Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!

Кандидатствала за постове в лично качество, а не от ГЕРБ
11 юли 2011 11:49,
224
Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!
Снимка: Булфото

„Очаквам една сериозна и отговорна реакция от премиера, разграничаване и осъждане на един такъв документ“.

Това заяви Меглена Плугчиева по повод скандала с разпространения въпросник, с който ГЕРБ събирал информация за опонентите си и за техните бъдещи планове.

В коментар от неделя премиерът изрази разочарованието си, че точно Плугчиева вади тази информация. 

"Точно Плугчиева, която я предлагахме да стане зам.-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата, от квотата на ГЕРБ, като управляваща партия, и тя да излезе да каже подобна глупост – трябва човек да си плюе в сурата, е точната дума. Да си спомни как аз с нея ходих в Брюксел – от баронеса Аштън, до шефа на социалистите, до шефа на ЕНП да й търся пост – как не я е срам да каже подобно нещо", ядоса се Борисов.

„Последните две години съм кандидатствала за международни постове в лично качество и просто международна практика е да бъде информирано правителството, когато лице кандидатства за такъв висок пост. Не от името на ГЕРБ съм кандидатствала“, уточни днес Плугчиева пред Нова телевизия. 

Очакванията на депутатката от "Коалиция за България" са премиерът да се разграничи и да назначи проверка по случая, за да може в случай на достоверност този подход да бъде осъден и да не се допуска нещо, което може да засенчи изборите в България.

Още по темата

Меглена Плугчиева твърди, че се е сдобила с въпросник от "сериозни представители на БСП", който се разпространява в Русе от организацията на ГЕРБ.

На въпрос дали това не е практика, която се използва всеки път в предизборната кампания, Меглена Плугчиева заяви, че това е практика да се събира информация , но "не и в такава дълбочина и не и по този начин". Според нея този случай е прецедент и е сигнал за заплаха за демокрацията в България.

Тя допълни, че един такъв факт трябва да бъде осъден от сериозните политически партии, както и че трябва да има истински демократични и прозрачни подходи от страна на всички партии.

Ответната реакция на управляващите относно този въпросник е, че това нещо не е вярно и че е "пълна глупост".

"Няма никаква автентичност в този документ. Твърдението на госпожа Плугчиева е пълна глупост. Лесно е да покажеш едни листи с въпроси, които на практика нищо не означават", коментира депутатът Пламен Нунев от ПГ на ГЕРБ.

Според него Меглена Плугчиева е трябвало още в Русе да излезе и публично да обяви къде, как и от кого се е сдобила с въпросника, защото всеки можело да набере един такъв текст на компютър, да го изнесе в пространството и "да оклепа някого".

Пламен Нунев заяви, че ГЕРБ стриктно спазва законите и правилата, защото "събирането на такива компроматни явления и данни, и съставянето на досиета въобще не е стил на политическа партия ГЕРБ, а на опонентите на партията".

Той категорично отрече политическа партия ГЕРБ да има нещо общо с въпросника и определи ситуацията като "пълна комедия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
3
 
! Отговори
дядовото преди 12 години
ех,щом и тази наби канчето на бб и ко.,не знам...
212
0
 
3
 
! Отговори
дявола преди 12 години
ГЕРБ=Тъмно червени ***.Отворете си очите и ушите защото иначе ще го ядете сух.Да вие сладко с Бойко.
211
1
 
2
 
! Отговори
paco преди 12 години
kandidatsvala sas lichnite si kachestva:) te zatova navsiakade kadeto kandidastva e priexa,aman ot nedoklateni cherveni boklyci
210
0
 
1
 
! Отговори
М преди 12 години
Да подходи отговорно към клеветите?
209
2
 
5
 
! Отговори
ани преди 12 години
Премиера винаги действа правилно и отговорно
208
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Plug4ieva kato nisto ste mu tresne ashicite na kaka Boika Borisova.Edna normalna jena e vinagi po-silna ot edna politi4eska prosta Utka ili pa Hurva, da ne kaeme Pi5ka, s 4, 4e e sramna duma.Bravo Plug4ieva , zabii mu z vzadnika ,a Mrsnisov raloto na rabotni4eski selskata partia
207
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако БСП почнат да хвалят ГЕРБ както почнаха да хвалят Костов, значи държавата отива към поредната катастрофа . Засега такова поведение не се забелязва, а точно обратното.Значи най-после България е поела истинския път към нормалните държави , а не към Анадола,Сибир и Северна КореяЖИВЕЙТЕ СПОКОЙНО ! Кучетата нека си лаят. Колкото по-силно и злобно - толкова по-добре !!!
206
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Хахаха, абе тея въпросници са пълни глупости.От ГЕРБ да се готвят за помия от всякакъв тип.Това е поредната предизборна провокация.Естествено, че няма да му хареса на Бойко.Като говорят лъжи за тебе как да ти е приятно.Но каквото и да говорим ето това изречение си казва всичко ---------- Меглена Плугчиева твърди, че се е сдобила с въпросник от "сериозни представители на БСП", ------------Или с други думи пак нищо доказано, пак някой някъде казал или дал нещо си....
205
3
 
