Шок и ужас с имотите на Цветанов!?

РЗС продължава с атаките си срещу вицепремиера
Обновена: 15 окт 2010 16:48 | 15 окт 2010 15:29,
1192
Шок и ужас с имотите на Цветанов!?
Емил Василев. Снимка: БГНЕС

Партията "Ред, законност, справедливост" обвини вътрешния министър Цветан Цветанов в търговия с влияние и поиска специална анкетна парламентарна комисия да разследва "шест недвижими имота с неясен произход на средствата и способите за придобиването им".

Мотив за искането е изнесена от РЗС информация, че семейството на Цветан Цветанов за периода 2007 и 2008 г. е придобило няколко имота, включително и два апартамента и два гаража в столичния квартал "Изток" на стойност 293 000 лева.

Имотите в кв. "Изток" са продадени на Цветанов от фирмата "Ти Ви Би" ООД, собственост на Тодор Бояджиев, който е съдружник със сина на депутата от ДПС Рамадан Аталай, заяви народният представител Емил Василев.

Според РЗС това е едно от доказателствата за обвързаността на вицепремиера с обръчите на Доган и част от тайната договорка между ГЕРБ и ДПС.

„През 2008 година имотното състояние на вътрешния министър шокиращо се е подобрило“, заяви депутатът от РЗС Емил Василев.

Той представи нотариални актове, справки от Службата по вписвания в София, както и две декларации от Сметната палата.

Още по темата

Хората на Янев обвиниха Цветанов в тройна лъжа:

– че семейството му притежава четири апартамента, прехвърлени от неговите и на съпругата му родители;
– че един от апартаментите му бил ново строителство със средства от банков кредит, който щял да погаси с продажба на стария си семеен апартамент;
– че цялото му имотно състояние е декларирано пред Сметната палата още като зам.-кмет на Столичната община.

„Цветанов лъже, защото семейството му притежава не 4, а 9 недвижими имота, 7 от които са придобити от покупко-продажба, и то не от родители“, заяви Емил Василев.

По думите му липсвали и подавани от него имотни декларации за 2007 година и 2008 година.

„Според фактите и документите, които притежават в централата на РЗС, през 2008 година имотното състояние на Цветан Цветанов нараства чувствително и това по никакъв начин не може да се обясни със скромната му заплата на държавен чиновник от средно ниво в МВР, нито впоследствие с доходите му на зам.-кмет на София“, посочиха от партията.

РЗС поиска при създаването на анкетната комисия, докато тече проверката й, премиерът Бойко Борисов да отстрани временно от поста му Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1192
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
 
5
 
! Отговори
сс преди 13 години
Явно червената мафия не е слаба. Има още дълги години да смуче от народа.
4
 
33
 
! Отговори
бай Сънчо преди 13 години
Само през 2004 г. Цветанов, който иначе е учител по физическо, успява да завърши: 1. Специализация по противодействие на глобалния тероризъм и на незаконния трафик в Генералната дирекция на полицията в Мадрид; 2. Курс по мениджмънт в Международната правоохранителна академия в Розуел; 3. Специализация в Сикрет сървис във Вашингтон; 4. курсове на ФБР 5. Специализация в Департамента за вътрешна сигурност на САЩ. В почивките между курсовете си е купувал апартаменти за релакс. Ученото си е учено!
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както се кадва ,тако и вако.За едни може за други не. Хей КУШЛЕВ , къде си сега??
4
 
20
 
! Отговори
и още преди 13 години
Цветанов не е декларирал имот за 5,400 млн. евро
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Skuka dens , draska4ite na traktora i kavala ne sa tuk.........
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1104# не знаеш колко си прав ,защото при бай тошо немаше лабаво... ,имаше държавааааа и тогава нямаше висаджии и сикаджии дето днес са ни министрите,тогава нямаше гей паради ,нямаше роми ,а *** които не смееха да си помислят за престъпления ,защото имаше як лабут,нямаше безработица ..и ние от това поколение което живя и тогава и сега можем да направим разликата.
14
 
6
 
! Отговори
PERNIK преди 13 години
Единствения Град в България , които не е бил под Турско Робство е ПЕРНИК.Сега в този град има Университет,очаквайте човек завършил там да управлява с достоинство БГ.
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е БАСИ И ДЪРЖАВАТА НИЕ СМЕ МНОГО *** БИЛИ ДЕТО КАТО ВЪРТОГЛАВИ СКАЧАХМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ ПРЕЗ 89.Г И 97.Г КАТО ГЛЕДА ЧОВЕК НА КАКВО ДЕРЕЖЕ Е БЪЛГАРИЯ ЩЕ МУ СЕ ДАНЕ БЕШЕ СИ ОТИШЪЛ ТОДОР ЖИВКОВ .
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво си чешете езика с Цветанов ,ми като гледам той найстина трябва да е с (мнооого акълия )щом с една заплатка купил бая апартаментчета а ние нали сме по простички с жена ми трябваше да теглим кредит за жилище от 64 квадрата и сега ми се налага да бачкам като улав на две места за да си изплащам кредита и да си храня децата и се питам за какво ми е било това висше образование след като всяка мутра и всеки даскал по физическо могатда стват министри и с една заплатка да си (купуват) по 6-7 имота
0
 
20
 
! Отговори
Член кореспондент преди 13 години
Сега вече свободно може да си купите диплома, ценоразписа е в УНСС
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1098 ти си немислещ човек. Или си шоп, не е важно на мене да е добре важно е на Вуте да му е зле.
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не може да стигне тези от БКП и ДПС , а и жълтичките и синичките. Нека има човека, какво толкова е станало. Нека няма Килъри и Нагли да тормозят народа.
0
 
9
 
! Отговори
Криста преди 13 години
"Разумен е човекът, койтоне се гордее, че е пръв.В гората заекът погубилопиянен от слава лъв."
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Цецо!Kаквото искаш прави, само продължавай да громиш крадливите и корумпирани комунисти!!! Бял ден да не видят!И в суша и в град, и в жега и в студ, и в глад и в мизерия, ние сме с вас!Само ГЕРБ!
3
 
5
 
! Отговори
za 1091 преди 13 години
Dikov / Slavi se hraniat ot edna ryka................ne naprazno reitinga im se sruti
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов вече е изсъхнал гербер.
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Откакто съда пусна Алексей Петров от ареста имам чуството ,че Герберите са като ***!Дано да не се размирише още повече,че тогава става страшно!
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ако това е истина?Какво ще прави горкия Цвъ-Цвъ?И за даскал по физическо няма да го вземат!
4
 
29
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Акот това се докаже , Цецо трее се маха . И то веднага.
4
 
36
 
! Отговори
тИКВАТА преди 13 години
Тия апартаменти ,а също така и банката на Цветелина ги е купил Станишев и ги е прехвърлил с фалшиви подписи на Цецко и на Цветелина!Той е виновен,за това ,че съм *** също той е виновен!