Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!

Оставка обаче няма да има, каза МВР шефът
20 май 2011 17:44,
125
Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!
Полицаите на протеста. Снимка: БТА

Изключително неприятен е инцидентът пред джамията в София, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Действията, които се предприемат от страна на МВР, са да не допуснем разрастването на този инцидент, който беше предизвикан от сблъсъка и обидните квалификации между мюсюлманите и привържениците на „Атака”.

Моята молба към всички политици и всички граждани е да не нарушаваме обществения ред, нека да уважаваме и да бъдем толерантни към вероизповеданията и всички етноси в България.

Още по темата

София винаги е давана за пример за етническа толерантност с местоположението на църквата, синагогата и джамията и се надявам, че разумът ще надделее и няма да се поддаваме на емоции", посочи Цветанов.

Според него с наближаването на предизборната кампания може би ще има и други подобни инциденти.

"Преди няколко дни подобно напрежение имаше и в Батак и благодарение на предприетите мерки и полицейското присъствие не допуснахме да има тежки инциденти", каза още пред „Фокус“ вътрешният министър.

По повод поисканата от лидера на „Атака” Волен Сидеров оставка на вътрешния министър, Цветан Цветанов каза:

"Оставката е поискана за това, че съм защитавал мюсюлманите, които днес са били на петъчна молитва и че полицията се е държала арогантно и невъзпитано. Аз мога да кажа, че полицейските служители са изпълнявали своите служебни задължения, за да предотвратят разрастването на този инциденти.

Има пострадали полицаи и граждани от замерванията с камъни, хората са тези, които ще преценят какви са действията на българската полиция.

Преди месеци при подобен случай ДПС също искаха моята оставка. Аз съм готов да понасям всякаква отговорност, но няма да допусна, че българският полицай може да бъде възприеман като противник на демокрацията и опазването на обществения ред", завърши МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро ще се уверите в новия ПРОЕКТ на ДС: ГЕРБ + АТАКА + ДПС.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бай Ахмед ще да му е дал некой лев , щото требе да се стегат редиците ! Този за мангизи ще огъзи и на тигъра на Дамбовцити или пък ще иде да го почеше по мъдете !
53
9
 
4
 
! Отговори
ПиАр преди 12 години
Абе хора, какво ви прихвана всички? Ако искате справедливост, открийте виновните! виновни има много, но дали е МВР, че да искате оставка? може би инцидента е манипулиран от съюз на БСП с ДПС, за да се дискредитира Атака и да бъде принудена да влезе в съюз с БСП? Кой знае? А колко му дреме на един ходжа да реве в минарето то и без това си го правят? Доган пък е всеизвестен спекулант с тия неща и все е в нащ ущърб. Докато не знаете истинските причини, какви оставки искате? Ако някойт рябва да иска оставката на Цветанов то това са от МВР защото само те могат да разберат причините, ако се заемат да разследват! Ние откъде да знаем за какво са се драли там, пред джамията? Ако говорим за миналото, то не трябваше да има никакви на тоя континент освен славянството. Но понеже всевишният е змия ги изпотрепа и раздаде земите им на други народи. Ако говорим за настоящето, то реално от тия вандалщини и в двете посоки няма полза никой освен онзи, който размътва водата. В случая, кой? Кой иска българия да се дискредитира? Отговор: който иска да лови риба в мътни води! А те са: чужди предприемачи, съсипващи държавата за да я завземат. Турция ако иска да разцепи България. Сърбия, ако иска да разцепи България. Маките ако и те искат това. массоните, ако искат да се изпотрепят хората и да завладяят всичко. И кой ли знае кой още? И Цветанов как ще накаже виновните, когато не ги знае? Ако се разплете ситуацията в дълбочина може да се разбере кой е подстрекателя. Но това трябва да стане в София, защото там са издали разрешенията за митинга, там на място в джамията се знае какво е ставало, а и нищо не пречи да се поразпита Доган и Касим Дал и кой ли не? Ние кака можем да съдим, без да сме сигурни какво е станало?
52
2
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 12 години
хе-хе-хе-хе, ама вие татарите наистина сте много лесни за манипулация.С векове кой ли не ви е водил за носовете и не се е възползвал от вашата глупост и склонност към "самоизяждане"...Жалко, защото има и свестни и добри хора сред вас.
51
2
 
