2011: BG пенсионерите се увеличават

Към декември тази година те са 2 194 274-ма души
Обновена: 21 дек 2010 14:04 | 21 дек 2010 14:03,
140
2011: BG пенсионерите се увеличават
Снимка: Булфото

"Очаква се един малко увеличен брой на пенсионерите през следващата година", заяви управителят на НОИ Христина Митрева.

Данните на статистиката сочат, че към декември тази година пенсионерите са 2 194 274-ма, като те са се увеличили с близо 5000 в сравнение с декември 2009 година.

"От една страна, част от работодателите, поради икономическите фактори, освобождават хората в пенсионна възраст, а, от друга страна, хората вероятно ще се пенсионират, но ще продължат да работят", предположи тя.

По думите й до 6 декември с около 19% е нараснал броят за лицата, които са подали заявление за получаване на пенсия в сравнение със същия период за миналата година.

"Това, че хората подават заявления, не означава, че те отговарят на необходимите условия", уточни Митрева.

Според нея много по-малко от 10 000 са хората, чиито права ще са нарушени от отпадането на точковата система.

Към 6 ноември до 240 лева се осигуряват 16% от всички лица, работещи на трудов договор. 37,3% от хората се осигуряват на сума от 240 лева до 420 лева. Общо 53% от всички хора на трудов договор се осигуряват до 420 лева.

Още по темата

"Именно това показва, че работещите в частния сектор променят възнаграждението си, за да могат да получават повече средства, а в много случаи при връщането на жените на работа от майчинство те започват да получават много по-ниски заплати", коментира Митрева.

"От март до сега броят на изплатените парични обезщетения за временна неработоспособност се намали много рязко, което означава, че и работодателите затегнаха контрола", изтъкна управителката на НОИ.

Към ноември броят на болничните е с 428 400 по-малко спрямо ноември 2009 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
4
 
! Отговори
Нехранибабко преди 13 години
Би ли ми обяснил какво ще се случи с настоящите пенсионери, ако изведнъж се премине от хибридна (да, в момента системата е хибридна) система на пенсионно осигуряване към изцяло капиталова?В момента родените преди 1959 година пенсионери получават пенсиите си от сега работещите и това е ФАКТ. Така че много моля въпросните пенсионери да проявят малко уважение към хората, които ги изхранват и да насочат лаенето си към престъпния държавен строй от преди 1989 година. ;)
93
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 13 години
България в ценови шок ,икономическа стагнация и финансов колапс. И това откакто гадната тиква крадец дойде на власт. Ето някои сравнения на цените преди тиквата и сега. Преди бензин 1.74 лв. сега 2.26 лв. Цигарите с 40 процента увеличение. Хранителните продукти между 20 и 30 процента. Услугите с 40 процента. Ток ,газ,горива,парно- драстично нагоре. А за 1-ви път от 1996 г. няма коледни добавки дори за пенсионерите да си сложат нещо на трапезата. ОСТАВКА БОКО ТИКВА - ОСТАВКА
92
4
 
7
 
! Отговори
един от вас преди 13 години
Всички, които плюете пенсионерите не заслужавате да се храните ! Като толкова ви знаят гербаджийските устенца, дано като се пенсионирате да взимате по 100 лева и да си смучете палците на краката от глад.. палета необразовани
91
0
 
2
 
! Отговори
пенсионер по болест преди 13 години
Този 84-ти е не само тъпо ***, но и нехранимайко.Новоизлюпен *** с купена диплома,за това така говори. Но той, ако остане в тази *** държава и на него на стари години ще му се стъжни живота. То колелото се върти.Това ни докара нашата ганьовска демокраци. Ще ги стигнем американците на най с този матреал.
90
4
 
7
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Отново просташки статии и коментари. НИЕ НЕ ХРАНИМ ПЕНСИОНЕРИТЕ. Пенсията трябва да се получава от внесените осигурителни вноски.Тези хора са внасяли вноски. Затова:1.Разделете пенсионната система и социалните плащания.2.Не си измисляйте нови модели, а вместо сегашния разходопокривен въведете фондов модел на пенсионно осигуряване като в Чили/с индивидуални партиди/.3.Възстановете откраднатите пенсионни фондове.4.Осъдете най-после Масларова, Мургина и останалите крадци на прехода.
89
2
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 13 години
"...Твоите пари бяха окрадени от комунистите и изнесени ..." Добре. След 1989г. никой не изнася и не краде. За 21г.(след 89г.) се осигурявам на максимума. Защо има тогава таван? Ако тези осигуровки ги бях "спестил" и вложил, сега щях да имам много по-голяма пенсия от 700 лв. Никой не ме храни сополанковци. Аз съм дал на тази държава много повече и при комунисти и при капиталисти. Такива като мен ще се оправят и с и без таван, но горко ви на вас неграмотници като достигнете време за пенсия.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
moga da vi kaja 4e mnogo pensioneri izdyrjat decata koito sa po na 40-50 godini.taka 4e imaite malko uvajenie.6tot mnogo hora imat sela i kato otidat na esen pylnqt burkani i frizeri i spestqvat hilqdi levove.da ne govorim i za pensionerite koito imat zema i q davat pod renta.kyde otiva taq renta mi kajete?mi otiva pri decata im.taka 4e nedeite mn reva mi proqvete uvajenie 6tot te sa q stroili taq dyrjava.sega 6tqhte da se dvijite s karuci i po 4eren pyt ako ne bqha tezi hora.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Живееше един много стар човек. Очите му недовиждаха, краката му не държаха, ръцете му трепереха. Когато ходеше, пристъпяше едва-едва и се подпираше с патерица. На трапезата разливаше чорбицата върху коленете си, преди да я поднесе до устата. Снаха му веднъж рече на мъжа си: Не мога да го търпя този старец. Не го искам на трапезата. Той ми е баща, какво да го правя? Ей там под стълбата съм му постлала едно скъсано чердже. Там да яде.Синът, който беше отстъпчив човек, махна с ръка: Прави, както знаеш.И снахата намести свекъра си под стълбището, където лежеше кучето. Блъсна пред него една дървена копанка, изсипа му в нея яденето и му подаде лъжицата.Старецът преглътна два-три пъти и очите му се насълзиха, но нищо не каза. Внучето му видя дядовите сълзи и се замисли. Въздъхна дълбоко и излезе на двора. Намери един върбов чукан и почна да го дълбае с теслата. Какво правиш? попита го баща му. Копаня дълбая отвърна момчето. Защо ти е? За да храня в нея мама и тебе, когато остареете.Бащата прехапа устни и разказа всичко на жена си. Майката се засрами, прибра свекъра си вкъщи, преоблече го и вече си го гледаше чистичък. <<
86
0
 
