Борисов се информира за шистовия газ

Чака справка от две министерства до 28 септември
21 сеп 2011 14:26,
170
Борисов се информира за шистовия газ
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е поискал справка за това как в Европа се търси и добива шистов газ.

До 28 септември Министерството на околната среда и водите и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма трябва да изготвят доклада, съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова след заседанието на кабинета.

Тя увери, че МОСВ не може да даде никакво разрешение за търсене и проучване на шистов газ, без да получи конкретни проекти от кандидат-инвеститорите.

„Досега такива планове в МОСВ няма и затова не може да се произнесем по процедурата“, добави тя.

Още по темата
Караджова каза още, че не знае кога компанията "Шеврон", която получи петгодишно разрешение от МС, ще внесе в министерството работен проект за търсене на шистов газ. По думите й това може да стане и след няколко години.

Скандалът за шистовия газ избухна в Добрич, когато премиерът заяви пред протестиращите, че ще „подпише на инат“.

Ден по-късно обаче се изметна и каза, че не би подписал на инат. Премиерът се ядосал, защото протестиращите срещу шистовия газ преди 4-5 дни били на среща в Министерския съвет, за да се запознаят всички с проблема.

„Ако има един процент риск, няма да го пуснем”, коментирал тогава Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
2
 
! Отговори
zvezdna123@abv.bg преди 12 години
...умишлено и целенасочено вреди на българския народ чрез неадекватните си управленски решения то не можем да говорим само за некадърност,а за наглост и безкруполност от най-високо ниво. Днес Караджова ни лъже,че те трябвало да знаят какво има под земята в името на бъдещето на нашите деца.Ние казваме,че в никакъв случай не бива да се рови в тази тема точно в името на бъдещето на всички ни,защото ако не спрем с тази алчност до умопомраченост скоро ще водим война за чиста вода.
167
0
 
1
 
! Отговори
zvezdna123@abv.bg преди 12 години
Борисов казва,че ако имало дори 1 % риск ще спре проучванията и добива. Това означава,че Борисов заедно с цялото правителство са некадърни и некомпетентни тъй като в света е доказано ,че не 1,а на 100% има щети и замърсяване на околната среда и подпочвената вода. В качеството си на колониално правителство те просто изпълняват безумната програма на САЩ,които от много години се намират във фаза на свръх некомпетентност. И тъй като така нареченото "наше" правителство знае ,че ....
166
0
 
5
 
! Отговори
не забравяйте!!! преди 12 години
По същия небрежен начин преди година герберите се опитаха да разрешат ГМО. Сега и за газа същата история. Като се вдигна вой да Бога - амии то ние ще помислиме... Нещастници! Анатема!
165
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми е ясно какво му харесвате на тоя ***!
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата сигурно се информира от съседката на сестра му леля Пена.
163
0
 
6
 
! Отговори
до 161 преди 12 години
Полза ще имат само чуждите "инвеститори", негативите ще са за нас!!! Доказано от практиката !!!
162
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Газланд вече го имате като мусульманите Корана... По три пъти на ден го гледате и проклинате Шеврон.
161
1
 
5
 
! Отговори
gesha преди 12 години
GASLAND gledaite tozi film i posle govorete
160
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
160, виждам, че загрижеността ти е повече да не би някой от тия, дето живеят в небостъргачи да не изкара някой долар. Макар че от това и всички ще имаме полза :))
159
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако някой не знае, ние сме страна с много топли минерални извори, а те не извират от плиткото!!! Раздрусай земята в дълбочина, налей течност с химикали и чакай после да цъфнеш и вържеш, след като "големите" си приберат печалбите. Пука им за нас, ***!!! Особено на някой, дето офиса му е в небостъргач!!!
158
4
 
2
 
! Отговори
До 154 преди 12 години
Какво химическо замърсяване бе приятел - при добив на шистов газ се инжектира разтвор, които забележи 99% е ВОДА! Соди Девня е в пъти по-голям завърсител, но карай ти, а и доста зомбирани хора никога няма да проумеят ползите за България от добива на шистов газ. Продължавай да се страхуваш от необяснимото /къде поради мързел, къде поради малък умствен капацитет/, докато румънци и поляци правят милиарди евра от добива на шистов газ.
157
1
 
5
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
Напротив, знаем какво е ГМО и добив на шистов газ, знаем и кои са МОНСАНТО и ШЕВРОН. То и Чернобил не беше опасен по Татово време, ама гъбите от Родопа ни ги връщат с радиация в пъти над допустимото, а Монсанто направи склад на север за 45 000 вида естествени, нормални семена, защото явно и те си имат едно наум за ГМО-тата, дето ги произвеждат.
156
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Борисов няма какво да се информираш а виж филмите за тези фирми и какво причиняват и GASLAND и Crude The Real Price of Oil 2009 и престанете да разучавате,Българския народ не желае иначе става страшно и осъдени няма,чукайте закона и тия *** вън от нашата мила родина
155
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добива на шистов газ изобщо не е толкова опасен колкото се опишат, същите хора които заклеймиха ГМО без дори да знаят какво означава тази абревиатура! Някак си не мога да си обясня как е възмозможно хора които непрекъснато се оплакват, че са бедни да не проявят поне малко усилие и да проучат въпроса преди да скачат, че някой се опитва да ги отрови. Да се чуди човек как е възможно в САЩ и Канада да добиват шистов газ от години - в Канада даже находищата вече са изчерпване.
154
0
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 12 години
Много проблемни проекти се натрупаха в последните години и това не говори добре за политическият елит на държавата. Белене, Бургас-Александропулис, Крумовград, сега Добрич... Тази съсипваща административна продажност трябва да бъде спряна, защото в противен случай България наистина ще се превърне в "***" на Европа.
153
1
 
3
 
! Отговори
до ФСБ - REAL преди 12 години
Много неща могат да се организират правилно, но никога не се случва в България, така че по-добре хората да се застраховат от химическо замърсяване, отколкото да се случи, а след това да взимаме мерки. Земята много трудно се възстановява от подобни замърсявания. Трябват десетилетия. Прекалено висока цена ще платим, ако се работи неконтролирано и "отзивчиво".
152
0
 
4
 
! Отговори
! преди 12 години
Ако има един процент риск, няма да го пуснем...А при шистовият газ риска е винаги над 1%, със сигурност.Това беше крайна алтернатива, а не първа възможност.
151
4
 
4
 
! Отговори
ФСБ преди 12 години
Знам много добре какво е Добруджа, както и това, че някои хора ще предпочетат да вадят от земята си газ, вместо жито.
150
10
 
0
 
! Отговори
ФСБ преди 12 години
Няма никакви такива ефекти. Това със земетресенията е пълна глупост. А водата е била отровена не от сондажите, а от това, че някой си е изхвърлял отровите в язовира. Всичко може да се организира така, че да няма замърсяване.
149
0
 
4
 
! Отговори
ДО 144 ОТ толерантен преди 12 години
Според ФСБ - ВСИЧКИ ДА СЕ ДАВАТ , А НИЕ С ТЯХ