Селскостопанската академия не е Ватиканът!

Нормално беше Светла Бъчварова да подаде оставка, смята Найденов
Обновена: 29 юни 2011 11:49 | 29 юни 2011 10:50,
22
Селскостопанската академия не е Ватиканът!
Снимка: архив, Булфото

Селскостопанската академия не е Ватиканът, не е държава в държавата. Всеки, който управлява академията, трябва да спазва тези закони. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов преди заседанието на Министерския съвет.

Във вторник премиерът Бойко Борисов освободи шефката на академията Светла Бъчварова заради констатирани нарушения в доклад на Сметната палата. 

Проверката, извършена в централното управление на академията от Сметната палата, ще бъде направена и в някои от звената й, уточни Мирослав Найденов.
Разпорежданията с имотите на Селскостопанска академия граничат с престъпления и затова проверките по звената на академията ще продължат.

Още по темата
Временно постът на освободената Бъчварова се поема от заместник-министър Костов, ще се организира конкурс и ще се търси най-правилният човек за този пост, каза още Найденов, който поясни, че е разговарял с Бъчварова.

„Мисля, че беше нормално и достойно тя да си подаде оставката, можеше да остане в състава на Селскостопанската академия, тя реши така да действа. Решението на премиера е продиктувано от нейния отказ да подаде оставка. Но ние не можем при тези констатации, да я оставим тя да ръководи академията, категоричен беше земеделският министър.

Институтите от системата на Селскостопанска академия веднага реагираха на решението на премиера и излязоха на протест във връзка с "неправомерното уволнение" на Бъчварова.

Пред сградата на Министерския съвет се събраха няколко десетки души - представители на Селскостопанска академия и нейни институти. Те ще внесат протестно писмо до премиера Бойко Борисов, в което се настоява Светла Бъчварова да бъде върната на поста, а временно изпълняващият длъжността - зам.-министър на земеделието Георги Костов, да не бъде допускан да изпълнява тази работа.

Доцент Аргир Живондов, директор на  Института по овощарство, заяви, че Георги Костов винаги е работил против интересите на академията. Протестите няма да спрат - ако трябва ще направим жива верига и няма да  пуснем Георги Костов в академията, закани се Живондов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
John преди 11 години
Селско стопанска академия се ръководена от Славейков...-прикриването на 1 620 000 недообмислена сделка с Найденов. Тези двамата(Славейков и М. Найденов)-карикатура или жалка реалност. Пълен позор на Борисов.
23
0
 
1
 
! Отговори
John преди 11 години
Селскостопанска академия и дължими суми към ФНИ в размер на 1 620 000!!! Едва ли... всеки би се сетил, че с парите се разпорежда министър М. Найденов. Отново се премълча този факт! Батак в Министерство на Земеделието-едва ли е имало по-голямо недоразумение. Общоизвестен е факта, че Председателя на Селско стопанска академия се назначава от Министър Председателя. Когато критикува управлението на ССА-Найденов на практика критикува решението на Министър председателя (Борисов).
22
0
 
0
 
! Отговори
относно ССА преди 12 години
Селскостопанска академия е комунистическа крепост. Тук командват елементи от старите репресивни служби. Царуват техните доносници до ден днешен.
21
0
 
1
 
! Отговори
учен от ССА преди 12 години
Добре, че най-после се намери някой, който да разрови кошера на ССА. Дали там има финансови престъпления или няма такива е без значение. Най-голямото престъпление на другарката Бъчварова е, че с управлението си чрез послушковци като Шиварова, Вичев, Живондов, Котева, Лалева, Кръстева и др. другари унищожи науката в България. Споменатите "Академици", през целият си период на управление мислеха за колите си, офисите си, но не и за същинската работа в поверените им ведомства.
20
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Ами и вие "министър" Найденов е нормално да подадете оставка, що щете още там на министерският пост при толкова издънки?
19
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
ало доктора ми какво ша кажеш за ваксините с изтекъл срок където пробута на хората та щеше да им измориш животните .Не се ли срамуваш от тези които си ощетил и и притеснил ,но то наглото си е нагло. Нека а подкрепим учените от академията и да отзовем това *** където се *** по всички медии
18
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 12 години
а не е ли нормално един такъв наглец като това мекотело да подаде веднага оставка за злоупотреба със служебно положение .То не бяха Калинки то не бяха луксозни коли на ветеринари и той не знаеше .Ми като не се справя да си ходи,некадърници ББ намира на всеки завои.
17
0
 
