Броят ни през февруари, глобата за отказ ще е 120 лв.

3000 преброители плъзват от врата на врата на 10 февруари
18 ное 2010 07:15,
107
Броят ни през февруари, глобата за отказ ще е 120 лв.
Преброителите ще обикалят от врата на врата. Снимка: Булфото

Преброяването на населението ще се проведе месец по-рано от предвиденото.

Вместо през март, както бе планирано, преброителите ще започнат да обикалят по домовете през февруари догодина.

Това предвиждат промени в Закона за преброяването на населението и жилищния фонд, които предлагат депутати от ГЕРБ начело с Красимир Ципов.

Още по темата

Според тях формирането на статистика за броя на българските граждани ще стартира с попълване на формуляр в интернет между 1 и 9 февруари.

От 8,00 часа на 10 февруари из страната ще плъзнат 3000 преброители.

Който откаже да им даде информация или съобщи неверни данни за живеещите в съответното жилище, ще бъде глобяван с цели 120 лв. вместо с 60 лв., както предвижда сега действащата нормативна уредба.

Обиколките на преброителите трябва да приключат до 20,00 часа на 28 февруари.

Акцията по преброяване на населението в България се налага с оглед на решенията на Европарламента и Съвета на ЕС от 2008 година за актуализиране на статистиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
ДОБИТЪКА преди 13 години
хм.. защо направо не ни дамгосат по д-тата с герба на България, и така съвсем ще сме едно голямо задружно стадо! И без това сме като едни животни в тази държава.. пример- смяната на личните документи! Вие как се почувствахте тогава?Жалка история..
100
1
 
4
 
! Отговори
Към преброител преди 13 години
Имам дупка в джоба, бръкни да видиш ....))))))))
99
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Азпредлагам преброителите да тръгнат сред народа след като публично обявавят че вече са преброени всички парламентаристи, министри , лидери на партии и други заемащи важни държавни постове. Така важните хора вземащи и вземали решения през годините за управлението на страната да дадът пример. Не искам пак да се получи като с данъчните декларации- ние ги попълваме , висим по опашки , а висшестоящите и "отговорни" хора не ги попълват.
98
0
 
3
 
! Отговори
s преди 13 години
dazhe po-malko sa ot 6 000 000
97
0
 
4
 
! Отговори
хмммм преди 13 години
Поредната дезинформация от страна на медиите. Какво пише в заглавието, какво пише в статията. Излиза, че цялата работа е още проект, дори не е влязла в НС, обаче медиите вече го твърдят като свършен факт. В последно време все повече се чудя на себе си, защо си причинявам това и следя новините? Вече дори и бТВ-то почнаха да пускат менталива и непроверена информация. Докога ли ще им вярват хората...
96
2
 
10
 
! Отговори
Пилот преди 13 години
ЗАЩО ХАРЧИХМЕ ПАРИ ЗА ВЕРТОЛЕТИ ДА ОБЛИТАТ СТРАНАТА, СЛЕД КАТО ИМАЛО И ЛЕГАЛЕН НАЧИН ДА ПРОВЕРИШ ИМОТИТЕ В СТРАНАТА - ПРЕБРОЯВАНЕ.ЗНАЧИ МУТРАТА МОЖЕ ДА НЕ Я ПРОВЕРЯВАТ А ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРИН МОЖЕ И ДА ЦАКАШ, ТА ДОРИ И ДА ГО ГЛОБЯВАШНЕДОИЗПИПАНА РАБОТА КАТО ВСИЧКОС КОЕТ СЕ Е ЗАХВАНОАЛО УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ
95
1
 
13
 
! Отговори
Електорат преди 13 години
Горките преброители ще работят за без пари.АРИТМЕТИКА:ДА КАЖЕМ ЧЕ СМЕ ОСТАНАЛИ 7 000 000 В СТРАНАТА ПО 3000 ПРЕБРОИТЕЛИ, ПРАВИ ЧЕ ЕДИН ЩЕ ПРЕБРОИ ПО 2 333 ДУШИ.350 ЛВ : 2 333 ДУШИ = 0.15 ЛВ НА ЧОВЕК ЩЕ ПОЛУЧИ ПРЕБРОИТЕЛЯА КОЛКО ПАРИ Е ОТПУСНАЛА ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ КАЗВА. НЯКОЙ ПАК ЩЕ СИ НАПЪЛНИ ГУШАТА.ВСИЧКО Е ДАЛАВЕРА
94
4
 
