Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!

Оставка обаче няма да има, каза МВР шефът
20 май 2011 17:44,
125
Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!
Полицаите на протеста. Снимка: БТА

Изключително неприятен е инцидентът пред джамията в София, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Действията, които се предприемат от страна на МВР, са да не допуснем разрастването на този инцидент, който беше предизвикан от сблъсъка и обидните квалификации между мюсюлманите и привържениците на „Атака”.

Моята молба към всички политици и всички граждани е да не нарушаваме обществения ред, нека да уважаваме и да бъдем толерантни към вероизповеданията и всички етноси в България.

Още по темата

София винаги е давана за пример за етническа толерантност с местоположението на църквата, синагогата и джамията и се надявам, че разумът ще надделее и няма да се поддаваме на емоции", посочи Цветанов.

Според него с наближаването на предизборната кампания може би ще има и други подобни инциденти.

"Преди няколко дни подобно напрежение имаше и в Батак и благодарение на предприетите мерки и полицейското присъствие не допуснахме да има тежки инциденти", каза още пред „Фокус“ вътрешният министър.

По повод поисканата от лидера на „Атака” Волен Сидеров оставка на вътрешния министър, Цветан Цветанов каза:

"Оставката е поискана за това, че съм защитавал мюсюлманите, които днес са били на петъчна молитва и че полицията се е държала арогантно и невъзпитано. Аз мога да кажа, че полицейските служители са изпълнявали своите служебни задължения, за да предотвратят разрастването на този инциденти.

Има пострадали полицаи и граждани от замерванията с камъни, хората са тези, които ще преценят какви са действията на българската полиция.

Преди месеци при подобен случай ДПС също искаха моята оставка. Аз съм готов да понасям всякаква отговорност, но няма да допусна, че българският полицай може да бъде възприеман като противник на демокрацията и опазването на обществения ред", завърши МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
17
 
! Отговори
ангел преди 12 години
Сидера мощно го изпраска шизофренията. с повод и без повод търби, че подкрепя ГЕРБ безрезервно, а в същото време иска оставката на вицепремиера. не ме рзбирайте погрешно, не защитвам Цвъцко - аз искам оставката на цялото правителство. но хем да декларираш подкрепа, хем да изнудваш и заплашваш - това си е шизофрения. време е Боленчо да реши какво иска. да се оттели на спокойствие в някоя психиатрия и да се изясни със себе си.
94
0
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
i durjavata da zatriqt tozi fizkulturnik nqma si podade ostavkata
93
3
 
13
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Хаха... неприятен инцидент е да пръднеш в автобуса :-) Това тук си е жив РЕЗИЛ и СРАМ!!!!
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Цвъка е неприятен,ама не иска доброволно да ни освободи от присъствието си.
91
1
 
1
 
! Отговори
Ivanova преди 12 години
Ami prosto sprete da komentirate tazi PROSTOTIA na tazi partiq Ataka.Tolkova li vi e rtudno sega v tozi moment v Balgariq da kajete STOP na komentara.
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дам, вкарайте ги още веднъж в парламента тея тъпоумни австралопитеци, и продължавайте да се надявате, че България ще бъде давана за пример за етническа толерантност.
89
2
 
12
 
! Отговори
Nerealen преди 12 години
Защо ми се струва, че Цецко всеки път отговаря с фразата "Неприятен инцидент" ?
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чета форума,-ниска грамотност и огромна агресия-кухо и тъжно!А най-агресивните са най-неграмотни!
87
0
 
16
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Народе,толкова ли си глупав,че да се биеш за благото на политиците?
86
0
 
1
 
! Отговори
======= преди 12 години
do 78 : Profan , kakvo namesvash Levski ?... Ako imahme malko ot mantaliteta na bulgarite predi Osvobojdenieto do sega da se biahme upravili .Az sam siguren, che ne znaesh i 1/10 ot tova, koeto pishe za nego v istoriata, no niakoi si e triabvalo ( s kuhia si mozak ) da vkara v edno stihotvorenie Levski i bulgarskata deistvitelnost dnes ... Izobshto moga da ti kaja mnogo neshta, ama nikoi ne mi plashta, za da si razgovariam s nedorasliatsi :)...
85
1
 
6
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
Депутат е казал,че Уорлик е наркоман ,а магистралките всички ги видяха на снимката.Може да е и от БСП,но пред фактите и боговете мълчат!;)
84
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не показаха колко пълна с хора е била джамията днес? Изгледах няколко пъти записите - и останах с впечатление, че молещи се имаше САМО отвън !Когато "Атака" се разотидоха, нямаше излизащи от джамията- а само влизащи. Някои от молещите се споделиха, че джамията била малка... Не разбирам, защо всеки си мисли, че може да навира в очите и ушите на хората своите вярвания! Ходи си, моли се, не натрапвай убежденията си...
83
5
 
0
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
Ми не беше ли верно написаното?Нека *** го успори.
82
5
 
2
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
81
4
 
30
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Грозна ***, ти твърдеше, че подчинените ти *** са си изпълнявали акуратно задълженията, докато стояха отстрани и зяпаха без да се намесят, докато *** бандити убиваха с брадви, ножове и лопати Боби Райнов !!! Момчето вече цяла година гние в гробът си, но наказани за престъпно бездействие ушеви няма !!!Да бяхме нормална държава, вече да си в затвора, *** !!!
80
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кучето не пуска кокала като го е хванало :) СТИГА вече толерантност към ромите и турците които ние народа издържаме !!! Ние плащаме данъци и сметки на разни етнически групи,не ги плащат от ГЕРБ,нито от ДПС !!! Когато народа каже НЕ значи е НЕ !!! Да се върне името "НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ" ,а не републиката БЪЛГАРИЯ на някои си ***,картоф,зелка,пъпеш или каквото ще е там :) народа управлява тази смотана държава,а не 240 полу-*** в парламента !!!
79
0
 
0
 
! Отговори
az преди 12 години
Taka, taka... Veche vijdam GEIRB kak sled dve godini niama dori da vleznat v parlamenta. Borbata za tiah shte bade da minat 4 % . Loshoto e , che se izgavri s naroda toia nedorasliak.Otnovo tapite bulgari ( glavno treta vazrast ) shte glasuvat za Bie Sie Pie ( BSP -to sa seliani i misliat za selianite ... ).Nishto, che sa v koalicia s turcite .... Goliam pras , nali pensii shte ima , shte lapame .Az ili niama da glasuvam ili shte si dam glasa za niakoia tapa partia, koito niama da specheli ...
78
4
 
7
 
! Отговори
Решението преди 12 години
Очевидно, бутонът на БСП генералското отроче АТАКА и на неговия хистеричен вожд-актьор Сайдеров е натиснат за дестабилизиране на управлението на ГЕРБ и държавата. Сега е моментът ГЕРБ и Синята коалиция да съставят общо правителство ! В името на оцеляването на България !
77
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Писмо до Васил Левски, написано от Таня - ученичка 11 клас Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти. От там не виждаш. . . съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве. На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. . . . Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.
76
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С погрешната реакция на полицията Цецо набута голям автогол на ГЕРБ.