Не билбордовете, народът ме уволнява!

Борисов e спокоен: Нека си харчат парите
12 юли 2011 21:03,
714
Не билбордовете, народът ме уволнява!
Снимка: БТА

„Не ме интересуват тези билбордове, нито съм ги виждал, ако искат да ги накачат по всички стени. Мен ме назначава народът и той ме уволнява, а не с билбордове и подобни. Нека си харчат парите“.

Така премиерът Бойко Борисов коментира анонимната досега акция срещу него „Ще уволня Бойко Борисов“, която стартира с билбордове, а след това прерасна в интернет сайт, в който няма информация за инициаторите, а само възможност за неограничено гласуване.

Премиерът припомни как са били похарчени много средства преди 2 години, за да се сложат билбордове, гласящи: „Когато гласуваш за Борисов, получаваш Костов”.

„Видя се, че тези хора са си похарчили парите напразно. И това ще се види, че е лъжа. Ние не харчим пари за такива неща и не се занимаваме с такива неща”, отсече премиерът и допълни:

„Кой се е съмнявал някога, че г-н Костов, БСП и ДПС са едно и също? Това са едни и същи хора, които през годините са правели така, че да възпрепятстват всяко едно демократично правителство. Не ни притесняват“.

Още по темата

Премиерът обаче не отговори на въпроса дали той е наредил свалянето на билбордовете.

"Чисти сме пред съвестта си. С малцинство изведохме България от кризата. Вече има ръст, има добро усвояване на европейските фондове и се вижда колко неща се правят всеки ден", похвали се Борисов.

„В края на краищата народът е този, който ни назначава. Ако мине пък вотът, ще направим избори и пак народът ще си каже думата”, коментира той.

Политическите сили засега отричат да имат нещо общо с анонимната кампания.

Лидерът на РЗС Яне Янев, който агитираше чрез множество билбордове за изборите 2009 г., също се разграничи.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че няма идея кой стои зад тази инициатива, но уточни, че интернет е единственото останало пространство на свободната мисъл.

По думите му новият сайт показвал промяната на обществените настроения към управляващите и министър-председателя.

„Главният заподозрян“ Алексей Петров също отрече да им нещо общо с инициативата, а Съюзът за стопанска инициатива, чийто изпълнителен директор е Петров, излезе с разграничителна позиция до медиите.

От ССИ са категорични, че нито са поръчвали въпросните билбордове, нито имат намерение да провеждат анонимни акции или да задават на публиката PR гатанки.

„Колкото и да са големи вчерашните билбордове, те не са ни необходими, за да виждаме несравнимо по-големите безобразия на правителството на Бойко Борисов“, заявяват  още от организацията, като припомнят, че са поискали публично оставката на премиера още на 3 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
632
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интелигенция в България няма. Има висшисти настанили се на топли местенца още по комунистическо време. Бранещи сега със зъби и нокти частния си,личен интерес. Срещу крайно закъснялата реформа. Не може българският данъкоплатец да пълни джобовете на някого за да си гледа звездички по цяла нощ през телескопа или за екскурзии до Анктартида и обратно.Някой трябва да сложи ред накрая и удари по масата.Или искате да фалирамне като Гърция.Нас никой няма да ни спасява,уверявам ви.Елада е Елада,беге е бег
631
4
 
8
 
! Отговори
Алексей преди 12 години
"Борисов твори една паралелна реалност, която няма нищо общо с действителността. Този човек тепърва ще изпада в истерия, защото няма практически шанс да запази аборигенско-диктаторска власт в България. Ние не сме толкова нецивилизован народ, за да го търпим"
630
5
 
8
 
! Отговори
rm преди 12 години
Не го интересуват, ама бързо бързо ги изрязаха, сигурно газ е плюл.
629
4
 
11
 
! Отговори
Павел преди 12 години
Ще те уволним, ще те уволним.Не се притеснявай.
628
2
 
