Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ

Страната е изправена пред най-тежкия вот от 20 г., смята той
Обновена: 23 юли 2011 16:35 | 23 юли 2011 13:02,
599
Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Страната се управлява от групировка, жадна за власт и богатство, ГЕРБ грабят, прикривайки се зад скалъпени обвинения към БСП, налагат идеи на вече пълзящата диктатура. Следващите избори – президентски и местни, са решаващи за съдбата на БСП.

Това бяха двата основни акцента в доклада на лидера на БСП Сергей Станишев пред делегатите на 47-я конгрес на социалистическата партия.

В изказването си БСП лидерът се обяви за широко партньорство с всички демократично мислещи формации.

„Трябва да потърсим партньорство, защото демокрацията е в опасност. Нека някой не си мисли,че това е нов Отечествен фронт – над страната е надвиснала сериозна опасност, която трябва да пресечем, да се мисли за национално спасение”, призова той.

Тези избори са решаващи за БСП, но не по-малко важни са за България, каза Станишев и призова съпартийците си за пълна мобилизация – „не към формално, а действено единство“.

Лидерът начерта два сценария за БСП след изборите наесен – при победа – добра стартова позиция за следващия парламентарен вот, но при слабо представяне и загуба – затъване на партията и вътрешни борби, които ще я докарат до второстепенна политическа сила.

Той определи предстоящите избори като най-тежките за последните 20 години, защото ГЕРБ, които определи като „всеядна партия“, са опонент, който не би се спрял пред нищо, за да удържи властта.

Още по темата

По думите на Станишев управляващите са концентрирали голям ресурс, впрегнали са всички държавни структури, контрабандните канали вече работят за масово купуване на гласове. Той прогнозира, че срещу кандидатите на БСП ще се използват подкупи, заплахи и черен пи ар „до дупка“.
 
ГЕРБ избягва открита политическа кампания, в общественото съзнание те не са вече добрите момчета, подчерта Станишев. По думите му всеки, избран за президент, от ГЕРБ, ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов.

Относно кандидата за „Дондуков“ 2 Ивайло Калфин, лидерът на БСП бе категоричен, че той няма да се поколебае да пресече посегателства върху демократичните и социалните ценности.

Той не е кабинетен политик. Калфин е доказал лоялност към лявата кауза, изтъкна Станишев, отговаряйки на противниците на непартийната кандидатура.

В доклада си лидерът на БСП даде положителна оценка на двата президентски мандата на Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
582
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 12 години
Няма да стигнат до първия сценарий.
581
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички помним драмата по време на твоето управление...
580
0
 
34
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Станишка, трудно е като не си власт и си набутан в ъгъла като опозиция да не можеш да си въртш далаверите нали?Радвай се, че си в Парламента и имаш имунитет, иначе да си в затвора досега...
579
0
 
34
 
! Отговори
Antoaneta преди 12 години
станишев даже нее нужно да се коментира ...всички му знаем бакиите
578
0
 
33
 
! Отговори
ники преди 12 години
Излишно е да се коментира пък управлението на Станишев, защото при него ние обедняхме за съжаление най-много. Сега не му остава нищо друго освен да търси с какво да упрекне Герб и Борисов. Не мисля, че това е достойно поведение на политик.
577
0
 
33
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Времето на Станишев изтече още с провала на Правителството му и с кризата, в която ни вкараха. Всеки европейски политик би се оттеглил от политиката след такова фиаско за страната си, но той като истински нагъл комунист продължава да ни облъчва с болшевишките си демагогии. Това е поредното доказателство, че комунизмът е болест.
576
3
 
33
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Намерил се, кой да говори за грабежи!! Елементарен пример: Защо, след девети септември, другаря Славчо Трънски например, не си закупи жилище, а се настани в къщата на хора интернирани по лагерите и границите на България? Дали това, по стандартите на другаря Станишев е грабеж?
575
2
 
34
 
! Отговори
ХЕРСОНСКИЯ ПЕДАЛ. преди 12 години
...Е В ПАНИКА !!!ТЪРСИ НОВО... "ОФ".....ХА,ХА,ААААА....!НОРМАЛНО-------РЕЙТИНГА МУ КЛОНИ КЪМ ...8%!ПИТАЙТЕ "АЛФА РИСЪРЧ" , АКО НЕ ВЯРВАТЕ....!.....ДА ВИ ДАМ ТЕЛЕФОН....???
574
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква промяна 89-та бе,залухав?Промяната е от 2009-та.Преди това 65 години комунистическа кражба
573
37
 
5
 
! Отговори
Илия преди 12 години
След 1989г. идва промяната за България и искам да попитам ГЕРБЕРИТЕ колко комунистически кабинета е имала от 1989 до 2011г. и след като ми отговорят , бих ги попитал комунистите ли разграбиха парите в България или Царя и Бойко който беше при тях преди 6 години.
572
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Shirok salam za Stanishev.
571
3
 
35
 
! Отговори
МАНАФА преди 12 години
Колкото повече се навеждаш фронта става все по широк
570
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eее,мършата вече почивен ден няма.Като беше министър се криеше и краднеше като мишок,тихомълком,а сега не може да краде и стана ТВ звезда.Щом почна да "работи" и в събота-закъсал го е много!(под работи разбирай да пълни главата на бабишкерите с простотиите му)
569
32
 
5
 
! Отговори
нло преди 12 години
Точно така това е бившата финансова пирамида ПРОКСИМА сега ГЕРБ ядрото е от дс и мутри полицай.
568
2
 
35
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА..... преди 12 години
ХЕРСОНСКИЯ П*ДАЛ ИЗДИГА ГЛАС:ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НОВОТО "ОФ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БКП/БСП ,ДПС/ДС, СДС/ДСБ, НДСВ ,....И ДРУГИ "ЛЕВИ *** ФОРМАЦИИ" НА ПАРТИЯТА!ПРАВ Е ХЕРСОНСКИЯ ***-----ГЕРБ , РАЗБИ СХЕМАТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИЙНИТЕ КЛАНОВЕ НА МАФИЯТА!ЛЪСНА ТЪМНО-ЧЕРВЕНИЯ *** НА ПАРТИЯТА БКП/БСП--КЛОН НА КГБ!
567
28
 
2
 
! Отговори
MANAFIA-GERB преди 12 години
hora, Mafiata e nesto seriozno, nesto koeto daje e kontrolirali voenni sabitia pres II svetovana voina.Ceco ne e mafia,GERB sa M A N A F I A.taka 4e Bylgarini zakliu4i zadnika na jenata, decata i sobsvenni si zadni. GERB se to4at da ni manafiat
566
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ne iskam da go gledam tozi smeshnik veche.Stanishev marsh v Herson.
565
1
 
46
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ВУЧКОВ преди 12 години
КОМУНИЗМА СИ ОТИВА
564
0
 
12
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
stanishev predatel izmenik provokator agent lakei,nikoi ne ti viarva edin den trudov niamam tartei ,horata te hrantytiat ot danacite kulak .
563
3
 
3
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Геноцид е целенасочено умишлено унищожаване на дадено население! Не мога да кажа, че намалението на населението през последните години с около милион души е нещо подобно защото има и обективни причини! Намалението на раждаемостта през последната година след отбелязаният ръст в предишните 3-4г., обаче е тревожно и е най-обективният показател за усещанията на младите семейства!