За трима атакисти чашата преля

Депутатите Николов, Гумнеров и Пейчев напускат "Атака"
Обновена: 25 май 2011 17:02 | 25 май 2011 17:02,
474
За трима атакисти чашата преля
Снимка: архив Булфото

Трима депутати от „Атака“ обявиха, че напускат парламентарната група на Волен Сидеров.

Депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев декларираха, че се оттеглят от парламентарната група на „Атака“.

С действията си те се разграничиха от поведението на партията от последните седмици, които били недопустими за цивилизования свят.

Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение. "Не емоцията, чашата преля", обясни Валентин Николов.

Той заяви, че са недопустими акциите на „Атака", на които обществото стана свидетел на Великден, случая с Атонския манастир, станалото в Батак и скандала с посланика на САЩ.

„За нас това са недопустими действия, има си цивилизовани начини, така че да не се правят такива екстремистки действия”, аргументира решението си депутатът.

Според Николов „черешката на тортата" били кървавите сблъсъци пред софийската джамия "Баня Баши". Той бе категоричен, че той и колегите му Гумнеров и Пейчев не са били уведомени за митинга пред “Баня Баши”, макар че дори да са били уведомени, е нямало да присъстват.

„Това, което се случи в последните седмици, води до лумпенизация на национализма като идея, коментира Кирил Гумнеров. Според него радикализацията на "Атака" е опит партията да си върне рейтинга, но по думите му това води до укрепване на позициите на ДПС.

Гумнеров смята, че действията на "Атака" от последната седмица са опит и за "извиване на ръце" на правителството.

Огнян Пейчев пък обясни, че не може да понесе да бъде взривен етническият мир в страната.

„Съученик съм с Волен Сидеров от първи клас, но явно не съм го познавал достатъчно“, добави той.

Тримата декларираха, че стават независими депутати. Те коментираха още, че не желаят да се свързват с организация, която заплашва етническия мир в страната.

Още по темата

И тримата депутати обявиха, че очакват ответни удари срещу тях, да се „излее помия“, но и те нямало да стоят със скръстени ръце. Народните представители обявиха, че ще гласуват по съвест и няма да се „врекат в любов“ на някоя партия.

Имената на тримата депутати се спрягаха, че напускат парламентарната група на „Атака“ още в началото на март, когато излезе информацията за подписване на гаранция в размер на 150 хиляди евро, с което подкрепят верността си към партия „Атака“.

Тогава така и не стана ясно дали има подписвани такива документи, а Волен Сидеров отрече информацията.

Групата на „Атака” веднъж вече се сви в началото на декември миналата година. Тогава Камен Петков напусна колегите си и предпочете да остане независим депутат заради безусловната подкрепа на „Атака“ към ГЕРБ.

Така тогава от 21 верните на Волен Сидеров намаляха с един.

След днешното решение на Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев групата на Сидеров се стопява от 20 на 17 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
17
 
24
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Извинете, но всички, които са подкрепили атака тук са пълни ***, чух много глупости по този въпрос. Ще задам само два въпроса. Първо до кога ще се оправдаваме с турското владичество за да вършим пълни простотии. Абе преодолейте го, аз го преодолях. ТО е в миналото. Второ как може да определяте всички мюсюлмани като турци? Вие чувате ли се какво говорите изобщо, как може да мислите, че такава партия желае доброто на България? Дори депутатите ви намаляха!
364
10
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ДО 370ПО ДОБРЕ ДА ИМАМЕ ЛОШИ ОТНОШЕНИЯ С ИСЛЯМИСТКИТЕ ДЪРЖАВИ ,И НЕ НИЕ СРАМИМ БЪЛГАРИЯ ,А ГЕРБ ,БСП ,СДС,ДПС И РЗС .ПО ГОЛЯМА СРАМОТА Е В ЦЕНТЪРА НА ХРИСТИЯНСКА РЕПУБЛИКА -ЗА СОФИЯ ГОВОРЯ Е ВИЕНЕТО НА ХОДЖАТА .ЧУЖДЕНЦИТЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ЧЕ СЕ НАМИРАТ В АРАБИЯ А НЕ В БЪЛГАРИЯ.ТОВА Е ГОЛЯМА СРАМОТА=
363
3
 