7
 
! Отговори
до избирател преди 12 години
Освен ГЕРБ кои други партии визираш. Пишеш в множествено число а ас от постингите чета само нескопосани опити за защита на Бойко Лентичката
627
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ванка: 1. ГЕРБ предизвика кризата у нас като престана да плаща дълговете на държавата към фирмите.2. Удари по образованието3. Удари по СУ и висшето образование 4. Удари по БАН и науката5. Удари по културните институцииДо сега не е имало чак толкова масово бягство на интелигенцията от страната. Тъкмо бяха почнали леко да се връщат или поне напускащите да не са толкова много и ГЕРБ удари интелигенцията а народ без интелигенция и без духовност е загубен
626
2
 
6
 
! Отговори
Кукловод преди 12 години
Народа не може да уволни никой, но ние, ако решим, можем да уволним народа.
625
6
 
10
 
! Отговори
до Ванката преди 12 години
Господине, изглежда Вие не живеете в България, а в друга държава. Това, което казвате за доброто управление на ГЕРБ е явен цинизъм.
624
5
 
1
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
630. кажете на вашите партийни шефове и имиджмейкъри.Че тая кампания в нета е толкова гнусна,долна,кална,***, та нито един средноинтелигентен човек не би гласувал за тези партии. А аз се сещам кои са те. Това е някво недоразумение тук и абсолютна антиреклама. По-скоро е антипропаганда за вашите партии,отколкото пропаганда за вас. Тия драсканици само могат да ме погнусят и отблъснат. Това ви го казах още на миналите избори. Грешна тактика. Не съм толкова примитивен,както си мислите за да гласу
623
0
 
3
 
! Отговори
до МАРТИН преди 12 години
Пакх съм аз.Не обиждай селяните,защото този главоч е ***,а колкото за умните хора на 100% споделям възгледите!
622
0
 
7
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
За съжаление българският народ така и не успява вече 21 г. да разбере, че от него НИЩО НЕ ЗАВИСИ. Какво, къде, кога и как ще се случи се решава от определен кръг хора, а НЕ от народа.
621
1
 
5
 
! Отговори
uf преди 12 години
пази боже сляпо да прогледатоя е толкова дебелокожо същество,че няма как да разбере от друго, освен от по-силнички ритници отзад
620
9
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 12 години
От толкова приказки по адрес на Герб ми стана интересно да се запозная по-отблизо с тяхното управление. Не знам защо всички са толкова недоволни. Какво искате? Стандарта да поскъпва, храните особено,а цигарите да намаляват, защото при Герб се получава точно обратното,което е много добре. Видяхме вече и БСП и Ив. Костов какво направиха...изпратиха близките ни в чужбина,но последната година за щастие поне 2,3 мои приятели се прибраха и сега работят в родината си. Е аз съм доволен пък от Герб.
619
4
 
3
 
! Отговори
част от народа преди 12 години
Да , УВОЛНИХ Бойко Борисов и ако така се казва "грездея" ти значи и него.
618
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджа ти наистина ли си вярваш? А може би пишеш това ,което са ти казали, защо не си припомниш с каква ирония и откровени подигравки го гледаха немските депутати? А има и друго простотията винаги е забавна, проблема е че ние я изпитваме на собствен гръб , а други се забавляват.
617
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избирател, и аз съм против Бойко Лентичката и съм съгласен че има проблем за кого да се гласува. Но трябва да се намери все за някого та поне Бойко да си намали % защото накрая се броят само гласувалите
616
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
"част от народа""Като част от народа и АЗ УВОЛНИХ Бойко Борисов" ********************************************************************... - Уволнил си грездея ми...
615
9
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Никой няма право да говори от мое име. Гласувал съм за ГЕРБ. След това оплюване вече съм решил за себе си. Ако не съм доволен от ББ,просто ще си остана у дома. Не мога да гласувам за партиите на някви първосигнални катили,плюещи тук. Почакайте малко! Те турците и *** ще ви сложат чатала на врата. Като не гласуват такива като мен,ще се увеличат гласовете за ДПС и ще ви дойде малко нанагорно.Анадънму? Както казват комшиите.
614
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
"Стига ни е поставял в такова смешно и тъжно положение пред самите нас и пред световната общественост"!!!...********************************************************************За първи път България има легитимен държавен ръководител признат от цивилизования свят... - навсякъде канен, навсякъде приет - ползва се със завидно доверие и авторитет. Поверяват му се отговорни европейски и световнимисии. Респект и уважение към него добиха, дори джуджетата в кремъл...
613
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласувайте за оставка + подкрепа на ББ -