За трима атакисти чашата преля

Депутатите Николов, Гумнеров и Пейчев напускат "Атака"
Обновена: 25 май 2011 17:02 | 25 май 2011 17:02,
474
За трима атакисти чашата преля
Снимка: архив Булфото

Трима депутати от „Атака“ обявиха, че напускат парламентарната група на Волен Сидеров.

Депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев декларираха, че се оттеглят от парламентарната група на „Атака“.

С действията си те се разграничиха от поведението на партията от последните седмици, които били недопустими за цивилизования свят.

Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение. "Не емоцията, чашата преля", обясни Валентин Николов.

Той заяви, че са недопустими акциите на „Атака", на които обществото стана свидетел на Великден, случая с Атонския манастир, станалото в Батак и скандала с посланика на САЩ.

„За нас това са недопустими действия, има си цивилизовани начини, така че да не се правят такива екстремистки действия”, аргументира решението си депутатът.

Според Николов „черешката на тортата" били кървавите сблъсъци пред софийската джамия "Баня Баши". Той бе категоричен, че той и колегите му Гумнеров и Пейчев не са били уведомени за митинга пред “Баня Баши”, макар че дори да са били уведомени, е нямало да присъстват.

„Това, което се случи в последните седмици, води до лумпенизация на национализма като идея, коментира Кирил Гумнеров. Според него радикализацията на "Атака" е опит партията да си върне рейтинга, но по думите му това води до укрепване на позициите на ДПС.

Гумнеров смята, че действията на "Атака" от последната седмица са опит и за "извиване на ръце" на правителството.

Огнян Пейчев пък обясни, че не може да понесе да бъде взривен етническият мир в страната.

„Съученик съм с Волен Сидеров от първи клас, но явно не съм го познавал достатъчно“, добави той.

Тримата декларираха, че стават независими депутати. Те коментираха още, че не желаят да се свързват с организация, която заплашва етническия мир в страната.

Още по темата

И тримата депутати обявиха, че очакват ответни удари срещу тях, да се „излее помия“, но и те нямало да стоят със скръстени ръце. Народните представители обявиха, че ще гласуват по съвест и няма да се „врекат в любов“ на някоя партия.

Имената на тримата депутати се спрягаха, че напускат парламентарната група на „Атака“ още в началото на март, когато излезе информацията за подписване на гаранция в размер на 150 хиляди евро, с което подкрепят верността си към партия „Атака“.

Тогава така и не стана ясно дали има подписвани такива документи, а Волен Сидеров отрече информацията.

Групата на „Атака” веднъж вече се сви в началото на декември миналата година. Тогава Камен Петков напусна колегите си и предпочете да остане независим депутат заради безусловната подкрепа на „Атака“ към ГЕРБ.

Така тогава от 21 верните на Волен Сидеров намаляха с един.

След днешното решение на Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев групата на Сидеров се стопява от 20 на 17 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
5
 
5
 
! Отговори
пешо преди 12 години
мишките първи напускат потъващия кораб! освен това трябва да забранят на депутатите да се развяват като цветарки от партия в партия! щом напускат партията с която са ги избрали, да напуснат и парламента, защото по този начин те мамят своите избиратели! тези плъхове са избрани от атака за атака, а не за партията в която ще се преместят, примерно в дпс!!!!!!
424
2
 
2
 
! Отговори
sweden преди 12 години
xaxaxa pisali da si virnem Bulgariya pi6e 4e koy ti ya vze
423
6
 
9
 
! Отговори
българин 681 преди 12 години
Волен пак направи така, че да ни е срам да се наречем българи, хора , нация ! Не може 21 век това да се случва в Европа и да претендираме, че сме цивилизован народ. Хора .... не сме роби, и няма да бъдем, спрете да мислите като такива и не се занасяйте по този манипулатор!
422
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болни шовинисти, вредни за България и Света!
421
7
 
6
 
! Отговори
И ОЩЕ преди 12 години
ТИЯ ТРИМЦАТА ИЛИ СА СИ НАПРАВИЛИ СЮНЕТ ИЛИ СА УСИГОРИЛИ ПО НЯКОЯ И ДРУГА ЗЕЛЕНА КАРТИЧКА ЗА ДЕЧИЦАТА.ПРЕДАТЕЛИТЕ ОСТАВАТ В ИСТОРИЯТА КАТО ПРЕДАТЕЛИ И ЗА ТЯХ СЕ ЗНАЕ , ЧЕ ИЛИ СА ИМ ПАДНАЛИ ГЛАВИЦИТЕ ИЛИ СА СИ ЖИВЯЛИ ОХОЛНО :) НО КАТО ПРЕДАТЕЛИ !!!!!
420
6
 
9
 
! Отговори
ХРИСТО преди 12 години
Кмет на Батак е турчин. Същият този кмет трябваше да оглавява помена за титулуването на около сто човека ,убити зверски от башибозуците,клани като овце на дръвник, в сан "мъченици". Как ви звучи това? И как ви звучи партито вечерта, организирано от градските власти, " в чест на мъчениците" - т.е. убитите са си убити, ама ние да си яднем и пийнем! На това наблегнете, г-да журналисти, а не на вероятността от повтаряне на събитията в Косово. Защото и тогава подличко си премълчахме. А пантюркизмът вече се разпространява в Европа и в скандинавските страни, Холандия, Австрия, Германия, Франция му дават отпор. А ние се свиваме: аман, да не ядосаме или ,недай си боже, за не разгневим агите! Хайде,стига глупости, вие на кого служите - на хората или на самозабравилите се аги от ДПС и братя Юзеирови!
419
1
 
