МС публикува стенограмата от срещата Борисов – Путин

Пленарните разговори едно към едно
Обновена: 13 ное 2010 21:58 | 13 ное 2010 21:58,
84
МС публикува стенограмата от срещата Борисов – Путин
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет публикува стенограмата от пленарните разговори между министър-председателя на България Бойко Борисов и руския премиер Владимир Путин

Преди срещата Борисов заяви, че тя ще бъде записана, за да има „пълна прозрачност“, за водените разговори.

Още по темата

Днес представители на двете страни подписаха споразумения за създаване на съвместното акционерно дружество за изграждането на българския участък от газопровода „Южен поток“.

Стенограмата от пленарните разговори може да видите тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
1
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
След руския балет, борисов, следва "разбора", както се казва в един американски филм..)Не си сваляй "пачките"/балетната рокличка "/ и палците /обувките/ ,-ще ти трябват..Балетът продължава..Умиращият лебед от Банкия, ще си ТИ ..Няма кой друг ..Тошо си отиде.Вече умряха Р.овч. , Гея и Гоце..И те бяха лебеди..СЕГА си ти - наред ..Така става е "лебедите" на сцьената на " большой театър" - или който се хване ТАМ да танцува ..) И по- добре за нас - българите..Заминавай си, пътнико, свиден..Не си дорасъл още да управляваш, НОРМАЛНО , нещастна България ..***, червен ....
74
1
 
2
 
! Отговори
е55 преди 13 години
всичко е със скрити руски сметки,какво лицемерие-едва ли не сме ПУТИНОПОМАЗАНИ !просто трябва време и истината ще е друга...
73
0
 
3
 
! Отговори
канон преди 13 години
1. НЕЗАБАВНО редуциране броя на депутатите в Българския Парламент. Българските депутати да не надвишават повече от 40 (четиридесет) човека.2. НЕЗАБАВНО приемане на Закон за Лустрация. Освен държавните служители, лустрацията да обхване и роднините по права линия, съдиите, университетските преподаватели, журналистите в обществените и в частните медии, религиозните общности, както и представителите на неправителствени организации. 3. НЕЗАБАВНО редуциране броя на държавната администрация. Създаване на напълно нова, гъвкава администрация ненадвишаваща 37 000 (тридесет и седем хиляди) служители. Напълно нови кадри. Пълна прозрачност и контрол при конкурсните процедури.4. НЕЗАБАВНО създаване на Електронно Правителство с цел подобряване на ефективността на работа и качество на услугите, предоставяни от изпълнителната, съдебната и законодателната власт.5. НЕЗАБАВНА реформа в съдебната власт. Драстично намаляване на броя на прокурорите. Назначаване на съдии след граждански избори (по райони), с мандат не повече от 2 години. (това се предлага с цел да има граждански контрол над тяхната работа). 6. НЕЗАБАВНО закриване на Министерство на Отбраната (МО), Българската Армия (БА), Служба Военна Информация, Национална Разузнавателна Служба (НРС), Национална Служба за Охрана (НСО), Държавна Агенция Национална Сигурност (ДАНС). Създаване на модерна и боеспоспобна, високотехнологична армия по образец на Френския Легион на пряко подчинение на Министър-Председателя на Република България. Към тази нова армия да бъдат включени разузнавателни и контраразузнавателни подразделения, като общия брой на командния състав и военнослужещите да не надвишава 10 000 (десет хиляди) човека. Напълно нови кадри. Пълен контрол при конкурсните процедури.7. НЕЗАБАВНО престуктуриране на Министерството на Вътрешните Работи (МВР). Драстични съкращения в администрацията на МВР. Наблягане на оперативните способности на Министерството. Напълно нови кадри. Пълен контрол при конкурсните процедури.8. Всички държавни служители да са социално самоосигурени, а не да се осигуряват от държата.9. НЕЗАБАВНА цялостна реформа в здравната система. Болниците се връщат към държавата. Лекарите държавни служители.10. Отнемане правото на глас на граждани в избори, при отсъствието на минимум средно образование.11. Програми за семейно планиране с цел намаляване раждаемостта сред малцинствените групи.12. Отнемане на социални помощи на лица непритежаващи средно образование.13. Отнемане на социалните помощи на лица с повече от 3 (три ) деца.14. Приемане на ясни права и задължения на всеки български гражданин.15. Тотална и безпрецедентна борба с корупцията във всичките и антисоциални проявления.16. Премахване на несправедливия плосък данък облагодетелстващ единствено дружествата регистрирани по Търговския закон.17. Премахване на ДДС върху храни, лекарства, книги, учебници.18. Начисляване на ДДС върху хазарта
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лесно е да си Путин, когато зад гърба ти е Русия. Не е лесно да седнеш срещу Путин, когато зад гърба ти са 7 милиона мрънкалници. Путята е доста ошлайфан, макар да се прави на по-страшен, отколкото е. Бойко е по-неопитен, но не виждам да се е издънил особено. Най-ми хареса това, че българските архиви на Руската федерация не и трябват :)))
71
1
 
10
 
! Отговори
Криста преди 13 години
Стана,което трябваше и както трябваше.Въпреки всичко.
70
1
 