5
 
! Отговори
до 372 преди 12 години
ако погледнеш малко от страни.....ще разбереш, че АТАКА,БНРП И БНС....са най-смешни от всички партии, не че другите партии не са смешни......но вие чупите всякакви рекорди по тъпота,простота и т.н.....Сериозен съм пичага......погледни по-обективно на нещата
362
5
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ДО 368НЕ КАЗВАМ САМО АТАКА - ГОВОРЯ ЗА БНРП И БНС ТЕ СЪЩО НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ПАРТИИ И МИСЛЯТ ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ.
361
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз например нямам съмнения кои са анитбългарите - ГЕРБ! Останалите просто са бледи копия!
360
3
 
13
 
! Отговори
До 364 преди 12 години
Какво съм промит мозък бе??? Кажи ми какво спечели "Атака", Българиа и българския народ от тези действия. Срам пред цял свят, влошаване на взаимотношенията с Турция и други ислямски държави. Единствения печеливш тук е ДПС
359
3
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ПРОМИТ МОЗЪК НЕ СЕ ЛЕКУВА.МЕДИИТЕ СА ГОЛЕМИ АНТИБЪЛГАРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
358
3
 
3
 
! Отговори
до 367 преди 12 години
кои хора са антибългари......които не са от АТАКА ли ?
357
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ДО 363ПИЧ ,И ТИ ЛИ СИ АНТИБЪЛГАРИН ?
356
2
 
12
 
! Отговори
BG преди 12 години
*** КОЛКО ВИ ПЛАТИ ДОГАН???
355
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майка ви дей.... *** чорбари. *** смешното комунистическо отборче.
354
5
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ДО 359ПОРЕДНИЯТ АНТИБЪЛГАРИН .ЖАЛКО ЧЕ С ПРОМИТ МОЗЪК ,НЕ ТЕ ВИНЯ.
353
1
 
3
 
! Отговори
до 360 преди 12 години
бегай бе ***
352
2
 
1
 
! Отговори
297-Османчо преди 12 години
Човече, не потвърждавай ширещото се мнение, че турците са ***. Това не е така. Но действията и писанията на такива като тебе карат добрите хора да се усъмняват, а злобните - да пишат глупости и да изливат злорадството си. А няма смисъл. Всички знаем истината и за българите, и за турците. Нищо не е останало скрито. Така че: "айде да си траемо, кусурьете що ги има сал двете да знаемо" - както се пее в една хубава и умна шопска песен.
351
7
 
6
 
! Отговори
Bzzzz преди 12 години
е това беше очаквано.....не може всички да са кухи....явно и в АТАКА има нормално мислещи хора
350
13
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА ,АТАКА ПОБЕДА.БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО .ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ.
349
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много добре най-голямото протеже на ДПС, а именно Атака се разпада. С тези си действия тази партийка вдига рейтинга на ДПС неимуверно. Тези нещастници не са никакви националисти а едни продажници на ДПС.
348
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦСКА повежда :)
347
5
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ЖАЛКО Е КОЛКО БЪЛГАРИ-ЕНИЧАРИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ОТ МЕДИИТЕ ИМА В БЪЛГАРИЯ.ТЕ СА ЧИСТИ ПРЕДАТЕЛИ ,ЗАЩОТО МИСЛЯТ ЗЛОТО НА БЪЛГАРИЯ .ТЕ СЛУШАТ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА И ВЕСТНИКЪТ ,КАКВИ ГЛУПОСТИ СЕ ДРЪНКАТ ПО АДРЕС НА ВОЛЕН .*** СТЕ НА *** ЯСНО ЛИ Е .АКО СТАНЕ ВОЙНА С ТУРЦИЯ ,ОТ КОЙ ЩЕ БЪДЕТЕ .ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ЩЕ КАЖЕТЕ БЪЛГАРИЯ ,НО СЕ ОКАЗВА ЧЕ СТЕ ЛЪЖЦИ.
346
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе народа, че губи губи, ама усещате ли как ще им изтинат дворците по морето на крадците от бсп , ако стъпят турски войски в България, аха колко ще са толерантни с тях и останалата крадлива *** от сдс и ндсв!