Шок и ужас с имотите на Цветанов!?

РЗС продължава с атаките си срещу вицепремиера
Обновена: 15 окт 2010 16:48 | 15 окт 2010 15:29,
1192
Шок и ужас с имотите на Цветанов!?
Емил Василев. Снимка: БГНЕС

Партията "Ред, законност, справедливост" обвини вътрешния министър Цветан Цветанов в търговия с влияние и поиска специална анкетна парламентарна комисия да разследва "шест недвижими имота с неясен произход на средствата и способите за придобиването им".

Мотив за искането е изнесена от РЗС информация, че семейството на Цветан Цветанов за периода 2007 и 2008 г. е придобило няколко имота, включително и два апартамента и два гаража в столичния квартал "Изток" на стойност 293 000 лева.

Имотите в кв. "Изток" са продадени на Цветанов от фирмата "Ти Ви Би" ООД, собственост на Тодор Бояджиев, който е съдружник със сина на депутата от ДПС Рамадан Аталай, заяви народният представител Емил Василев.

Според РЗС това е едно от доказателствата за обвързаността на вицепремиера с обръчите на Доган и част от тайната договорка между ГЕРБ и ДПС.

„През 2008 година имотното състояние на вътрешния министър шокиращо се е подобрило“, заяви депутатът от РЗС Емил Василев.

Той представи нотариални актове, справки от Службата по вписвания в София, както и две декларации от Сметната палата.

Още по темата

Хората на Янев обвиниха Цветанов в тройна лъжа:

– че семейството му притежава четири апартамента, прехвърлени от неговите и на съпругата му родители;
– че един от апартаментите му бил ново строителство със средства от банков кредит, който щял да погаси с продажба на стария си семеен апартамент;
– че цялото му имотно състояние е декларирано пред Сметната палата още като зам.-кмет на Столичната община.

„Цветанов лъже, защото семейството му притежава не 4, а 9 недвижими имота, 7 от които са придобити от покупко-продажба, и то не от родители“, заяви Емил Василев.

По думите му липсвали и подавани от него имотни декларации за 2007 година и 2008 година.

„Според фактите и документите, които притежават в централата на РЗС, през 2008 година имотното състояние на Цветан Цветанов нараства чувствително и това по никакъв начин не може да се обясни със скромната му заплата на държавен чиновник от средно ниво в МВР, нито впоследствие с доходите му на зам.-кмет на София“, посочиха от партията.

РЗС поиска при създаването на анкетната комисия, докато тече проверката й, премиерът Бойко Борисов да отстрани временно от поста му Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1192
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
 
12
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Мисля,че в страната е в ход добре обмислена и добре подготве на кампания срещу правителството на ГЕРБ.Първо президентът обяви,че в страната се подготвя полицейски режим. След това се активизира РЗС. Осем месеца Яне беше на сух режим - без информация за разпространение,с една дума пощенска кутия,в която никой не пъха кореспонденция.Сега ще си навакса.За това много му помогна ръководения от ген.Пенгезов САС.Убеден съм, че целта на съда беше да се удари поредния шамар на прокуро рите и ЦЦ,още повече,че ситуацията в страната е сложна,съпро водена с едновременни атаки към правителството от страна на президента, РЗС, а сега и на САС. Ефектът е двоен - освен описа ната атака, да заплашат свидетелите, рискували да дадат показ ания с/у Ал.Петров:или преосмислете показанията си,или се оправяйте с Альошата. Да не говорим,че Петров е готвен за дале кобойната артилерия,своего рода Аврора,която да даде унищож ителния залп по изпълнителната власт.Типична военна акция и подготовка за щурм, подготвена познайте от кого!Сега, когато много свидетили ще се откажат от показанията,генералът-съдия ли ще ги увещава да държат на предишните си показания? С това си действие съдиите от САС, преследващи целта да навред ят в максимално на ЦЦ и оттамна ГЕРБ, още повече понижават пределно ниския си авторитет - едва 9%. Но помагат на прези дента!
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Струва ми се,че проблемът с рейтинга на Бойко ще се реши скоро.
12
 
10
 
! Отговори
we преди 13 години
Само като го чух и реших отново да гласувам за ГЕРБ. Много обичам яне да ми шушне по разни парцали из медиите.
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко ако си въобразява, че имотите на Цецко не го касаят, много се лъже.Не може да си купил толкова апартаменти и да не си почерпил шефа.
15
 
4
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
От такива дърти *** като тебе сме на този халМарш на пазара за чушки
1
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Приятел, благодаря ти за помощта, но всички знаят, че СТРАНДЖАТА е най-големият противник на ДПС... - топлата връзка всички я знаем - БСП - ДПС...
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трудно ми е да избера между Виденов и Станишев. Но ще се наложи.Изборът става все по-невъзможен. Или Костов или царА. Или СС или ББ.За имотите на Цецко трябва да каже Бойко, а не да мълчи.
11
 
26
 
! Отговори
Таласъмчо преди 13 години
Цуцко се продал наДПС за два апартамента. Позор!
3
 
