Янев натиска Цачева за имотите на Цветанов

Парламентът бил длъжен да се произнесе по случая
Обновена: 25 окт 2010 13:39 | 25 окт 2010 13:39,
92
Янев натиска Цачева за имотите на Цветанов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на РЗС Яне Янев е изпратил писмо до председателя на парламента Цецка Цачева, в което заявява, че отказът на Цачева да окаже съдействие за създаване на временна анкетна комисия за имотното състояние на министър Цветан Цветанов хвърля сянка на съмнение върху независимостта на законодателната власт.

Това създавало предпоставки за недоверие в обективността на решенията на Народното събрание.

Според Яне липсата на прецедент за създаване на анкетна комисия по подобен казус е неоснователен аргумент за отхвърляне на това предложение.

„Подозренията за укриване на данъци, търговия с влияние, "пране" на пари, изготвяне на документи с невярно съдържание и участието в спекулативни имотни сделки е в грубо противоречие с прокламираната от правителството на ГЕРБ политика за борба с корупцията, финансовите измами и организираната престъпност“, посочва в писмото си лидерът на РЗС.

Според него обвързването на имотите на Цветанов с финансирането на предизборната кампания на ГЕРБ от т.нар. Октопод, "хвърлят сериозна сянка върху почтеността на партията, която управлява България".

Още по темата

„Тези подозрения трябва обосновано да бъдат доказани или отхвърлени. Народното събрание е длъжно да се произнесе и с оглед огромната обществена значимост на казуса "Цветанов", който е в значима степен съотносим към Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност“, допълва Янев.
 
Преди дни Янев призова Цецка Цачева да инициира създаването на такава анкетна комисия. Според парламентарния правилник временните комисии се избират от Народното събрание по предложение на председателя или най-малко на една пета от депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
qne da se natiska6 na aleksei
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безспорен факт. Доста тъпо от страна на управляващите е да не направят анкетната комисия. Ако не потвърждава вината на цветанов, поне да го оневини. Но те не искат...Защо ли? P.S. Внимавайте какво пишете, защото може да затваряме училища и болници, ама има едни излишни 100 милиона лева, който са вложили в подслушване.
1
1
 
18
 
! Отговори
е не преди 13 години
парламента стана един голям МОЛ-;(((