5
 
! Отговори
84 тъпо копеле преди 13 години
***, ти живял ли си с 200 лв. пенсия, че ще говориш кой и кога да работи. Заради хора като теб България запада...
85
3
 
2
 
! Отговори
Нова статия преди 13 години
" В края на 2011год. в България вече няма пенсионери!"
84
1
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Ами да, затова ще ни броят февруари, да видят колко още мърдат. Тогава ще предприемат следващите мерки за тотално унищожение.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne moje bez pensioneri, nashite babi i dqdovci sa izgradili tazi mlada stara durjava , i to tolkova dobre sa q izgradili che veche 20 g horata zabogatqvat ot neq . i oshte neshto , ako tezi mrazeni pensioneri bqha sys suznanieto na dneshnoto pokolenie se opasqvam che dnes nqmashe da ima kushti i blokove a nqkolko discoteki i vsichkoto drugo palatkovi lageri , zatova che gi ovajavaite i mislete za tqh che sled vsichko koeto sa napravili mizeruvat
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имало едно време един човек, който от всичко бил доволен. Лисица влязла в курника му и отвлякла петела, той се радвал, че не е грабнала някоя от кокошките, защото те снасят яйца. Градушка счупила керемидите на къщата му, той се радвал, че не е паднала на полето и не е унищожила житото на нивата му.Неговият съсед пък за всичко се ядосвал и спокойствието на вечно доволния го вбесявало.Затова решил да му каже нещо ужасно, та дано поне веднъж да смрази кръвта му от страх.-Научи ли - излъгал го той, - че утре Земята ще се обърне?-Как тъй ще се обърне? - попитал спокойният.-Ами наопаки. И хората, и животните ще тръгнат с главата надолу. Целият свят ще се прекатури. Само като си го представя настъхвам...-На пръв поглед светът наопаки не е за предпочитане! - и този път не се разтревожил вечно спокойниат. - Но само на пръв поглед. Иначе за нашето село прекатурването ще е дори полезно.-Полезно ли? - ахнал от изненада и гняв съседът.-Ами да. Всичките ни камили имат толкова изтрити гърбове, че вече нищо не могат да носят. А като се обърнат наопаки, ще ги товарим не по гърбовете, а по коремите.
81
2
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 13 години
До 79Слушай сега,дядовото,Ако остане да ям хляб от твоите пари вече трябваше да съм в небитието.Явно ако не ти ,то твоите родители са участвали в трансфера на моите пари в австрииски банки щом така убедително пишеш.Прави ми впечатление,че най-много "лаят"срещу комунистите бившите такива или техните "отрочета".Гарантирам ,че ако не си бивш партиец,то си техен син, внук.
80
0
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Кажи ми как един човек на 80 и отгоре да работи? Ти ще можеш ли?
79
7
 
17
 
! Отговори
под 1 милион преди 13 години
"За съжаление имаме над 2 млн. пенсионери", заяви вожда и учителя Борисов. "Активно работим с Дянков за намаляването на тези 2 млн. пенсионери. Надявам се, догодина те да са под 1 милион!"
78
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По какво да познаете, че ви управляват фашисти - полицейщина на всякаде, неограничена власт в ръцете на МВР - Цецо лъжецо(шестака), премиер психопат-комплексар страдащ от мания за величие и любовницата на Шестака и Бойко - Дянков!
77
0
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
кофти...по графа само старци гледам :( ходят прегърбени и отчаяни, а част от тях вече изперкват от подигравки и немотия :( много тъжно, не си представям така моята старост, сигурно и дядо ми не си я е представял така
76
8
 
9
 
! Отговори
до Пенсионер преди 13 години
слушай сега ,дедо,твоите пари бяха окрадени от комунистите,бяха изнесени в австрийски банкиднес твоята пенсия идва от нашите пари,от нашите осигуровки,надявам се че това го озсъзнавашот тук занапред няма никакво значение колко си внасял едно време,твоите пари ги няма,в момента ядеш хляб от нашите пари,следователно е редно да покажеш малко уважение,а не да псуваш младите.Защото ако няма кой да внася,държавата ще ви остави да *** като кучета,ако може да се каже,че има държава..
75
12
 
6
 
! Отговори
ЗА ПЕНСИОНЕРА..... преди 13 години
ПЕНСИОНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ----НЕ СА "РЕНТИЕРИ"!ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ,ДА ВЗЕМАТ С НЕЩО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ...А НЕ ДА ЧАКАТ САМО НА ДЪРЖАВАТА!ТЕЗИ ,КОИТО МОГАТ ,ДЕ....!НЯМА ,КОЙ ДА ВИ ИЗДЪРЖА БЕ.....ДЪРЖАВАТА, НЕ ПЕЧАТА ВЕЧЕ ПАРИ....!