11
 
! Отговори
az преди 13 години
MAFIA=BG
5
 
8
 
! Отговори
Miren преди 13 години
Алексей се показва като човек с морал и отказва на тези *** и ..Първанов(ГОЦЕ) предложил на Алексей да оглави разузнаването?В последните месеци преди показния си арест Алексей Петров е получил няколко съблазнителни оферти за заемане на висши държавни длъжностиВ разгара на публичния си конфликт с премиера за посланически назначения президентът Първанов е потърсил подкрепа от Алексей Петров.Това се е случило на специална среща между двамата в резиденция Бояна в началото на ноември. Тогава се заговори за импийчмънт на държавния глава, а депутати от ГЕРБ и ДСБ изразиха готовност за подобна акция.За да спечели агента под прикритие и настоящ баш октопод на своя страна, президентът му предложил да стане зам.-шеф на Националната разузнавателна служба. Петров е трябвало да поеме икономическите въпроси в родното разузнаване. Той отхвърлил офертата и така се озовал в скандала между двамата първи в държавата.През есента е имало и друго интересно предложение...Прочитане на целия коментар към Петров да стане съветник в Главна прокуратура.Там предвиждали да бъде създадено спецзвено за борба с организираната престъпност, а Алексей трябвало да бъде назначен, за да координира връзките между МВР и ДАНС.Лидерът на Атака Волен Сидеров пък му предложил да стане вицепремиер в едно бъдещо коалиционно правителство на ГЕРБ и Атака.
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Гонзо, *** не може да бъде в тази група. Негови хора са давали пари на Цветанов. Какво лошо има в това ГЕРБ и ДПС да открият топлата си връзка ? Една такава връзка със сигурност ще затрудни Първанов на следващите избори. Аз съм за ГЕРБ и ДПС.
11
 
2
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
То пък янето кой го взима насериозно?Нали се оплакваше че медийте не му обръщали внимание.Е как да обръщаш внимание на такъв мега ***?
9
 
2
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Да й след като приключим с тиквите,цвъцитата и др. Да гласуваме дружно за проекта Параванов с придворни слуги Янето,Станишеф и ***.
5
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
До 1991 г. бях редови член на БКП. След това станах член на СДС. През 2001 г. гласувах за НДСВ, а на 5 юли 2009 г. за ГЕРБ. Няма да се откажа от ГЕРБ докато те са на власт. Съжалявам за това, че излъгахме г-н Борисов. Излъгахме го , че той става за премиер, без да подозираме, че му отворихме пътя към затвора. Дано се разминем само с Цветанов.
5
 
6
 
! Отговори
DIOS преди 13 години
NAI-NOVOTO ... -YANE E IZROVIL DOKUMENTI ULI4AVASHTI PAPATA V KONFLIKT NA INTERESI S .... GOSPOD. ISKA VREMENNO OTSTRANIAVANE NA PAPATA , DOKATO ...GOSPOD ...DADE POKAZANIA...
3
 
17
 
! Отговори
д-р Хаус преди 13 години
Щом за една година е успял да се справи с 5 специализации защо се учудвате, че за две години е успял да се сдобие с няколко апартамента. Способно е момчето, личи му отдалеч. И как хубаво приказва по ТВ, а и какви интересни заглавия мисли на акциите си, ако бях трети клас щях да съм му голям фен. Пу, пу, пу, да не му е уроки...
3
 
10
 
! Отговори
Каров преди 13 години
Ванка, първо се започва с кратуните (Цветановци). Идва ред на фуражната тиква. До президентските избори следи от тези бозалъци не трябва да има. Рано сутринта узнах, че Тапира е върнал парите на Алексей, които той му беше дал за ГЕРБ. Интересува ме дали знаеш графика за първите копки и рязането на ленти, за днес и утре ? И дали БТВ ще излъчи репортажи ?
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов е 65-и набор. В Уикипедия пише "От 1987 година Цветанов работи в Народната милиция. През 1992 година завършва Националната спортна академия със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика. През 2000 година получава следдипломна квалификация по право в Университета за национално и световно стопанство." После се хваща с бате Бойко и изведнъж, само за една година (2004) успява да се справи с 5 специализации в чужбина - Испания и САЩ. Как да не му се възхитиш?!
0
 
2
 
! Отговори
dak преди 13 години
dobre de iznikva vaprosa za politi4eskia injenering na aleksei i dans.ami ako se okaje 4e gerb sa6to e prodykt na politi4eki injenering.koi stoi zad nego.moje bi 10te nai bogati v bg ili ne6to podobno.ili e produkt na samia aleksei.stava golqma ka6a togava.
18
 
10
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Тия ИБРИЦИ на Алексейчо нещо взе много да им стиска чепичето.Като ги настъпиха и почнаха да се чудят как да навредят на Цветанов.Само като видя това македонско *** Янето и ми става ясно за какво иде реч.Жалко,че има още хора които да му се връзват на тоя *** на приказките.Тоя ЧЕНГЕСАРСКИ *** никога не е бил лоялен към никой.Сега Алексейчо ако му спре кранчето ще почне да плюе и срещу него.ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТАКИВА ПРИЯТЕЛИ!!!!ДОКАЗАНИ МЕКЕРЕТА!!!!!