Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!

Оставка обаче няма да има, каза МВР шефът
20 май 2011 17:44,
125
Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!
Полицаите на протеста. Снимка: БТА

Изключително неприятен е инцидентът пред джамията в София, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Действията, които се предприемат от страна на МВР, са да не допуснем разрастването на този инцидент, който беше предизвикан от сблъсъка и обидните квалификации между мюсюлманите и привържениците на „Атака”.

Моята молба към всички политици и всички граждани е да не нарушаваме обществения ред, нека да уважаваме и да бъдем толерантни към вероизповеданията и всички етноси в България.

Още по темата

София винаги е давана за пример за етническа толерантност с местоположението на църквата, синагогата и джамията и се надявам, че разумът ще надделее и няма да се поддаваме на емоции", посочи Цветанов.

Според него с наближаването на предизборната кампания може би ще има и други подобни инциденти.

"Преди няколко дни подобно напрежение имаше и в Батак и благодарение на предприетите мерки и полицейското присъствие не допуснахме да има тежки инциденти", каза още пред „Фокус“ вътрешният министър.

По повод поисканата от лидера на „Атака” Волен Сидеров оставка на вътрешния министър, Цветан Цветанов каза:

"Оставката е поискана за това, че съм защитавал мюсюлманите, които днес са били на петъчна молитва и че полицията се е държала арогантно и невъзпитано. Аз мога да кажа, че полицейските служители са изпълнявали своите служебни задължения, за да предотвратят разрастването на този инциденти.

Има пострадали полицаи и граждани от замерванията с камъни, хората са тези, които ще преценят какви са действията на българската полиция.

Преди месеци при подобен случай ДПС също искаха моята оставка. Аз съм готов да понасям всякаква отговорност, но няма да допусна, че българският полицай може да бъде възприеман като противник на демокрацията и опазването на обществения ред", завърши МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
23
 
! Отговори
Varg преди 12 години
Как ще има оставка ве Цветанчо кокала сладък ве моито момче
74
4
 
16
 
! Отговори
Запада преди 12 години
Голям проблем наистина, а едва ли някой се съмнява във вината на МВР, Атака, Волен, Цветанов и т.н. Какво правим обаче с причината за инцидента? Турците от 20 години се *** с всеки, който се осмели да им направи бележка! Все пак центъра на София не е Анадола или Делиормана! И ако продължават да си усилват тонколоните на уредбите, следващия път няма да е атака, а "София-запад" и горко им на хората в периметър от 2-3 км. около джамията!
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже АТАКА са им партьори се изказват умерено ако гладни БЕЗРАБОТНИ се съберат пред МС ще ги нахранят с як педах с палките без да им мигне окото !
72
1
 
4
 
! Отговори
мильо преди 12 години
Ама верно за кво да си оди Цецо он си е свършил работата набухал е тия *** у ареста да им мине мерокут !
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никои ли не обръща внимание ,че полицията бие превантивно да не допусне разрастване на инцидента !Може и от КАТ да бият нарушителите вместо да ги глобяват така ще им държи влага
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ според едно изказване на ТИКВАТА в известно телевизионо предаване са спасили БСП от закриване вие ми пишете за някакви си говорители !ГЕРБ смазаха БЕДНИТЕ с непосилно високи глоби изменен НПК за принудително иземане на имущество на длъжници ВИЖТЕ саита на частните съдия изпълнители има дори матраци и телевизори по 20 лв.
69
0
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
интересно а какув ли бе6е погледа на онези жутре в джамията аз видиях смърт такъв е бил погледа срешто онези които са били в батака срещо арменците сре6то кипар сре6то гарци ,индиици ,сурби ,евреи, китаици ,молдовци ,унгарци. ше ме обориш ли 61
68
15
 
