Станишев пред посланици: Ние сме алтернативата!

Социалистите имали ясна визия как да излезем от кризата
Обновена: 29 мар 2011 14:44 | 29 мар 2011 13:55,
353
Станишев пред посланици: Ние сме алтернативата!
Снимка: БСП

БСП е ясна алтернатива на сегашното управление и има свое виждане как страната ни да излезе от кризата.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с посланиците на страните членки на ЕС, Хърватия и Турция.

Работната среща е по покана на посланика на Унгария у нас Юдит Ланг и е по повод унгарското председателство на ЕС.

На срещата Станишев обясни, че социалистите разработват управленски проекти за всеки сектор, които ще бъдат представени за широко обществено обсъждане.

Според лидера на БСП в условия на криза е необходимо да бъде подкрепена най- уязвимата част от обществото. По думите му трябват спешни мерки за компенсиране на доходите на хората и индексиране на пенсиите.

Станишев отбеляза, че е нужно минималната работна заплата да се повиши, така че размерът й да превишава прага на бедността, както и да се води активна политика на пазара на труда.

Още по темата

Представителите на БСП изтъкнаха, че процентът на безработица се увеличава, пенсиите са ниски и не се очаква увеличение на минималната работна заплата. Всичко това се случва в условия на бързо покачващи се цени, уточниха българските социалисти.

Според Станишев е важно да се помогне на малкия и средния бизнес, както и да се търсят начини за привличане на повече инвестиции.

Представителите на левицата отбелязаха с тревога и проблемите с усвояването на еврофондовете поради некомпетентност, както и липсата на бъдещи големи инфраструктурни проекти, наличието на които би довело до увеличаване на приходите.

Бяха обсъдени и предстоящите местни и президентски избори – БСП вижда в свое лице алтернатива на управляващите и ще се застане зад личности с идеи и визия за бъдещето. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
1
 
1
 
! Отговори
--- преди 13 години
СерГЕЙЧО , мамин сине !Нещо не ти включва скоростната кутия !
334
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 13 години
Дай да сме на власт,да крадеме заедно с ДПС,аман от тяхната алтернатива.
333
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
докато не приемат закон за осраните *** в политиката без право на участие и на цялата му рода в важни постове и затвори за *** и помощниците полититутки приватизирали на скрап ресурсите и докато не реват тъжни кадето им е мяастото ще се наложи да се готвят за масова и неорганизирана сеч друго не ги чака скоро време както и нас ни третират от 40 години насам иначе и нашите деца са загубени от тези пишкосмуци,но агентите на бсп тука да не се радват те са първи по ред знаем за тях
332
1
 
3
 
! Отговори
бай Кадаар преди 13 години
ВИЕ СТЕ МИНАЛО !!! НЯМАТЕ БЪДЕЩЕ в БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА . ОЩЕ МАЛКО ТЕЗИ ДЕТО ГИ ДОКАРАХТЕ НА МИТИНГА ДА СЕ ПРЕСЕЛЯТ ПОД ЗЕМЯТА И ТОГАВА СЪСВСЕМ НЯМА КОИ ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС !!! ХОРАТА ВЕЧЕ МИСЛЯТ НЕ СА КОНЕ С КАПАЦИ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ !!!
331
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e...ти алтернативата ....
330
1
 
3
 
! Отговори
Поп Спиртоско преди 13 години
Бог да пази България от ***! От другите врагове ни пази НАТО !
329
1
 
2
 
! Отговори
? преди 13 години
Това че, не се ходи до урните в изборния ден им е като 6 от тотото. Празния плик се брои за недействителен а гласовете на тези които не са упражнили правото си на вот се поделят между прескочилите 4 %. При голяма избирателна активност с много празни бюлетини няма да има какво да делят т.е. няма допълнителни места от негласували.
328
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То само през социализма държавата определяше заплатите. При капитализма това зависи от собствениците и менажерите на бизнеса.
327
3
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
Не наяли се бе!!! Окрадоха държавата в края на мандата и пак не им стига. Световно известни икономисти казват, че е грешка да се вдигат МРЗ в момент на криза. Наш серГЕЙ обаче се е напънал, че да задоволи електората си от социално слаби и пенсионери ... ама едва ли го прави от топли чувства към тази социална прослойка
326
5
 
4
 
! Отговори
Дали преди 13 години
Дали са се поучили от грешките си, не знам. Само едно е ясно - на мястото на "триглавата ламя" дойде Празноглавата ламя - и не папа по-малко. Така че Герб ще опита пак метаморфози - я с лелята на СДянков, К. Гиургиева, я друга мимикрия. В края на краищата, това са ренегати от НДСВ. Всичките - марш в Либия! Ако искат при Кадафито, ако не - при бунтовниците.
325
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев и Доган са в сауната. Млада социалистка прави *** на Доган. Станишев подбутва Доган и предлага:- Ефенди, хайде да се сменим?Доган му отговаря:- Ми сменете се, де!
324
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поне да се бяха скрили за няколко години както костов се скри че и доган сега можеше и да не ги плюе толкова народа ама не те са нагли и искат да смучат
323
3
 
5
 
! Отговори
Пак Ви лъжат ! преди 13 години
Станишев това с Бойко и Първанов ли го решихте ... ша ви .ба и алтернативите , стига сте лъгали хората . Разсипахте държавата !
322
2
 
3
 
! Отговори
ТАТО ВИ преди 13 години
я се чудим да земем да се варнем ли па да ва оправим как само я си знаем казвах ви да се поогледаме поослушаме па ко е убаво и ние да си направим демокрацио *** нави сега гъзо да ми целувате
321
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ход е стройна кампания в Интернет срещу правителството и ГЕРБ. Целта е да се разколебаят младите, активните и образованите- тези които ползват компютър и НЕ гласуват за БСП ...А истината е ,че ако не беше сегашното правителство , ние се бяхме оакали здраво ! След като това ни е алтернативата , какво ни чака ?
320
4
 
9
 
! Отговори
ДО328 преди 13 години
то и аз като тебе мислех да не гласувам ама май ще се наложи само и само да ги накажа с моя глас тези нагли ***
319
3
 
17
 
! Отговори
varna преди 13 години
nikoga bsp na vlast ne trqbva da sa
318
5
 
24
 
! Отговори
Съселът преди 13 години
Разбира е, че имам ясна визия. Идваме на власт и започваме да крадем яко, както само ний и турците си знаем. Положението в държавата се влошава още повече, но аз излизам и казвам: - "За всичко е виновен Бойко Борисов и ГЕРБ и тяхното наследство. Положението другари е трагично и поне 10 години няма да можем да изплуваме след поразиите на ГЕРБ." Ето по този начин ще си узаконя бъдещите кражби. Хитро, нали?
317
4
 
21
 
! Отговори
насо преди 13 години
ммм, социалист = мързеливец, на българина му трябва здрава работа, за да е добре; като ги гледам как са заламтяли социалистите за кокал (водени от най-работния Станишев) си мисля че пак ще ходя да гласувам... пфу мислех да пропусна
316
1
 
19
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
То наистина, ако това ни е алтернативата, по-добре да си теглим куршума масово и да се приключи веднъж завинаги с мъките!