Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан

Министърът зове защитата за пълния запис от ареста на Тенчо Попов
Обновена: 29 апр 2011 11:50 | 29 апр 2011 11:43,
206
Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан
Арестът на Тенчо Попов. Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че е недопустимо да се оказва насилие над задържан, който не оказва съпротива.

Коментарът е във връзка със скандалните кадри от задържането на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. В МВР е назначена проверка по случая, а министърът заяви, че тя ще бъде обективна.

„Най-важно е ръководството на МВР да извърши съответната проверка и да се вземат правилните управленски решения, които ще са свързани и с дисциплинарни наказания”, каза Цветанов.

По делото за подкуп срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров бе представен запис от охранителна камера в кантората, в която е арестуван Попов.

Още по темата

От него се вижда как спецполицаите удрят главата на Попов в касата на вратата, просват го по очи и настъпват ръцете му с крака.

Цветан Цветанов коментира, че от кадрите става ясно, че е имало опит за изтласкване на служителя на МВР.

Той благодари на защитата на Тенчо Попов за предоставения в съдебната зала видеозапис от ареста, но подчерта, че в кантората е предаден въпросният подкуп – според прокуратурата даден на следовател, за да „смачка“ разследване срещу Николай Цонев.

Вътрешният министър заяви, че се надява защитата на Попов да предостави пълния запис от камерата.

„За нас ще бъде изключително интересно, а мисля, че и за самата обективност на едно разследване, което е във финалната си част, да видим и действията, и начина, по който са подхвърлени и дадени парите от Тенчо Попов“, коментира министърът.

По думите му Попов е политическа фигура в управлението на Тройната коалиция и затова острите реакции на политици относно полицейския произвол били нормални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
0
 
! Отговори
sinkata преди 12 години
egati militsiata nemali da si hodqt tia sme6ki na4elo s onia s magistralite...
197
1
 
0
 
! Отговори
cjefjvjfixs преди 12 години
fxlLx8 , [url=eeeazegxutfe/]eeeazegxutfe[/url], [link=rydsjbnptwtx/]rydsjbnptwtx[/link], eytilziqdtoz/
196
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко ЗРЕЛИЩНИ арести само !Размахват патлаци като в УестърнВсе едно са на родео и ловят биче с ласо толкова ли е трудно да задържат някои без насилие
195
1
 
2
 
! Отговори
Антигерб преди 13 години
Хора не гласувайте против гласувайте за ако няма за кой да гласувате пуснете недействителна бюлетина само това е начина да спрат да ни пробутват лайнйни политици!Нека на тези избори всеки пусне бюлетината на този който най мрази като я задраска! Нека покажем на света че ние сме отговорни гласуваме но няма за кой всички партии обслужват интереса на мафията и олигарсите!Досега ни цакат с един и същ *** номер! трябва да се гласува но винаги за човек на когото вярвате а не за поредния наличен ***!
194
1
 
2
 
! Отговори
НЕ,ТОВА НИ ИДВА преди 13 години
МНООООГО!Народе - дайте да ги изринем тези комунистически ***,че ни измъчиха!
193
1
 
3
 
! Отговори
народна поговорка преди 13 години
Цецко е като ***..."Лани баба пръднала - сега замерисала"...Извинете ме,но тази поговорка е народна и ми се струва,че е точно за случая "Цветанов".
192
1
 
3
 
! Отговори
зикото преди 13 години
Цецко бе хвали пръцко срам за българският народ та нали ти беше този които въведе това насилие.С каква престъпност се бориш като ти самият си аидук но идва краят на вашата комунистическа тирания
191
1
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 13 години
Още по-недопустимо е такъв *** да е министър! Проверих, това е първият даскал по физическо, достигнал до такъв пост. Вече е номиниран за Гинес!..."Нема такава държава"
190
1
 
3
 
! Отговори
vale_karo преди 13 години
Ако примерно съм безработен,и хипотетично приема подкуп за да бъда приет на работа,по този начин ли ще използват СРС-тата и така ли ще ме арестуват?
189
8
 
1
 
! Отговори
БГ работник преди 13 години
Много добре си действаха полицаите.Само така към престъпниците и крадците .
188
2
 
7
 
! Отговори
777 преди 13 години
И Цецко "целият в бяло". Той едва сега съвсем, съвсем случайно научил.По същия начин полицаите му процедираха и с изключително опасния претъпник в Смолян, който карал с таксито ти *** -страшно престъпление, нали... можепък и да го е правел тежко въоръжен
187
2
 
15
 
! Отговори
ха преди 13 години
Цецо-лъжецо много добре е знаел за този запис *** си е трайкал.Ся обаче му го сложиха в точния момент на точното място.
186
2
 
9
 
! Отговори
цецко преди 13 години
Е сега апартаментния ще ги скине. Недопустимо е да има такъв министър. Ама какъвто премиера такива и министрите .Горко ти Българиьо с тези лъжци гьонсуратлии.
185
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставка на целия кабинет , начело с Боко тиквата!*** и нагли ГЕРБ-ери!
184
3
 
23
 
! Отговори
kk преди 13 години
Този министър от "сън дълбок" се е събудил!Наглец!!!Нема такава държава с такива министри!!!
183
3
 
4
 
! Отговори
До 185 преди 13 години
България е малка страна,моето момче/момиче.
182
3
 
15
 
! Отговори
До Геле преди 13 години
Интересно от къде знаеш че са били организирали в престъпна група?Цецо ли ти го каза.
181
18
 
5
 
! Отговори
Геле преди 13 години
Не виждам какво го жалите тоя ***. Организирали се в престъпна група триглавата ламя, обаче сега ще разкешат където трябва и ще излязат сухи от всички дела. Малко е да му счупят главата.
180
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов допуска голяма грешка като оправдава полицейското насилие с политическа необходимост- "ТПопов е политическа фигура".. излиза , че цялата акция е саморазправа с полицейски средства с/у полит. опонент. Обикновено това става при хора на които се губи формалната логика в изказа, спомнете си случаите с апартаментите му, показните акции в спалнята с децата...
179
1
 
4
 
! Отговори
до 172 преди 13 години
И като дойдат за кого ще гласуваш!?