7
 
! Отговори
!!! преди 12 години
ОНЯ НАЛИ КАЗА ,ЧЕ ЩЕ ГИ УНИЩОЖИ ТАМ В ОНЯ РЕСТОРАНТ.................... МИ МАЙ ..?! ПРОСТО НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ИМПЕРСКИЯ ПОСЛАНИК .............. СМЯТАМ ,ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКИ СМЕ НАЯСНО - СЦЕНАРИЯ Е ГОТОВ И ФИЛМА СЕ СНИМА И ИЗЛЪЧВА ДИРЕКТНО :))))))) ХАХАХАХАХАХ .....!!!! ( БОЖЕ , БОЖЕ ! КОЛКО МАЛКА И СЛАБА Е БЪЛГАРИЯ ДНЕС) .........
418
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тримата атакисти -три продадени душици.
417
2
 
2
 
! Отговори
До 410 преди 12 години
В Османската империя може би е имало и български рицари, а комунистите са избили 150 милиарда души сигурно ?
416
3
 
3
 
! Отговори
до 411 преди 12 години
*** недей им яж мизерните дюнери !! не си ли забелязал повечето дюнарджийници ква мизерия са.а, турския домат как е ??
415
8
 
12
 
! Отговори
хвърковатият преди 12 години
''..В сърцето на тиранина,отворих такваз люта рана,която никога няма да заздравее...!!!''-АТАКА!
414
4
 
20
 
! Отговори
Kosan преди 12 години
Ами като Ви е страх да не изчезнем като народ, ами направете си по 2-3 деца и работата ще се оправи. Фюрерът на Атака и той малко да се потруди в тази посока. И по-малко празни приказки
413
4
 
8
 
! Отговори
Нова Заря преди 12 години
Гласуваш за Волен, получаваш и Сидеров.
412
6
 
12
 
! Отговори
до 360 преди 12 години
Запролети се и в психиатрията отвориха широко прозорците. От там се чуваше ясно: АТАКА ПОБЕДА ,АТАКА ПОБЕДА.БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО .ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ.
411
5
 
13
 
! Отговори
Нова Зора преди 12 години
Болен най-напред се изложи, като стана "пудел" на Бате ви Бойко. После си показа бабаитлъка в Батак, където оскърби истинските родолюбци. Последваха *** му изпълнения пред джамията и в Националното радио. Жалко за държавата ни, че такъв откровен *** крепеше правителството на България цели зве години....
410
4
 
9
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До423.Aко вие сте се държали толкова добре с нас българите както твърдиш по долу,ние е нямало да се бунтуваме,ако не сте искали да ни изтребите е нямало да давите във кръв всяко наше въстание,разбра ли?Ако сте били толко мили и добри е нямало цели село да бягат от вас в Бесарабия и не само там,разбра ли?И сте щели да ни изтребите ако не сте били толко алчни и глупави да водите безмислени войни и да се колите кой да седи в Цариград разбра ли?И пиши на кирилица(or write to engish language)
409
4
 
7
 
! Отговори
РОГ, СВАРОГ преди 12 години
Г-да атакисти, за да каквото и да си говорим, все става дума за едно. Свършено е с вашата "кауза", свършено е с въздушните кули с които искахте да изкачите хората на върха им и да ги бутнете оттам! Запомнете, на хората им се живее, без цвят и принадлежност. Вие сте тези на които не им се живее, затова искате да повлечете целия свят там където ви е само на вас мястото. Изградете си я тая "Атака" наново, там при ония черните, с опашките, при казаните! Дерзайте!
408
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
500 godini zna4i turcite kolqt turcite ubivat i kup zverstva breh 4e ste bili mnoo u bulgaria be ne ste svir6ili,ako imalo takova ne6to sq ve4e nqma6e da ima bulgari
407
1
 
5
 
! Отговори
ВАЗОВ , ПИШЕ .... преди 12 години
"ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА" ....НЕ "ДОКУМЕНТАЛИСТИКА"!ЕСТЕСТВЕНО Е ДА ВЛАГА ДРУГ "ЕМОЦИОНАЛЕН/СМИСЪЛ В ПОНЯТИЕТО "РОБСТВО"!КОГАТО КАЖЕШ НА НЯКО КОМУНИСТ ,ЧЕ Е "КРЪВОПИЕЦ"...ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ПИЕ КРЪВ ,КОГАТО ОБЯДВА ,ПРОСТАКО....!!!!ТОВА Е ХУДОЖЕСТВЕНО СРАВНЕНИЕ ЗА ОЛИЦЕТВОРЯВАНЕ НА "ЖЕСТОКОСТТА"!АМА ТИ СИ *** ПРОЛЕТАРИЙ.....МАЛКО ЧЕТЕШ,...И ВЪОБЩЕ НЕ МИСЛИШ!!!!
406
4
 
6
 
! Отговори
ЧЕТИ СИМЕОН РАДЕВ.. преди 12 години
....И ДОКУМЕНТИТЕ ПО "ЗАПИСКИТЕ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ВЪСТАНИЯ"ОТ З.СТОЯНОВ!ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА КЛАНЕТО В БАТАК/БАРУТАНЛИЯТА/...ЖИВЕЕ И СЛЕД Т.Н. "ОСВОБОЖДЕНИЕ" И Е ПОСРЕЩАН В с.БАТАК С ПОЧЕСТИ!НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА ....С ДОСЕГАШНАТА ВЕРСИЯ НА СЪБИТИЯТА ,НАЛИ....????ЯВНО ,ИНТРИГАТА НА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО Е ....ДРУГА!!!ПИШЕ ГО З.СТОЯНОВ ---ЧЕТИ, ТЪПЧО....ТО СЛЯПОТО ---ОКАТО ПРАВИ...!!!!