16
 
! Отговори
BG преди 12 години
Браво на АТАКА - единствената българска партия, която се осмели да се противопостави на ислямизацията на България!- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители...- За ползването на тротоара се плаща той не е място за молитви- На молитвата днес, имаше тридесетина души и спокойно можеха да са в сградата на джамията...- От документалните кадри по канал 3 се вижда, че пръв удар с юмрук нанася мюсулман, а арестуваха атакист
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** сотиров го направиха милионер тези от ДПС/дс и БСП/дс ...Купил си е къща на Ривиерата(Франция),а глупендерите му се възхищават...ТОЙ просто изпълнява политически поръчки на ДС с/у ЗАПЛАЩАНЕ!Не забравяйте,че идват избори и задните им част лъсват...
66
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сбогом ГЕРБ.....Защитавате турските високоговорители в центъра на София които ежедневно тероризират Българите! Манипулирате хората че това било омраза а вие видите ли защитавате мюсулманите ....А защо не защитавате Българите и техните интереси ? И защо толерирате явно провокативните високоговорители виещи всеки ден на нерабираем еизк ? Сбогом ГЕРБ. Дотук бях с подкрепата си за вас.
65
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
той сидеров му плаща някой може и турци да са да ги прави тея неща първо в батак сега тук за мен дпс и атака са един дол дренки луди .
64
3
 
3
 
! Отговори
hihihihihi преди 12 години
Тоя иска да мине за националист,ама народа не е глупав че е другарче на гоце,цуци,боко,доган,командира,симеончо!Къде му е часовника за новините на турски!!?Да не го сви доган!!!!Нещаснти клоуни
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
OSTAVKA
62
1
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Като е такъв голям патриот волен, защо не организира нещо за тези си привърженици пред министерския съвет...? Защото му е удобно да са глупави, бедни и лумпенизирани...защо до сега подкрепяше правителството, което извършва геноцид...? всички други му са неудобни, но не и тези, от които *** парички...а той *** и от ДПС...
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е цирк .Атака и ДПС разиграват театър да мобилизират избирателитеси преди предстоящите избори.Пак искат да ни правят на маймуни.
60
2
 
21
 
! Отговори
агент СОТИР сидеров преди 12 години
Сидеров излетя в политиката така стремглаво, че все едно се сбъдна най-съкровения му сън. В предишните години този човек (незавършил журналистика журналист) беше образцов аутсайдер, без сериозно образование (завършил е само техникум по фотография), без особени постижения в живота, но с доста големи амбиции. Бил е години наред безработен, неоценен, без семейство, но явно дълбоко в себе си е вярвал в своята съдба. Писал е книги, за които мнозина твърдят, че са просто компилации на чужди идеи. Писал е и стихове, за които сведущите в поезията твърдят, че са бездарни. Няма да се учудя, ако (подобно на Хитлер) е рисувал и е искал да стане и художник, за да се прехранва поне с картините си. Тези дисонанси са твърде важни за оформянето на душевния му облик. Сидеров е негова противоположност, той е рязък, нервен, говори силно, на митингите крещи и ръкомаха (най-впечатляващ е неговия поздрав с дясна ръка, свита в юмрук), очите му блестят дяволски и излъчват буйство, държи се позьорски и явно обича публичността и славата. Доста е емоционален и дори страстен. Той постоянно въси вежди и има изражението на човек, който гледа в бъдното, едва ли не в отвъдното. Този човек е толкова нервен, че все едно е обърнал гръб на живота. За живота е присъщо веселието, радостта. А Сидеров миналата година посрещна дори вестта за бленуваното влизане в Парламента без да се усмихне и зарадва; посрещна тази вест със свъсени вежди и гневно изражение на лицето. На какво всъщност толкова се гневи Сидеров? Стихотворението започва доста рязко: Срамувам се от майка си и баща си дребни чиновници в редиците на Партията голямата ядачка на души. За да заяви това за родителите си, явно този човек е безкрайно гневен. На какво ли толкова е гневен? На Партията? Така се струва на мнозина, които настояват за антикомунизма на Сидеров. Едва ли е така oбаче .
59
3
 
11
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Българите като сринем и парламента пък да си правят коалиции по поляните мутри ненаядени.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Демокрацията е за хора а за говедата като Волен е сопата"За него е късно да се прави каквото и да било вече. Трябвало е навремето като малък!
57
0
 
7
 
! Отговори
HM преди 12 години
Що не стана след изборите тва?
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демокрацията е за хора а за говедата като Волен е сопата