За трима атакисти чашата преля

Депутатите Николов, Гумнеров и Пейчев напускат "Атака"
Обновена: 25 май 2011 17:02 | 25 май 2011 17:02,
474
За трима атакисти чашата преля
Снимка: архив Булфото

Трима депутати от „Атака“ обявиха, че напускат парламентарната група на Волен Сидеров.

Депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев декларираха, че се оттеглят от парламентарната група на „Атака“.

С действията си те се разграничиха от поведението на партията от последните седмици, които били недопустими за цивилизования свят.

Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение. "Не емоцията, чашата преля", обясни Валентин Николов.

Той заяви, че са недопустими акциите на „Атака", на които обществото стана свидетел на Великден, случая с Атонския манастир, станалото в Батак и скандала с посланика на САЩ.

„За нас това са недопустими действия, има си цивилизовани начини, така че да не се правят такива екстремистки действия”, аргументира решението си депутатът.

Според Николов „черешката на тортата" били кървавите сблъсъци пред софийската джамия "Баня Баши". Той бе категоричен, че той и колегите му Гумнеров и Пейчев не са били уведомени за митинга пред “Баня Баши”, макар че дори да са били уведомени, е нямало да присъстват.

„Това, което се случи в последните седмици, води до лумпенизация на национализма като идея, коментира Кирил Гумнеров. Според него радикализацията на "Атака" е опит партията да си върне рейтинга, но по думите му това води до укрепване на позициите на ДПС.

Гумнеров смята, че действията на "Атака" от последната седмица са опит и за "извиване на ръце" на правителството.

Огнян Пейчев пък обясни, че не може да понесе да бъде взривен етническият мир в страната.

„Съученик съм с Волен Сидеров от първи клас, но явно не съм го познавал достатъчно“, добави той.

Тримата декларираха, че стават независими депутати. Те коментираха още, че не желаят да се свързват с организация, която заплашва етническия мир в страната.

Още по темата

И тримата депутати обявиха, че очакват ответни удари срещу тях, да се „излее помия“, но и те нямало да стоят със скръстени ръце. Народните представители обявиха, че ще гласуват по съвест и няма да се „врекат в любов“ на някоя партия.

Имената на тримата депутати се спрягаха, че напускат парламентарната група на „Атака“ още в началото на март, когато излезе информацията за подписване на гаранция в размер на 150 хиляди евро, с което подкрепят верността си към партия „Атака“.

Тогава така и не стана ясно дали има подписвани такива документи, а Волен Сидеров отрече информацията.

Групата на „Атака” веднъж вече се сви в началото на декември миналата година. Тогава Камен Петков напусна колегите си и предпочете да остане независим депутат заради безусловната подкрепа на „Атака“ към ГЕРБ.

Така тогава от 21 верните на Волен Сидеров намаляха с един.

След днешното решение на Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев групата на Сидеров се стопява от 20 на 17 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се дразнете на мръсния турчин. Варете го - печете го - пак ще си остане мръсен турчин. Те са и в *** мръсни турци. Целта му е да ни раздразни, не му позволявайте. Нека пише глупостите, на които тях ги учат в турция в учебниците. И ***
404
4
 
11
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До 410.Щи дам аз на тебе 1 феодализъм,***.Я чети малко Вазов и не само него,да разбереш турците какви феодали са били(кланета,изнасилвания,кръвен данък,насилствена смяна на вярата)Европейски писатели като са виждали ужаса по нашите земи, не са имали думи да го опишат.Горещо ти пожелавам ти,децата ти и внуците ти да живеят при такъв феодал.Това са 500г жестокости,които историята на никой народ не познава.Да простим,да забравим,да не мразим-кръвта не ни го позволява разбрали *** такова....
403
8
 
11
 
! Отговори
До мръсните турци преди 12 години
Мили турци, не ми говорете за нашата история и на наша територия! не виждате ли, че целия ислямски народ само войни водите, само се избивате. А ние българите сме си от бялата раса и дори само това ни прави повече от вас! Ше ви дам една джамия...само Волен да живее
402
9
 
