6 горещи точки. Вотът влезе в НС

Не може всички да обичат Реймънд, подхвърлиха от ДПС
1 окт 2010 11:55,
182
6 горещи точки. Вотът влезе в НС
Станишев и Местан с вота. Снимка: БГНЕС

76 депутати от "Коалиция за България" и ДПС искат вот на недоверие на правителството "Борисов" заради провал в политиката на здравеопазването.

Подписката беше внесена на 15-ия месец от управлението на ГЕРБ.

В мотивите си опозицията посочва, че с такъв управленски комфорт не се е ползвало друго правителство от 1991 година насам.

Още по темата
"Не може един министър-председател непрекъснато да се чувства на гребена на вълнàта. Лесно е, когато всички обичат Реймънд", коментира депутатът от ДПС Лютви Местан.

Според него този път управляващите няма да могат да се оправдават с грешките на тройната коалиция, защото през последните години от предишния мандат са инвестирани толкова пари в здравеопазване, колкото настоящото правителство не би могло да осигури.

Целта на вота, която Лютви Местан формулира, е кабинетът да види грешките си.

Лидерът на БСП Сергей Станишев отклони въпроса дали, в случай че стане невъзможното и вотът повали правителството, партията му ще управлява отново в коалиция с ДПС.

Бившият премиер заяви, че през всичките 1300 години в България са се сменили много управления и само избирателят ще реши кой да замени кабинета на ГЕРБ.

А сега според Станишев в обществото нарастват условия за промяна. Той цитира социологическо проучване, което сочи, че 41% от българите биха подкрепили вот на недоверие за провала в здравеопазването.

"Смяната на министъра по никакъв начин не променя мотивите и хаоса в здравеопазването", заяви червеният лидер.

Общо 6 мотива за вот на недоверие представи опозицията днес.

1 Провал на политиката, реализирана в областта на здравеопазването от ГЕРБ, и финансова дестабилизация на системата. Посочва се, че здравно неосигурените българи вече са 1 890 000 души.
2 Нарушени са конституционните права на гражданите. Стигнало се е до безпрецедентна невъзможност лечебните заведения да оказват медицинска помощ.
3 Отсъствие на дългосрочна стратегия, нормативен хаос, неефективен контрол.
4 Кадрови провали. Тук опозицията посочва смяната на министри, шефове на НЗОК и ръководството на парламентарната комисия по здравеопазване.
5 Конфликт на интереси и обслужване на лични и корпоративни цели.
6 Демотивация и накърняване на достойнството на работещите в системата.

Вотът на недоверие вероятно ще бъде гласуван след две седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
6
 
! Отговори
селянин преди 13 години
*** ти упорито ни занимаваш само с проблемите на София.Е да ама 80% от хората не живеят там и вашите проблеми не ни вълнуват.Избирайте си Бобо ние ше си гласуваме за друг.
90
0
 
1
 
! Отговори
mafia преди 13 години
Виж, че сам не си признаваш, тръгнали сте ми тука да плюете по предното правителство,сегашното, а пък и вие не знаете какво искате. Такива като вас, който плюят навред са много. Като попитам някой, ти ако застанеш на тяхното място, какво ще направиш и той ми вика - Ами не не аз няма да съм, не знам как става. Е тогава къде сте ми тръгнали, само си чешите езиците. Все едно сте на футболен мач.
89
12
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ!ЗАЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА БОЙКО? ОСНОВНО ЗА ДА РАЗКАРАМЕ ТРОЙНАТА ЛАМЯ.РАЗКАРАХ МЕ Я. СВЕТОВНАТА КРИЗА НИ УДАРИ. ПРОБЛЕМИ КОЛКОТО ИСКАШ. ЕЖЕДНЕВИЕТО ТРУДНО. НО НЕ ИСКАМ МАЗНИ СОПОЛИ, серГЕИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА НА ДЪРЖАВАТА.БРАВО БОЙКО!
88
0
 
8
 
! Отговори
шменти капели преди 13 години
Всичко е ала-бала,никой от предните не е осъден,а всеки ден ни обясняват как са окрали ВСИЧКО,ама кои бе?И аз мога да кажа-сега се краде с бясни темпове,ама кой?И какво от това,затова всичко е ЦИРК,братя от *** народ!
87
4
 
14
 
! Отговори
неутрален преди 13 години
За съжаление си абсолютно прав.Батака още не е достигнал връхната си точка.Вече нищо не може да ме учуди.Но на момчето от Банкя му е време да си ходи.
86
4
 
