда и вече няма връщане назадДето вика и берлускони- ФОРЦА
380
0
 
1
 
! Отговори
Балкански преди 13 години
Абе маляка, древните елини са едно сегашните са друго Наскоро бях в атина и си обясних откъде идва разликата-ами от тия горещини там потомствените елини масково изкрейзихаМного са зле и никой не може да им помогне..... гамо ту .....
379
0
 
1
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Щом си рекъл...важното е агонията на този народ да спре, чакаха Принц на бял кон, който да ги "оправи", но ключът може да е в разпадането на тази "държава"! Само това дето все още не е пробвано през последните 20 години.
378
5
 
1
 
! Отговори
ЯНИ МАХЕРОВ преди 13 години
SAMО ЕЛЛАДА МОЖЕ ДА СПАСИ РАИОНА НА ОРФЕАС ОТ ТУРКО-ВУЛГАРИТЕ....НЯМА ТРАКО-ВУЛГАРИ МРЪСНИ КРАДЛИВИ ТУРКОССЛАВЯНИТРАКИТЕ БЯХА ВЕЛИКИ ЕЛЛИНИ..ЕЛЛИНИЗАМ ЗАВИНАГИ...ТРАКИА Е ГРЪЦКА ЗЕМЯ ЗАВВИНАГИ!!!
377
1
 
2
 
! Отговори
балкански преди 13 години
Аз много уважавам и харесвам Кърджали
376
0
 
1
 
! Отговори
Нина преди 13 години
На ми пречи ли?:))) Нищичко не ми пречи, дори и ако Б-я се разпадне...това май е единственото останало спасение на хората обитаващи тази земя. Вече 20 години им намила ЕС, НАТО, САЩ, ЕС, НАТО, САЩ и какво...цъфна Б-я та даже и прецъфтя вече:))) Интересно ми е с какви производствени мощности разполага тази "държава", какво произвежда? Дори и Пакистан, която се смята за страна от Третия свят правят коли?
375
1
 
4
 
! Отговори
кърджалийка преди 13 години
Много точно и вярно , българите се принуждават лека полека да се изселват , навсякъде се говори на турски език , градът се турциризира
374
1
 
1
 
! Отговори
балкански преди 13 години
Какви са тия европаспорти Ко ти пречи да драснеш сега или нещо друго ти пречиТи си от тия дето се нещо им пречи Затуй колкото по скоро се махнеш оттук толкова по добре ама и не се връщайСенките на косово и т н са само в в умната ти главичкаПрочее що не отидеш да ти леят куршум преди да имигрираш
373
0
 
4
 
! Отговори
Нина преди 13 години
И какви чужденци ще се заселват:)))) Арабски щшейхове навярно...или по-скоро депортирани ***:))) Не виждаш ли реалността, на българите им трябваха евро паспорти, за да НАПУСНАТ България! Факт!
372
0
 
3
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Двойни стандарти вече няма, съкровище. Кой е ЕС, че да "разрешава" или "забранява", един съюз в задълбочаваща се икономическа криза-нищо повече. Сенките на Косово са Родопите, Южна Осетия, Абхазия и т.н.
371
5
 
2
 
! Отговори
балкански преди 13 години
Не прави аналогия с косовоПърво България е в Европейския съюз и той няма да разреши никакво деление на територии от негоВторо турците в Кърджалийско са 100-120 хил и повечето не споделят такива идеи Тепърва ще има желаещи да се заселват в България чужденци и нищо не пречи да се заселват в такива райони Разбира се че ще бъдат и поощрявани
370
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали Атака е патерица на държавата. Или я подкрепяш, или вдигаш сопата против нея. Няма среден път. Какво има да се жалваш като вдовица?Костов е най-добрият ученик и наследник на Луканов. По негово време и на Стефан Софиански се извършиха най-големите престъпления.
369
2
 
7
 
! Отговори
тъпак преди 13 години
Явно Сидеров мисли народа за ***! Винаги при спад на популярност излиза с бомбастични, налудничави изявления.Омръзна на всички.............
368
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Правителствата от Иван Костов допреди сегашното са виновни за разграбването на държавата."... а преди Костов не се е крало?!? Точно след 90-та се родиха мутрите, пирамидите и корупцията... и така до днес :(
367
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам Варна да се отдели и да се казва "Кралство ***" тогава емигрирам там.
366
3
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Ако Кърджали се откъсне от БГ, местя се там.
365
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** си ти бе бай ***. 99% от изселниците преди 20 години си живеят в разкош. Ако бяха останали тука в тази бедна и мизерна държава щяха да са 100 пъти по зле. България - най-бедната страна в ЕС! Преобладаващо население - РОМИ(***)! 60% от жените са к..ви.