5
 
! Отговори
дядо гошо преди 12 години
Плугчиева с това твое мрънкане потвърждаваш че си изгорял бушон.....
204
1
 
4
 
! Отговори
venko преди 12 години
Чудно защо Бойко приема толкова трудно упреци и съвети? Защото се смята за "политик" ... "безгрешен" ... "перфектен" ?!? Май никак не му харесва, когато някой извади на яве кирливите ризи на ГЕРБ, а те вече станаха доста. ;) Господа управляващи, народа вижда всичко и ще го разберете на изборите наесен. Вярно е, че Бойко е храненик на комунистическата партия и в частност на самия дядо Тошо, но тези времена и методи останаха в миналото, отдавна! С полицейщина и страх нищо няма да постигнете!
203
1
 
4
 
! Отговори
Бертран преди 12 години
Неблагодарна селяндурка но какво да очакваш от ***?
202
3
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Долу Герб!
201
9
 
4
 
! Отговори
Марин преди 12 години
Тези документи нямат нищо общо с ГЕРБ! Просто от опозицията се опитват за пореден път да разклатят доверието на народа в тях! Но се надявам и вярвам, че хората ще съзрат тази долна измама и ще подкрепят отново управляващите!
200
6
 
7
 
! Отговори
анти-комунист преди 12 години
Тоя мутант,Плугчиева,или както там й е името,ще излезе големо ***,бе,тарикатите червенопартийците,бе,да го ***...?! Ама ви е малка ***,че с на бат' Бойко да си ги мерите...!Тъй ша знайте и...да мълчите,че тия всичките ***,що ги връгате връз "вентолатора" - все по ваште глави се лепят,да знайте,де...?!Народа ни вече ви научи хитрините селски - и хич и ви се не връзва,ама вие,като хамавото - гоните "победата" до хоризонта и обратно.Като луд с каскета си...тъй и вашта работа.*** !
199
2
 
12
 
! Отговори
an преди 12 години
ДОКАТО ГЛАСУВАТЕ И КАЧВАТЕ НА ВЛАСТ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ОТ СЕДЕНКИТЕ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ-НЕ ЩЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ КАТО СКОТОВЕ. ЩЕ РОБУВАТЕ НА МУТРО-КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПСЕВДО-ФИРМИ И ТЕ ЩЕ ВИ ДАВАТ ПОДАЯНИЯ КАТО НА КУЧЕ. СЪС ТЕЗИ ПОДАЯНИЯ ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ НАДУТИТЕ СМЕТКИ НА ТОК ВОДА ПАРНО НА МОНОПОЛИТЕ И ЩЕ ВИ ОСТАНЕ НЕЩО ЗА ЯДЕНЕ КОЛКОТО ДА НЕ ВИ ХВАНАТ ЗАДНИЦИТЕ ПАЯЖИНА. ТОВА Е ПЛАНА РАН-ЪТ НА ХАМЕРИКАНСКИЯТ ЕДНООК ПИРАТ. ЗА КОЙТО И ДА ГЛАСУВАТЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ САМО ЕДНО. ГЛАД И МИЗЕРИЯ. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
198
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА НА МЛАДИНИ ...
197
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ и Отговорност е равно на Бай ***- интелектуалец !
196
3
 
12
 
! Отговори
Тичайте и гласувайте преди 12 години
Всички са маскари, лакоми за власт и пари!
195
4
 
11
 
! Отговори
Ловци на глави преди 12 години
Интересува ме откъде и защо Банките вземат информация от Полицейските досиета. Откъде знаят за оженените ти пълнолетни над 40 годищни деца, при условие че отдавна преди повече от двадесет години, те са се отделили в отделни семейства и имат други фамилии и свои собствени финансии. Господин премиер, Българската полиция е най-вероятната, която предоставя досиетата. Така че, госпожа Плугчиева изглежда има право да се съмнява в почтенноста на Партията и подчинените Ви. *** Дянковщина.
194
1
 
11
 
! Отговори
Е. преди 12 години
Абе, хора забравихте ли - докараха я от Германия, дето като посланик уж изучила европейските проблеми, та да ни представя пред ЕС-програмите. А тя каза десетина пъти "Опа, готово!" и скочи в киреча. В резултат на "успешните" й действия окончателно ни спряха парите.