Много го превъзхождаш, Бойко!

Проф. Вучков анализира Плевнелиев в интервю с премиера
21 сеп 2011 16:30,
139
Много го превъзхождаш, Бойко!
Снимка: архив, Булфото

Второ пространно интервю даде премиерът Бойко Борисов на проф. Юлиян Вучков по Канал 3 във вторник вечер. Телевизионният водещ набра скорост още в началото на разговора, когато разкритикува кандидата на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев.

„Много го превъзхождаш, Бойко! С всичките си минуси, които имаш. По всички линии го превъзхождаш. Този човек е много по-малко от тебе, няма никакъв политически опит. Ти ще го захлупиш, той ще потъне в твоята сянка“, прогнозира водещият.

„Росен Плевнелиев е много широко скроен човек. Той има много по-дългосрочен поглед, вижда по-далеч от мен и има възможност да гради стратегия за 2020–2030 г. Уникално добре развита мисъл в перспектива има той“, защити премиерът кандидата на ГЕРБ. Докато самият Борисов години наред се концентрирал върху „днешните проблеми.

Професорът и министър-председателят обсъдиха и кандидата за вицепрезидент на левицата Стефан Данаилов.
„Гениален артист, не мога да си изкривя душата“, коментира Борисов.

„Признавам, че имаш поглед за всички области повече от всички сегашни членове на твоя кабинет и доста други премиери, но не познаваш много културата, по-сдържан бъди за нея“, посъветва го обаче проф. Вучков.
„Данаилов не беше качествен като министър“, отсече водещият и припомни, че Данаилов е написал „сбогом“ със „з“.
Борисов пък реши да разведри обстановката с полицейския виц.

„Един началник събрал подчинените и казал на заместника си да напише на дъската, че във вторник ще имат оперативка. Подчиненият попитал: „Вторник с „в“ или „ф“ се пише?“. „Абе я го пиши в сряда“, бил отговорът на шефа. 

От шеги разговорът навлезе със сериозен тон в темата за предстоящите избори.
„В момента Синята коалиция и БСП водят битка Доган да им даде гласове. Това честни избори ли са“, запита Борисов. Той обаче сподели, че за кандидата на сините Румен Христов може да каже „само хубави неща“. Премиерът допълни, че мечтата му е да види ГЕРБ и Синята коалиция на балотаж.

Ако пък управляващите не стигнат до втори тур, ГЕРБ щели да подкрепят сините „от сърце“.
„Ако ние сме трети, четвърти или пети и има представител на синята коалиция на балотаж, всеки ден ще апелирам да се гласува за тях, зарече се Борисов.

Министрите от кабинета на ГЕРБ отново не се разминаха без критика от страна на проф. Вучков.
„Вежди Рашидов и Мирослав Найденов се хвалят повече от теб“, категоричен беше той.

Земеделският министър според професора е „добре охранен, с огромно самочувствие“. „Умря слатинската врачка, ама много се хвали, бе!“, възкликна емоционално водещият. „Ресорът му не е качествен“, каза проф. Вучков. „Купувам си продукти „Стара планина“ – стават за автомобилни гуми, а не за дъвчене“, издаде присъдата си на потребител водещият.

Борисов обаче защити министъра си с аргумента, че въвеждането на „Стара планина“ е голям успех и стандартът е полезен за здравето на хората.

Професорът насочи критиката си и към културата. „Няма кино в България, Вежди Рашидов лъже. Много е самодоволен“, продължи той, като допълни, че в последните години нямало нито един качествен министър на културата.

„Нина Чилова беше добър министър“, каза с ирония Борисов.

„Моля ти се, Нина Чилова сбърка един художник с голям композитор“, контрира проф. Вучков.

„Професоре, остаряваш, щом започнаха да не ти харесват жените“, констатира пък Борисов.

„Предай на министрите моите критики, да им охладиш самохвалството, защото ти си доста по-самокритичен от тях“, поръча Вучков на Борисов.

