6 горещи точки. Вотът влезе в НС

Не може всички да обичат Реймънд, подхвърлиха от ДПС
1 окт 2010 11:55,
182
6 горещи точки. Вотът влезе в НС
Станишев и Местан с вота. Снимка: БГНЕС

76 депутати от "Коалиция за България" и ДПС искат вот на недоверие на правителството "Борисов" заради провал в политиката на здравеопазването.

Подписката беше внесена на 15-ия месец от управлението на ГЕРБ.

В мотивите си опозицията посочва, че с такъв управленски комфорт не се е ползвало друго правителство от 1991 година насам.

Още по темата
"Не може един министър-председател непрекъснато да се чувства на гребена на вълнàта. Лесно е, когато всички обичат Реймънд", коментира депутатът от ДПС Лютви Местан.

Според него този път управляващите няма да могат да се оправдават с грешките на тройната коалиция, защото през последните години от предишния мандат са инвестирани толкова пари в здравеопазване, колкото настоящото правителство не би могло да осигури.

Целта на вота, която Лютви Местан формулира, е кабинетът да види грешките си.

Лидерът на БСП Сергей Станишев отклони въпроса дали, в случай че стане невъзможното и вотът повали правителството, партията му ще управлява отново в коалиция с ДПС.

Бившият премиер заяви, че през всичките 1300 години в България са се сменили много управления и само избирателят ще реши кой да замени кабинета на ГЕРБ.

А сега според Станишев в обществото нарастват условия за промяна. Той цитира социологическо проучване, което сочи, че 41% от българите биха подкрепили вот на недоверие за провала в здравеопазването.

"Смяната на министъра по никакъв начин не променя мотивите и хаоса в здравеопазването", заяви червеният лидер.

Общо 6 мотива за вот на недоверие представи опозицията днес.

1 Провал на политиката, реализирана в областта на здравеопазването от ГЕРБ, и финансова дестабилизация на системата. Посочва се, че здравно неосигурените българи вече са 1 890 000 души.
2 Нарушени са конституционните права на гражданите. Стигнало се е до безпрецедентна невъзможност лечебните заведения да оказват медицинска помощ.
3 Отсъствие на дългосрочна стратегия, нормативен хаос, неефективен контрол.
4 Кадрови провали. Тук опозицията посочва смяната на министри, шефове на НЗОК и ръководството на парламентарната комисия по здравеопазване.
5 Конфликт на интереси и обслужване на лични и корпоративни цели.
6 Демотивация и накърняване на достойнството на работещите в системата.

Вотът на недоверие вероятно ще бъде гласуван след две седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
12
 
16
 
! Отговори
fen преди 13 години
ДАВАЙ БОЙКООО....СМАЧКАЙ ГИ
150
11
 
7
 
! Отговори
Станев преди 13 години
В по голямата част от коментарите ви оплювате комунистите. Е! да обаче едва ли едно време е можело да се види дори и на снимка комунист и турчин. БСП не са комунисти, такива каквито ги наричате! Политиката на комунистите отдавна е изчезнала.... поне не пишете коментари, с които доказвате колко е непросветен българския народ!
149
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво бе. Боко изхарчи резерва за глупости, срина образованието и здравеопазването, подписа договори за 5-6-7 години напред и дига ръцете - "Толкова мога, подавам оставка". Ми да, то като вече няма откъде да харчиш като луд как ще можеш? О, чакай, още не си изтеглил милиарди заеми от Световната Банка, бившето работно място на Дянков. Като ги изтеглиш и изхарчиш тогава ще подадеш оставка. То след това, който и да дойде на власт... сещайте се.
148
7
 
5
 
! Отговори
tur4ina преди 13 години
vie shte 4elunite racete na DSP i DPS politicite ama oshte malko da vi vlezna ot zat da osetite trapkata ot GERP 4e togas ......
147
7
 
4
 
! Отговори
петък преди 13 години
НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА ВНЕСЕ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯТА ВЪПРОСЪТ Е КОГА И КАК И НАЙ-ВЕЧЕ ИМА ЛИ СМИСЪЛ
146
4
 