5
 
! Отговори
дали е вярно? преди 13 години
1 Провал на политиката, реализирана в областта на здравеопазването от ГЕРБ, и финансова дестабилизация на системата. Посочва се, че здравно неосигурените българи вече са 1 890 000 души. 2 Нарушени са конституционните права на гражданите. Стигнало се е до безпрецедентна невъзможност лечебните заведения да оказват медицинска помощ.3 Отсъствие на дългосрочна стратегия, нормативен хаос, неефективен контрол.4 Кадрови провали. Тук опозицията посочва смяната на министри, шефове на НЗОК и ръководство
85
1
 
3
 
! Отговори
mafia преди 13 години
Тия Задръствания по Цариградско шосе може да секнат. Едно Метро ако сложат, ще се оправи всичко. Под всички големи Булеварди и под повечето трамвайни линии, просто Метро. И ще секне тази олелия, която настъпи в София.Но с тия темпове, с които работят 2050 год, може и да стане. Но тогава вече ще са измислени летящи коли.
84
2
 
6
 
! Отговори
хиу преди 13 години
Тез ги разправяй на некое партийно събрание на ГЕРБ.
83
3
 
7
 
! Отговори
Селянин-проЗ преди 13 години
Абе,кирове гадни,тука чета-Метрото,ужната тангента,северната дъда,Лувъра,спортната зала,това са успехите,ми що само в София бе,има и други части на ***,за които нищо не се прави ми да си стои кмет и да оправя София,а за провинцията,всички проекти са спрени-ЗАЩО,и що не каже за *** ВИ в софия?Що немате още завод,аааа То Станишев е виновен,ай сиктир
82
1
 
7
 
! Отговори
монзо преди 13 години
Твоето мнение не меродавно.Тва какво мислиш ти си е само твой проблем.Болшинството от обикновените хора искат оставката на този импотентен кабинет.Всичко върви надолу,факт до кога да ви търпим глупостите?
81
7
 
3
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
77,един нормален интелигентен човек,въобще няма да седи и да си губи времето в този жътеникаво-кавяв сайт...А виденовото управление беше задминато със светлини години от тройната ламя.
80
5
 
1
 
! Отговори
mafia преди 13 години
Пичове, ония *** го знаеха, е ще стане така със Здравеопазването. Просто се падна честа на Бойко. Давам пример. Метрото като беше пуснато на Софийския кой обра пешкира? - Бойко. Но беше пуснато при другото управление. Така е и със Здравеопазването. Сега Бойко пуска Другата линия на Метрото - Някой друг ще убере пешкира после. Ако не се правят такива промени, не Виденово време ще видим, ами Кан Аспарух, ще го гледаме как препуска с кон по Цариградско шосе.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не очаквайте да станат чудеса в тази държава ако въобще това може да се нарече по този начин - 20 години минаха ,всички ни се "изредиха" - нищо няма да се промени никога разберете го ! Спасявайте се поединично !
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правописа моля!
77
12
 
8
 
! Отговори
mafia преди 13 години
Ако пък тия Змеьове си мислят, че ще ме накарат с тия мижави работи да ме накарат да гласувам за да се върнат пак, жестоко се лъжат. Колко са нагли само. Бате Бойко трябваше да ги е изтрбил вече. Ама нали знаеш, по-добре познатия враг, от колкото новя след тях.
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 70:Значи не познаваш интелигентни хора (или познаваш прекалено малко хора)! Такова калпаво управление досега не сме имали. Със сегашните темпове ще задминат и Виденов-отоСъщото не означава, че интелигентните хора подкрепят Станишев, Костов или който и да било друг. Това е въпрос на преценка за всеки един.
75
2
 
2
 
! Отговори
x преди 13 години
tezi dvamata ako si slojat fesovete shte sa po po nai.......
74
4
 
5
 
! Отговори
kk преди 13 години
***!Какво разбираш под "образован и интелигентен" човек?!Ако е така,значи Бойко си е прав за "матр.ияла",а Божо за "шибаняците"!Явно ние сме Ви "напуснали" на време!!!
73
6
 
18
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Това е само началото !!! Този вот на недоверие бе подтикнат от безобразното управление на ГЕРБ и здравеопазването е черешката на тортата !!! Да видим с образованието какво ще направят управляващите,че повярвайте ми там батакът е по-голям и от здравеопазването!!! Тепърва предстои да се види какво ще стане!
72
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 13 години
Театъра си върви ние тука си "чешем" езиците - миналото правителство 5 вота премина и с това ще стане така - господата от снимките всяка вечер си пият ракията и въобще не им дреме за нас !