Хиляди европейци на протест срещу корпоративната алчност

„Окупирай Уолстрийт” придоби световен мащаб
15 окт 2011 17:47,
100
Хиляди европейци на протест срещу корпоративната алчност
Протестите в Рим. Снимка: БТА

Протестиращи излязоха на масови шествия в големите европейски градове срещу корпоративната алчност и неравенството, предаде Асошиейтед прес.

Протестите под надслов "Окупирай Уолстрийт", които започнаха в Канада и се разпростряха до големите градове в САЩ, днес придобиха световен мащаб.

В Европа движението се обединява с протестите срещу мерките за строги икономии, които бушуват от месеци.

Във Франкфурт близо 5000 души излязоха по улиците, за да протестират пред сградата на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Стотици преминаха през босненската столица Сараево, носейки снимки на Че Гевара и стари комунистически знамена с надпис "Смърт на капитализма, свобода на народа!".

Няколко хиляди протестираха в Рим, ден след като премиерът Силвио Берлускони получи вот на доверие в долната камара на парламента.

Още по темата
 Демонстрантите в италианската столица днес подпалиха два автомобила и счупиха няколко прозорци на магазини, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс. Няма съобщения за ранени.

Кадри, излъчени по телевизията, показаха един от автомобилите в пламъци и плътен черен дим по маршрута на демонстрацията, която иначе протича мирно.

Телевизия РАИ съобщи за най-малко два пожара по маршрута и за демонстранти, които са избягали в хотел от съображения за сигурност.

Стотици хора се включиха днес в мирни протести в Сидни, Токио, Манила, Хонконг и Сеул, посочва АП, цитирана от БТА.
 

България също се включи в протеста, но в него се включиха едва петдесетина души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Човешкия прогрес, чрез своя връх - Великата Френска революция, наложи на целия свят основния принцип за човешко развитие: СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО!!!НОИндустриалните общества тръгнаха по три различни пътя:1. Абсолютизацията на БРАТСТВОТО, породи Комунизма, при който Всичко се взема от всички, а благата се ползват по равно, по братски - Днес знаем, че това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!2. Абсолютизацията на СВОБОДАТА, породи Либерализма - в основата на който е заложена Анархията и Бездържавието, Дивата алчност, при която - По-силния силово, икономически или финансово винаги е по-прав и е характерен и с най-зловещата му страна Кризите Днес знаем, че И това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!3. РАВЕНСТВОТО, допълнено балансирано от свобода и братство, породи Демокрацията - принципа за Единството на Права и Задължения - с регламентирани икономическа и политическа свободи и обществена солидарност.- Демократична Европа доказа, че това е Панацеята за постигане на МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА ВСЯКА НАЦИЯ!!!България ли??? Ние сме си ние- Ще изядем солта, ще отнесем тоягите и накрая ще си платим - ТАКА И ПРАВИМ:- Пробвахме Комунизма, ама ревностно, сега пробваме Либерализма, ама още по-ревностно, а като поумнеем, ще тръгнем в правия път на Демокрацията!!!- За сега, обаче, ДАНО ДА Е ВРЕМЕННО, изпаднахме в интелектуална пауза и следваме пътя на МУТРОКРАЦИЯТА!!! Властва Мафията, чрез различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, пак няма да имаме Демокрация, Свобода, и Братство, а икономиката и нацията ни ще продължават мъчително да загиват.
97
0
 
5
 
! Отговори
svetla преди 12 години
Светът протестира! Животът в България е толкова добър,че няма за какво да протестираме...50 души...Срам за нас .
96
1
 
10
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят".
95
1
 
16
 
! Отговори
охо преди 12 години
Докато нямаше интернет, еврейската частна банка ФЕД си печатеше пари колкото си иска, а другите бачкаха за тези хартийки с гръмкото име "пари и долари". Вече това се разбра на много места. Не е ясно с какво обаче хората вече ще бъдат залъгвани да работят. Със социалистически идеи съвсем не става, доказано бе с гръм и трясък.
94
1
 
8
 
! Отговори
До долния преди 12 години
Откогато *** с име мурат взеха да се правят на българи, Европа се срами от "нас"!
93
0
 