10
 
! Отговори
Иво преди 13 години
СерГейчо и другарите му от БСП строени до ДПС и Лютви Местан - едва ли някой се учудва на този съюз между БСП и турците.
145
10
 
4
 
! Отговори
БАСИ преди 13 години
Егати държавата щом я докарахме до там да се надяваме пожарникари да ни оправят. Радваме се на пазача на един бивш премиер и на един бивш държавен глава, но когато те са били само частни лица. Не искам да си притеснен. Със сигурност ще гласуваме за всеки друг, но за тези никога. Баси...
144
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bsp i dps da se maxat
143
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sega ni gleda evropa seira
142
4
 
1
 
! Отговори
777 преди 13 години
Прав си Шестак. Това което искат от БСП и ДПС няма да стане. И така е по добре. Ние - избирателите искаме да свършиме тази работа. И това ще е най доброто което бихме могли да сръшим за последните 20 години. Не мисля, че ще се забавим повече от 4-5 месеца. До тогава ще гледаме следващите серии на киностудия "МВР".
141
7
 
13
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Могат да управляват? Че на кой му спряха всички еврофондове? На кой, министрите си даваха оставка след натиск от Европа? Кой допусна отвличанията да станат ежедневие, докато мин. на вътрешните му работи си пиеше кафето с оперативно интересни лица? Какво построи за 4ри годишния "суперуспешен" мандат? Горна Арда ли? Кризата почна докато ревеше криза няма и няма да има и профука 4 млрд от резерва.
140
2
 
6
 
! Отговори
Театър преди 13 години
Първанов дава гръб на Бойко, а първановци (на снимката) му искат вот на недоверие. Нямам друго обяснение освен, че всичките са от един отбор (този на ДС) и ни представят някакво много фалшиво театро.
139
6
 
5
 
! Отговори
666 преди 13 години
Доколкото ми е известно парламента е от 240 човека.Малко аритметика-76+10 от РЗС=86.240-86=154 човека в полза на ГЕРБ.За този Вот на недоверие най-лошата позиция е на СДС/ДСБ.Хем искат да гласуват против,хем няма как да го направят!Щото направят ли го ще гледат Парламента през крив макарон на следващите избори.А за Вота мога да кажа само че комунистите имаха 10-на вота срещу себе си и пак *** мериите само както те си знаят!Така че нека им видим простотиите,резултата е ясен още днес!!!
138
11
 
8
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Всички Сини Червени ДПС Всички са по добре. (Казвам го като човек който гласува против тройната коалиция предишните избори) не защотот не крадът о те крадът но могат да управляват. Това е истината. ГЕРБ са некадърници и поради тази причина България е в абсолютен застой Никой не прави нищо защото ако нещо сбърка дирекно обира пешкира за да не се срине рейтинга на бащицата. Вие дори не можете да си представите колко вреден е Борисов за България.
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Info Gerb ni obyrna Grъb i ni prasta v GROBpo-samozvani katili ot pionerskata organizacia na liceto Borisov nikoi ne e v systoianie da zbere za dva dena, da gi udyrji dav meseca da ne kradnat i da ostvai dve godini na GrabiatGERB GRABI LI GRABIGRABI GERBE GRABIGERBER NA POJARNIKAR MARKU4A NE MERI
136
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... който и да е, но да не е "Бойко и ко" ЕООД.... защото, до сега не е имало правителство с толкова нисък капацитет..... ако изобщо има такъв.....
135
2
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
7. Още си харчим краденото, нищо не ни е накрал да върнем и не търкаме наровете в панделата
134
13
 
8
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Най-големите врагове на България - турци, комунисти и гърци!Гледай само как се саюзяват!След турското робство, само комунистите са ни върнали толкоз назад в морално и икономическо и не збравяйте - териториално отношение!
133
2
 
0
 
! Отговори
koko преди 13 години
varna 700000 hahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahvie v koq durjava jiveete ve
132
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 13 години
do: mafia2.8 milionahahahaha po golqma prostotiq ne bqh sreshtal skoroti mai si uluchil bash sbora hahaha