11
 
! Отговори
ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ преди 12 години
...Е ИМАЛА ,САМО ЕДИН ДАНЪК ЗА БЪЛГАРИТЕ ----"ДЕСЯТЪК"!!!!КОЛКО ДАНЪЦИ ВИ НАЛОЖИХА КОМУНИСТИТЕ ДНЕС ,БЪЛГАРИ...????????ХАЙДЕ ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ....!!!!!!!КОГАТО ВИ НАЛОЖАТ ДА СТРОИМ, АЕЦ-БЕЛЕНЕ......ДАНЪЦИТЕ ВИ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ,ДЕСЕТОРНО...ЗАЩОТО ЩЕ ПЛАЩАТЕ ДЪЛГОВЕТЕ СИ ,КЪМ РУСИЯ!!!ТОВА Е ЦЕЛТА, НА "БРАТСКАТА ПОМОЩ"....ПАРИ, И ПАК ПАРИ ....ОТ БЪЛГАРИТЕ!
401
2
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 12 години
Тоз кавал Гумнеров трябва да го преименуват на ХЮМНЕРОВ...:-)))))
400
6
 
8
 
! Отговори
КЛАНЕТО В БАТАК... преди 12 години
...Е ДЕЛО НА БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ ОТ РОДОПИТЕ!!!!!ТОВА Е ТИПИЧЕН СЛУЧАЙ ,НА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА БЪЛГАРИ----СРЕЩУ БЪЛГАРИ!!!!!ТОВА Е ....КОЕТО ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ И ДНЕС ,СЪС ВАС----ДА СЕ ИЗБИВАМЕ ЕДИН ДРУГ ,ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ЧЕРВВЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЪРХУШКА НА ВЛАСТ И НЕЙНИТЕ ЧЕНГЕТА НА ДС/БКП.../ДОГАН И СИДЕРОВ/..ВЪВ ВЛАСТТА!ТОВА НЕ БИВА ДА ПОЗВОЛИМ!!!!!ТОВА СА ИГРИ НА ДС ПОД ДИКТОВКАТА НА КГБ И РУСИЯ!МАНИПУЛИРАТ ВИ ....НЕ СЕ ПОТДАВАЙТЕ!!!!
399
7
 
7
 
! Отговори
Моргата преди 12 години
410, абсолютни истини! Плюс това Османската Империя оставя българите на абсолютно самоуправление. Единствено им се налага данък. Можете да прочетете за българското обичайно право, практикувано още от късното средновековие до началото на XX век. Тук страдаме от толкова много комплекси, че се опитваме да извъртим историята ...
398
10
 
14
 
! Отговори
отсекох преди 12 години
Знаете ли какво, утре се записвам в Атака. И аз мислех като вас за Волен и т.н, но ...днес когато един черен продавач на дюнер ми хвалеше Аллах и ме гледаше като стока, осъзнах, че...тъй като Хитлер вече е починал, имаме поне Волен...звучи двузначно, но пък това, което става в България и как тя бива обвземана и продавана на турци е доста еднозначно! Който сложи минус на това мнение да ходи в турция и да хапне вкусна *** на турчин, за да свикне, защото това ни очаква.
397
7
 
8
 
! Отговори
НЯМА РОБСТВО БЪЛГАРИ преди 12 години
АКО, 500-ГОДИШНОТО ВЛАСТВАНЕ НА ФЕОДАЛНАТА ТУРСКА ИМПЕРИЯ ,НАРИЧАТЕ "РОБСТВО"....ТО ТОГАВА И "КОМУНИЗМА" Е РОБСТВО, ЗАЩОТО КОМУНИСТИТЕ СИ ПЕЯТ В ПЕСНИТЕ .....ЗА .."НА КРАК , О,РОБИ НА ТРУДА"!ИМА 500-ГОДИШНА ФЕОДАЛНА ТУРСКА ИМПЕРИЯ ---ПРОТИВ КОЯТО, БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ И 5-НАЦИОНАЛНИ ВЪСТАНИЯ !!ИМА ВЕРСКИ ПРОТИВОПОСТАВЯНИЯ---КАТО ТЕЗИ КОИТО СЕ РАЗИГРАВАТ ОТ СИДЕРОВ И ДОГАН/ДНЕС/....И ОТ КОМУНИСТИТЕ /ДО ПРЕДИ 10.11.89/!!!!!РОБИ ОБАЧЕ ...ВЪВ ФЕОДАЛНА ТУРЦИЯ ---НЕ Е ИМАЛО!ИМАЛО Е И...БОГАТИ БЪЛГАРИ.!
396
5
 
13
 
! Отговори
ще ви дойде до глава преди 12 години
Абе вие плюете Атака, ама като станеме малцинство скоро българите и турците ни *** и плюят по улиците ще съжалявате, че и вие не сте участвали в такива екстремистки действия! Едно време Левски и другите да не би с мили думи да са си върнали България от тези гнусни, потни, мазни, космати, ненормални турци! Точно турците са екстремисти, както и цялата ислямска семка. Ние тук искаме в центъра на София да не опъват килимчетата си до релсите на трамвая, но ние сме екстремисти! ***!
395
1
 