8
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Бойко не бил чак толкова ***-подписа важен за независимостта ни договор въпреки воя на американския посланик.Ако разкара и двама трима *** около себе си има шанс дори за втори мандат.Бойко,действай само по-бързо,че на хората им омръзна вече.
69
3
 
6
 
! Отговори
gogo преди 13 години
ей боко е бил кадърен да подпише един добър договор.Та кой гербер говореше че боко няма да подпише!!!???
68
5
 
9
 
! Отговори
до66 преди 13 години
наивен мъничак ***, путин е цар на империя която е позволила да не си в момента обрязан, и малкити слюнчици са забележими само за такива като теб
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Газ срещу туризъм според изчистеното бартерно съзнание на един бивш охранител? Или диверсифициране на газовите маршрути? Или на паричните потоци? Дреме му на Путин коя банка ще ги обслужва. Нали от него зависи наличието им. Нали в неговите ръчички е Кранчето. Ако някой иска да му отнеме тази позиция, тутакси ще го диверсифицират.
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Путин взе мерника на Бойко по кагебистки маниер. Този тип лидери винаги играят на макс. Борисов никак не е за завиждане. Той много трудно ще изтъргува играта си за време срещу отстъпки в ключови направления.Путин му вкара между очите прословутата руска игра с варианти. Борисов се опитваше да се държи мъжки. И да разчупва ледовете с небрежни вметки. Леденият Путин се носеше по ледените блокове на вариантите си като морска мечка, преди да я хванат якутите. Путин се опита публично да сготви Борисов с режимното поведение на подполковник от кариерата. Транжирането вероятно ще продължава дълго. Дори притиснати до стената руснаците са брилянтни играчи за време. Справка за Борисов Константин Леонтиев пред Високата Порта...По тази причина Путин разходи Борисов от Босфора до ледените води на Северен поток. И навсякъде редеше дублажи. Също като острите си блъфове. Путин и Борисов си мериха партньорите. И понеже Русия е голяма, а България малка, Вова разиграваше познатото руско театро с широка страна, моя родная. Путин ли не знае, че Борисов не е самостоятелен играч. И не иска да бъде. Даже и след обработката с чакането на летището Борисов не изпусна основните си козове съобразяваме се с европейските си партньори. И даже не предложи на Путин стенограми от разговорите си с тях.
65
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко постигна условия за договорите, за които *** не са мечтали и в най-розовите си сънища. Очевидно Путин различава лигавите бесепарски плебеи от сериозните политици
64
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чичка, решенията се вземат от Дянков, това и бабите разбраха, но зад него стои СВЕТОВНА БАНКА, а зад ББ стои един гол като пушка електорат.
63
3
 
6
 
! Отговори
дезориентирано преди 13 години
Вземам решения за около 60 човека, които не са в състояние сами да вземат решения. И тези хора получават двойни заплати, в сравнение с колегите от нашия бранш! Само че съм много млад, красив и умен, за да ставам политик!
62
4
 
4
 
! Отговори
Bai Ivan преди 13 години
Явно следиш нещата от близо и си наясно със ситуацията,може би си дори шестокласник и вече умееш да контролираш ситуацията,е след като си толкова компетентен защо не си там кадето трябва и Ти да вземаш решенията,които трябва.Отстрани и на маса всеки е наясно със ситуацията и знае како трябва да се направи.
61
8
 
18
 
! Отговори
дезориентирано преди 13 години
Пожарникарят се държеше неадекватно и дезориентирано в присъствието на Путин. Путин беше отворен и явно контролираше ситуацията. Пожарникарят се държеше като третокласник, който се умилква да не му пишат поредната двойка, а три минус. Явно му липсват концепции по най-важните за нацията въпроси. Този индивид не е в състояние да решава проблеми. С насъскване срещу другите и с безкрайно отлагане на вземането на решения, не се решават проблеми. Трябва ни визионер, а не вечно мрънкащ милиционер.
60
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Форумните комунисти беснеят, защото от стенограмите се вижда, че докато Гоце говори глупости за "облагородяване", Бойко иска "прагматизиране".
59
4
 
5
 
! Отговори
Живеем Спокойно преди 13 години
Трима мъже, пострадали при побой с грабеж в различни софийски квартали са приети в Спешното приемно отделение на УМБАЛСМ Пирогов" в нощта срещу неделя.И.И. на 29 г. е със сътресение на мозъка, избити зъби и множество рани по лицето. Нападнат е ул. Хан Крум".Ц.Г. на 44 г. е със сътресение на мозъка и контузиипо лицето и главата. Нападнат е на ул. Московска".Р.П. наа 21 г. е с контузии на главатаи на долната челюст. Нападнат е на ул. Гладстон".
58
1
 
10
 
! Отговори
Сибила преди 13 години
Чета и си мисля....къде ли ще пратят Уорлик за наказание?! Северна Корея?! Зимбабве?!
57
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Злобейте комунисти! Народа се кефи, че Путин си тръгна като ***. Още на пресконференцията излъчвана директно по БНТ си личеше, че има ако."Хахахаха ... заради това, че Путин постигна всичко за което дойде, без да намали цената на газта, сигурно много му е било тежко вечерта ... направо сълзи е ронил на козината на горкото кученце ...
56
4
 
3
 
! Отговори
бат вова преди 13 години
двамата с боби пием кафе,кафе,кафе.ши му набия канчето и на него ,има време ,и по сербезлии съм виждал