2
 
! Отговори
Василев преди 12 години
13, смешен си ти защото се изказваш неподготвен- ядеш пластмаси защото в България се продават само чужди сортове и до колкото има някакво производство то е базирано основно на чужди научни постижения. Защо? Защото ги няма тези на академията. Защото е по лесно да лапат парички от участия в чужди проекти. Сори, нямам време да те ограмотявам, а най вероятно и ти си от лапачите и затова злобееш. Всички номенклатурчици ВЪН- път на младите учени!!
16
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 12 години
предлагам това недуразомение наричано министър да беде изправен пред съда за вноса на 20 годишното холандско месо за да не му го вадим през носа .А за кражбите и далаверите рано или късно ще има дрешка на рае и поглед през каре .Няма разминаване всички сметки рано или късно се плащат с лихви. А това природно недуразомение е гьосурат до безумие
15
3
 
1
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
14 бегай да работиш на дядовата си нива, а не щракай тук.И стига с този лозунг, че само сменяш заглавието.
14
4
 
4
 
! Отговори
ССА, Е КОТИЛО... преди 12 години
....НА ЧЕРВЕНИТЕ КАДРИ, СЪСИПАЛИ И ПРОДЪЛЖАВАЩИ ДА СЪСИПВАТ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО В БЪЛГАРИЯ, С ОТКРОВЕННО "ТЕКЕЗЕСАРСКИЯ СИ МАНТАЛИТЕТ, НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ДЕЙСТВИЯ В НАУКАТА И ПРАКТИКАТА!ТОВА Е СВЪРТАЛИЩЕ НА БЕЗОГЛЕДНИ ПОТРЕБИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА--БЕЗ ДА ДОПРИНАСЯТ С НИЩО НА ОБЩЕСТВОТО И НАЦИЯТА ЗА ТЯХНОТО ПРОГРЕСИВНО И ЕФЕКТИВНО РАЗВИТИЕ!ТОВА Е ПОСТОЯНЕН ПРИСТАН НА АКТИВНА ШУРОБАДЖАНАЩИНА, КОРУПЦИЯ И ТЯСНО-ПАРТИЙНИ ИНТЕРЕСИ!ИЗГОНЕТЕ РЕШИТЕЛНО ТАЗИ БАНДА ОТ АБСОЛЮТНИ БЕЗДЕЛНИЦИ И ТЪРТЕИ!
13
1
 
4
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
12 тъй, тъй, то Г.Костов само за директор става.Дянков не можа да продаде имотите на БАН, но този ги умее тези работи.А за сортовете-смешнико сортове има, но струват пари и докато в държавата не се произвежда, а само се търгува ще ядеш вносни пластмаси.
12
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Крайно време беше да се спука този цирей- свърталище на лапачи. Бедна ви е фантазията за "подвизите"сътворени от измислената професорка Бъчварова. Щяли да протестират-как да не протестират разни Живондовци и други несменяеми директори- нали като ги ревизират и на тях ще им лъснат крадливите дупета. А може ли тези кресльовци да кажат колко български сорта или технологии има в производството? Вън закоравелите лапачи- път на младите!
11
3
 
7
 
! Отговори
до защитника 2 преди 12 години
Приятел,какви ги вършат там,в селскостопанската академия,знаеш ли?Първо,получават заплати/за тоя дето клати гората/,второ,получават заплати/виж за каквов първо/ и трето,ползата от тях е като от козел мляко!Защитаваш тези,които от години въртят далавери с имотите под предлог опити и прибират парите от тях,раздавайки си награди,недопускайки каквото и да било,което не е от тяхното котило!Колко нови сорта има за 20 год.,с какво си защитиха заплатите и пр.Тези - вън!Академии за безделници и далавери!
10
4
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Ватикана не е държава в държавата а държава :) миро мазния ... тоя пък намерил какво да пляска .. да погледне .. себе си и що за сектанти са !! обслужват се .. не са спрели .. мафиите .. даде ли на валентин златев .. горско стопанство.. горски фонд .. терени и прочие? дивечовъди ..:)
9
1
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Сравнението с Ватикана може да се изтълкува и по друг начин...
8
2
 
9
 
! Отговори
Буко баламата преди 12 години
Не знам дали Миро разбира от земеделие или от кучета, но лапачката в Академията трябва да спре. Трудно е , но крайно време е и там да се разбере, че ерата на социализма свърши и шуробаджанащината лека полека да отива в историята барабар със синодалните старци...толкова млади и кадърни хора има и е срамота да бягат от страната, като биха могли да се реализират тук и да допренесат много повече отколкото нещаснете академичета дето сега ще ореват орталъка....
7
3
 
6
 
! Отговори
От село Борово преди 12 години
Искам да стана селскостопански академик.
6
0
 
8
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
nyama nezamenimi i nesmenyaemi.koito e kadaren toi da vzeme posta
5
2
 
9
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
samo taka koito ne moje da raboti .van ot igrata.