6
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До Жоро.Виждам в дългата ни история"благините",които сме преживели защото сме били толерантен народ,виждам и толерантното бъдеще,което също няма да ни е розово,поради факта,че толерантното минало е доказало,че не може да бъде.Хайде отиди в Испания и искай да ти направят джамия в Мадрит,че няма къде да се молиш,ще ти построят 100% ха-ха.Щом си на място където си малцинство трябва да се съобразяваш с порядките,нравите и законите на мнозинството,ако не ти изнася напускай,а не да искаш да промени...
394
2
 
4
 
! Отговори
Нормален сред идиоти преди 12 години
До .....един от *** -йошка фишер....абе пръдльо за какви *** говориш - *** целуни и бат ти бойко -нарочно с малка буква го пиша -по ГОЛЕМИЯ *** и *** да спиш....
393
5
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Браво на хората, явно имат малко мозък в главите си. А на "атакистите" пожелавам да поумнеят поне мъъъничко и да се образоват. Не отваряйте учебниците по история за средно образование, а отидете в университетите. Там ще разберете колко всъщност си нямате и представа от "робството", "владичеството" и враждите на българи с турци. Ще видите, че в дългата ни история винаги сме били толерантна държава и толерантен народ и че това е било успешно. Жалко, че простотията ходи по хората, а не по дърветата
392
2
 
5
 
! Отговори
йошка фишер преди 12 години
Най-лошото е че комунисто-ченгаро-дпс банда ще атакуват Бойко чрез Волен... А това ще е най-голямата грешка... Да вярвате в лъжите им...Как щяло да стане втора Босна. Извинете ***,ама как сравнявате милата ми Родина с Босна. Не ви ли е срам. Дано хората не слушат глупостите на Кънчовци,Райчевци,Слави Трифоновци и тем подобни.БОЙКО ГИ НАРИТА И ТАМ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ. Не се подвеждайте ...Щом Доган е против генерала,аз съм с Борисов. БКП винаги е държала властта със страх.Да не ви плашат
391
4
 
8
 
! Отговори
до 401 преди 12 години
Смесени бракове?!? Ти добре ли си, няма нито един българин женен за мюсюлманка в мюсюлманска държава! Ако има заблудени жени, продали държавата и вярата си, това не е проблем на България и българите!
390
1
 
2
 
! Отговори
D0 401 преди 12 години
ETO TVOIA KOMENTAR E DOKAZATELSTVO ,CHE VNIMANIETO TI NE E NASOCHENO KADETO TRIABVA,A TOVA E POREDNOTO PRANE NA STOTITSI MILIONI CHREZ "PETROL".TOVA E PRESTAPLENIETO ,KOETO TRIABVA DA NI VAZMUSHTAVA!!!
389
9
 
12
 
! Отговори
7 преди 12 години
АБЕ ТОЯ *** НЯМА ЛИ НАИ НАКРАЯ ДА БЪДЕ ОСВИДЕТАЛСТВАН КАТО НАПЪЛНО ЛУД И ДА СИ НАМЕРИ МЯСТОТО В СТРОЯ И ДА ПРЕСТАНЕ ДА НАЛИВА МАСЛО В ОГЪНЯ.ТАЯ *** ЗНАЕ ЛИ И ИМА ЛИ НА ПРЕДСТАВА КОЛКО БЪЛГАРИ ЖИВЕЯТ В МЮСУЛМАНСКИ ДЪРЖАВИ И КОЛКО МНОГО СМЕСЕНИ БРАКОВЕ ИМА-КАК ЛИ СЕ ЧУВСТВАТ ТИЯ ХОРА.ДОЛУ БОЛЕН И ЦЯЛОТО МУ СЕМЕ......
388
4
 
8
 
! Отговори
Ааа! преди 12 години
Браво! Все пак имало и трезвомислещи сред тях! Заслужават поздравления и то големи!
387
0
 
4
 
! Отговори
ANALIZ преди 12 години
DOKATO SE ZANIMAVATE S "DIMKITE" NA ATAKA SE REALIZIRA OTNOVO MRASNA SDELKA "PETROL"ZATOVA SA TEZI PROVOKATSII DA VI OTKLONIAT VNIMANIETO!!!
386
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иде реч за трима подкупени атакисти,както и да е със тях и без тях все толкова!