9
 
! Отговори
Mitko преди 13 години
Актуализирането на статистиката съвсем спокойно може да се направи чрез засичане на базите данни в МВР и НАП.Всеки си е вадил лична карта и повечето са попълвали данъчна декларация. За цвят може да се направи преброяване по Интернет на представителна извадка. Всичко друго е шпиониране и незаконно събиране на лични данни.
93
1
 
9
 
! Отговори
Преброителя преди 13 години
Представяте ли си следната сцена : Преброител звъни на портата на " добре облечен бизнесмен-мутра" ... Колко телевизара имате ? Колко стаи и какви имате ? ... Сигурно ако не изяде боя инфото му ще е неверно! Демокрация е все пак !
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз мисля да си платя, но не и да декларирам всичката лична информация, която ще ми искат "преброителите". Някак ми се струва, че доста ми нарушават човешките права. Под претекст "Акцията по преброяване на населението в България се налага с оглед на решенията на Европарламента и Съвета на ЕС от 2008 година за актуализиране на статистиката." ще ми вземат една карама информация, която не им влиза в работа - колко телевизора имам, каква кола карам и т.н.Ще я видим тая работа.
91
1
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Ами ще глобяват българите със 120 лева и после ще отчитат че са глобявали и българи и *** както е по закон с 60 лева ...
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"8. движими вещи и услуги с културно-битово предназначение, ползвани от домакинството.Как да разбирам т.8 ? "Ами или мъжа , или жената - това са имали предвид.....
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искам тази преброителка на снимката да ми идва с домоуправител.Сам ще се разправям с нея.Оран здрава, оран яка, за тази изрусена кака.
88
1
 
6
 
! Отговори
Не в дома ми! преди 13 години
Нали нямаше начин да се влезе в незаконните имения край язовирите? Защо сега има -в нашите домове? Да се реши да изпращаме данните по компютърен път, може още сега да го направим. Внуците и близките ще помогнат на възрастните. Или ще си вярваме, или не. Винаги можеш да излъжеш, ако ти е такава нагласата.
87
2
 
12
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Само пилците се броят на есен, ние нали сме овце....
86
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз ще се пиша ***. Така няма да ми спират тока, ако не го плащам
85
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Чл. 8. За жилищата се събират следните данни:1. вид на жилището;2. начин на ползване;3. размер на жилището и брой на помещенията;4. електроснабденост;5. наличие на водопровод и канализация;6. начин на отопление;7. наличие на баня и тоалетна;8. движими вещи и услуги с културно-битово предназначение, ползвани от домакинството.Как да разбирам т.8 ?
84
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще се запиша ***, че поне повече права да имам отсега. Писна ми да плащам данъци, осигуровки и сметки, а на среща - нищо.
83
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В никакъв случай няма да пусна непознат у дома. Изваждам два стола на стълбището пред вратата на апартамента и там. Как ще пускам случайни хора в къщи, че и няма обувките си да събуят, и нещата ми ще оглеждат! Какво ги интересува 1 или 101 телевизора имам? Да знаят крадците ли?
82
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Чл. 6. (1) За лицата - обект на наблюдение по време на преброяването, се събират следните данни:1. собствено, бащино и фамилно име;2. единен граждански номер (ЕГН) за българските граждани и за чужденците, получили разрешение за постоянно пребиваване в Република България съгласно чл. 23, ал. 3, т. 2 от Закона за чужденците в Република България, и личен номер на чужденец (ЛНЧ) за чужденците, получили разрешение за краткосрочно или за продължително пребиваване съгласно чл. 23, ал. 2 и ал. 3, т.