4
 
! Отговори
антиглас преди 12 години
Това е цитата,отговора е след него:*Демонстрантите в италианската столица днес подпалиха два автомобила и счупиха няколко прозорци на магазини, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс. Няма съобщения за ранени.Ало ,ранените са над 70От тях поне 30 са ченгета ,от пожара изгоря Мин *Точно това е грешката,нападения и палежи-ВЕДНАГА развързваш ръцете на системата за война срещу тебе и то с целия си арсенал от оръжие...,А КАКВО ИМАМЕ НИЕ??Две Голи Ръце!!!Протестиистачкисазадължителни,НО МИРНИ!
92
9
 
4
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
ТАКИВА БЪЛГАРИ СМЕ ЧЕ ЕВРОПА СЕ СРАМИ ОТ НАЗ!!!!
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като протестиращите станат стотина милиона, елате да ми се обадите пак...Това с няколко хиляди е жалка история. Сигурно местния клон на мефията има поне 2 пъти по толко хора.
90
3
 
7
 
! Отговори
Трагедия преди 12 години
Хайде вдигайте се пролетарии,либерали,да донесем нов и справедлив обществен строй!!!БОнтувайте се,развявайте червени флагчета и продължавайте да си мислите,че зависи нещо от вас...
89
2
 
3
 
! Отговори
агтиглас преди 12 години
Абе 30....ти си гласувай като те влече,но защо подминаваш факта,че сме под икономическа и политическа зависимост от Великите сили???И няма значение дали някои гласуващи са 90% или999%-НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА -те имат едно единствено право и цел-да подвият послушно опашка и да вирнат почтително лапички нагоре,към господарите си АМА ПОД ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ЪГЪЛ,ако не искат да ги глобят...
88
0
 
2
 
! Отговори
агтиглас преди 12 години
Абе 30....ти казваш-събуди се и гласувай,ама истината е точно обратната:Не гласувай и остави системата да се разпадне.Кой гласува 90% и кой 92-не е важно вече защото нищо не зависи от никой от обикновения човек-конците се дърпат отвънка и нашите тука само могат да гледат почтително към собственика си с ПРАВИЛНО И ПОД точно регламентиран ъгъл повдигнати лапички...
87
2
 
4
 
! Отговори
15.О - Пловдив преди 12 години
2 часа продължи протестът на Възмутените в Пловдив, който събра над сто човекаpulpudeva"На стената на Централна поща в центъра на града бяха прожектирани видеоклипове за протестната акция от над 10 страни. В изказванията се включиха гости на протестиращите, дошли от Гърция, а около мнението за отвращението от капиталистическата система и нейната морална непригодност се обединиха всички, които взеха думата. Организаторите се бяха погрижили присъстващите да имат чаша топъл чай..."
86
2
 
4
 
! Отговори
djek преди 12 години
al4niq brutalen kapitalizam se izdani ili 6te ima nov svetoven red ili jalna im maika na superbogatite
85
4
 
4
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
КЪДЕ БЕШЕ БЪЛГАРИЯ НА ТОЗИ ПРОЦЕС?
84
4
 
6
 
! Отговори
Интернационалист преди 12 години
На крак, о парии презрени,на крак, о роби на труда!Подтиснати и унижени,ставайте срещу врага!
83
1
 
8
 
! Отговори
ринго преди 12 години
само ние спим доволен *** и смотан народ сме овчедушието ни мори от 600 години
82
3
 
6
 
! Отговори
TS преди 12 години
Номер 80, с това "бонтуват", какъв очаквате да Ви е стандартът?!
81
4
 
21
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 12 години
ДА НЕ ДОПУСНЕМ НИКОГА ПОВЕЧЕ ЕВРЕИ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ! ДА НЕ ДОПУСНЕМ ЕВРЕЙСКИТЕ РУСИЯ И САЩ ДА НИ КОМАНДВАТ !
80
2
 
35
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Хора не знам!!! Честно казано не мога да го разбера това овчедушие. По света хора със стандарт в пъти по-добър от нашия се бонтуват,протестират ,а тук сме свили ушите и си кютим. Явно сме доволни.
79
1
 
22
 
! Отговори
герчо преди 12 години
само ние дремем!като се започне от президента,политиците,депутатите,правителството и се стигне до заспалите и ялови комисии!хипермаркетите,банките,монополистите от енергетиката и телекомуникациите,диво ограбват населението и разсипват икономиката.фирмите за изкупуване на черни и цветни метали/въпреки че това трябва да е изключително общинска дейност подпомагат крадците и бандитите.ограбиха хората,вилите им къщите,колите и т.н.просто трябва рязко и категорично да се въведе 100% контрол ие забрани