Този път телевизионната изява на Борисов продължи „само“ 80 минути. „Миналия път ни се смя цялата държава – тука два часа“, спомена в хода на разговора Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
ман.юн. преди 12 години
Вучков е прав за земеделския министър,защото това със стандартите е пълна глупост. България си има стандарт и той е БДС.Това, че никой не го е спазвал,не е причина да се преименува в "Стара планина",освен за да се повиши цената на продуктите.Защо ,обаче не споменва за ирландското месо със срок на годност25г.,което министъра беше вкарал?Критиката е беззъба,тя прилича по скоро на ПР. Вучков не може да излъже разумните хора в България, той си е от слугинажа.
121
1
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Смахнатият професор и пожарникаря-наслада за окото нема такава тъпня
120
1
 
8
 
! Отговори
дали преди 12 години
Ст Данаилов бил лош артист едва ли не некадърник го изкара тоя,и виждате ли като бил министър театрите играели само кич.Свещена глупост.Като няма за какво друго да го оплюва говори глупости пред цял народ сякаш ние сме ***.А това че от неговия клас във ВИТИЗ излязоха едни от най добрите съвременни актьори не се споменава,виждате ли бил само едно артистче да ама е професор г-н професоре сиреч колега ти е,и е бил депутат и министър което си е стаж в управлението на държавата.
119
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените *** не оставят форум без да го напълнят с простотии. Ама толкова им е акъла на , те за друго и не стават.
118
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки знае че психясалият дядо Бучко си пада по мъже (то пък един мъж)
117
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двамата ***!А третият къде ли е бил?Налагал си е лук по синините!Като не може да си държи устата затворена!
116
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко и Вучков се явили на кастинг за фермер търси жена
115
10
 
13
 
! Отговори
74792 преди 12 години
Честит празник, българи! А иначе браво и на Него:Гениален артист, не мога да си изкривя душата, коментира Борисов за Стефан Данаилов. Хубаво е, че и Той е осъзнал това, че Данаилов е гениален в професията си, в следващо интервю Той ще признае, че е и държавник
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това старче е много хитро,да знаете.Не случайно превъзнася Бойко.Тикайки го към президентска кандидатура/за което вече е късно/той иска да отърве държавата от него.Само по себе си това е похвално,само че и Бойко е хитър Андрешко и затова номера няма да мине.Но поне забавляват публиката.
113
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, нещо много те хвали тоя дърт п....л !!Прави ми впечатление, че тоя никога не хвали жени, а само мъже.
112
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-голяма простотия не бях чувал. С.Данаилов не ставал за министър,защото бил написал грешно дума. То пък и на най-грамотният човек би могло да се случи, особено когато е разстроен на погребение.А това че направи като нови Музикалният театър и Операта, е твърде маловажно. Този ремонт например, ако трябваше да се направи сега, нямаше да се осъществи, защото вожда на ГЕРБ признава само силовите "изкуства", като мачлета с ритане и чупене на крака. Опери, оперети,театри са "*** "работи.
111
6
 
26
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Всеки нормален човек би се засрамил, ако Вучков го похвали за нещо.
110
14
 
30
 
! Отговори
... преди 12 години
Жалка картинка-двамата клоуни са разсмяли зрителите :)
109
13
 
23
 
! Отговори
образован преди 12 години
Жалка история! Но така ще е като избираме човек с ограничен капацитет отвсякъде за мин. председател. Спомняте ли си някога изобщо Борисов да се е явил на дебат по какъвто и да е въпрос с някой? Освен със себе си! Това трябва да ви говори много, а за жалост никой не обърна внимание на това, че Борисов хабер си няма от нищо и не е изобщо в час. И така и до сега...
108
15
 
20
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
Тоз самозван и изтрещел професор по простотий къде си бута гагата. Абе тоз е изписан с подобрение. Изкуфяла дядка.Върви си в нафталина бе дърт пергиш.
107
18
 
28
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Тук са коментирали само червени селски овчари,идолът им от плевенските овчарници Сл. Трифоноглу се е постарал да заличи единствената им гънка на мозакът която е от мотика с помоща на боен чук,казвам боен защото каучуковите глави поемат доста тежки удари,давайте говедари минусите са пред каучукът остава да потеглите с пръстите си,побързайте нямате много време до изборите, НЛО-то на Бузлуджа е заредено с гориво и с компромати за отвъдното,нещастници заоблени.
106
12
 
26
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Ей сурикат,да не би да искаш да покани канарчето червено Славей Трифкоф бе,че ви е.ем мамката червена сурикатска.
105
0
 
20
 
! Отговори
udobrqvam преди 12 години
profesora e prav ,ama s rizerva
104
21
 
21
 
! Отговори
@ до 93 преди 12 години
Защо след Вучков изреждаш всички които му се присмиват,а не и единствения дето му се радва и си мисли,че прави голям ПР като ходи да му слуша хвалбите на живо :)Гербераст смотан,кажи един свестен типаж дет му е бил на гости ве :)
103
6
 
8
 
! Отговори
gesha преди 12 години
vsichki go pluqt xaxaxaxaxa ama mai vsichki go gledate kato gledam kak se citira v detaili PROSTO E SMENQSH KANALA