16
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Той, че волен е болен, болен е, но и доста други болни е събрал около себе си...
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мразим ги сичките , *** тоа фашст не моа да го гледам , че ми се драйфа ! Пък за онаа ялова коза дето подскачо покрай мръшляка с меки китки , ме фаща уртикария и отврат !!! Възможно най лоша комбинация - скопен дявол и ялова вещица !
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
редно е да бъдат арестувани всички виновници, без значение от коя група са били, Има Закони, които трябва да бъдат спазвани.
48
1
 
15
 
! Отговори
Действителността! преди 12 години
Този "неприятен инцидент" е поредната порция зомбиращо медийно облъчване на първосигнално ниво!В 21-век нямам проблем с мюсюлманите или други вероизповедания!Истинският ми проблем е, че в 21-век живея в най-бедната държава в Европа!Че от всички държави в Европа /не в ЕС/, от хората с моята професия, аз получавам най-ниските доходи! Родителите ми получават най-ниските пенсии!Аз съм от най-бедните хора в Европа/ не в ЕС/Това ми е проблем, но на изборите ще стане политически проблем!
47
0
 
15
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Призовавам българския народ да бъде търпелив за да можете да остискате 50 години да ви управлявам, след това ви обещявам живот в рая.
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Независимо , кой на коя партия симпатизира , мрази или обича да покаже на предстоящите избори на политическия пигмей Волен Сидеров , известен още с прозвищата -Луфтханзата ,Болен , че няма място на сцената на политическия театър , който ни разиграват вече 22г. На никого не са нужни фалшиви патриоти , а още по-малко етническо противопоставяне !
45
2
 
15
 
! Отговори
поредния пирон преди 12 години
Волен Луфтханзата е поредния пирон в ковчега на пожарникаря и тиквения герб!
44
1
 
22
 
! Отговори
Илия преди 12 години
ДА СИ ХОДАТ ВСИЧКИ СТАРИ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ ПОЛИТИЦИ<ИЗКАМЕ НОВО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С НОВА СГРАДА И НОВИ ХОРА В НЕГОДА ГО СРИВАМЕ ДО ОСНОВИ И МИЗЕРНИЯ НИ ЖИВОТ
43
3
 
15
 
! Отговори
112 преди 12 години
тоя болен що не тръшнат на колене ве,иначе ченгетата бият пичовете от сила,цецо арестувай го тоя фашист
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо и оставка! Той тъщата хвърли на вълците, че.....:)
41
3
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Дори и Воленчо, да преиграва....:- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители...- За ползването на тротоара се плаща - тротоарно право на общината..., а не плащат- На молитвата днес, имаше тридесетина души и спокойно можеха да са в сградата на джамията...- От документалните кадри по канал 3 се вижда, че пръв удар с юмрук нанася мюсулман, а арестуваха атакист...- Докато траеше неразборията НЯМАШЕ ПАЛЕЖИ!!!И в същото време:- Удариха в главата с камък български депутат, според ДПС Какво от това- Лошото е, че Президентчето ни в момента е в Кърджали..., на поклонение пред местния кмет...- Хубавото е, че г-н Омеров (Алексей Петров), спря парите за Атака и ги прехвърли на новата партия на телевизия "Скат"...- Станишев се моли за подкрепа, като вдовица за- А и, да видим откъде Първанов ще извади пари за партия?!?!?!Кой ще отговори...
40
1
 
16
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Аз съм за ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ДА ГО СРУТИМ И ГАДОВЕТЕ МРЪСНИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА ГАДИНИ
39
2
 
14
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Това, което се прави е в услуга на шепа самозабравили се български търтеи - политици...и най-вече в услуга на ДПС. Как никой не разбра, че волен/болен е в полза на затягането на редиците на ДПС, преди всякакви избори...???
38
0
 
18
 
! Отговори
До 31 преди 12 години
Остави човека на мира!Раса сме, различни от всички останали и всичко познато, само извинземно би издържало 700 години терор.И през турско, и след турско.Какво искаш, да оставим Тиквата да ни управлява 5 поколения ли?
37
7
 
2
 
! Отговори
ПиАр преди 12 години
Оставка на министър на МВР сис трува, ако не си върши работата! Реално аз не познавам Цветанов, но са хванати доста престъпници, дори и дребни да са пак е нещо. колкото до сблъсъка пред джамията, може би е провокиран от ДПС за да постигне някакви си дивиденти по изборите? Защото когато има патаклами, хората мислят едностранчиво. Ако Цветанов иска да разреши проблема, ще нареди на ходжите да не вдигат врява и всички доволни? Вероизповеданието е свободно, но проявленията трябва да са съпричастни!
36
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ, АТАКА, ДПС - ПУМЯРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ!