Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП

Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите
15 ное 2011 22:40,
247
Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП
Драгомир Стойнев Снимка: БСП

Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев. Той обясни, че предлагания от управляващите бюджет 2012 е антисоциален и орязва придобивките на всички социални групи в страната.

„В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания”, каза Стойнев.

Според него бюджетът се съсредоточава изключително в разходната си част. „По-жалкото обаче е, че ограничаването на разходите не става за сметка на оптимизация на излишни разходи и по-висока ефективност на системата, а за сметка на орязването на социалните права на българските граждани”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

„Крайно време е и богатите хора да бъдат съпричастни към кризата”, заяви председателят на социалната комисия в парламента и добави, че е напълно нормално този, който получава голяма заплата, да плаща и големи осигуровки.

„Не може вече 4 години максималният осигурителен доход да бъде 2000 лева”, отбеляза Стойнев. Според него увеличаването на минималните осигурителни прагове прехвърля тежестта на кризата върху бедните поради намаляване на разполагаемия им доход.

Драгомир Стойнев изтъкна, че Бюджет 2012 обрича българските деца на бедност, като запазва добавките за отглеждане на дете на нива от 240 лв. месечно, въпреки че минималната работна заплата се вдига. Той припомни, че само преди две седмици правителството е приело за ниво на бедност сумата от 236 лв.

„Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите”, възмути се Стойнев и предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер. Той коментира и ситуацията в сектор сигурност, където управляващите предлагат да се вдигне възрастта за пенсиониране.

„Факт е обаче, че вече има 7 хил. човека, които са достигнали възрастта за пенсиониране, и те ще напуснат системата”, обясни той и отбеляза, че това ще натовари държавата с нови 200 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
2
 
! Отговори
Добрева преди 12 години
Истината е, че с така предложената реформа най-малката пенсия ще се увеличи с 9лв. За това ли трябва да бъдат ЖЕРТВАНИ 30 хил. човеке в предпенсионна възраст? А за МЛАДИТЕ, които няма да заемат тези работне места и ще отидат в чужбина искате ли да поговорим?!?!?ЩЕ ИЗГУБИМ 30 ХИЛ. МЛАДИ ЧОВЕКА ЗА ДА ДАДЕМ ПО 9 ЛВ. НА ПЕНСИОНЕР.Това е върховото постижение на ДЕМОГРАФСКАТА ПОЛИТИКА на ГЕРБ.
237
0
 
5
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Пенсионерите преди ГЕРБ си живееха царски! Тъщата на Цветанов само от икономии от пенсии му дала 200 хил.лв. подарак. При сегашното управление кой пенсионер може да си позволи от пенсии да спести 100-200 хиляди лв.?!
236
3
 
0
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaaaa преди 12 години
za sega 6te prejivqva i bez pari a vie drugari dobre si jiveete s otkradnatoto prez godinite.kak otvednaj se setihte 4e v bg. imalo i pensioneri?
235
1
 
6
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Борисов да живее на една пенсия е все едно Цв.Цветанов да се гърчи само в един апартамент, Фидосова да се вози в трабант или в София да заработи завода за *** открит преди близо 3 години.
234
4
 
0
 
! Отговори
london jack преди 12 години
Това мазно *** ще го *** на бутилка мастика .
233
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
модераторе ще мълчиш като *** да не става спам на килограм ;)Изчезващите турциbalkanpolitics.blog.bg/politika/2011/11/15/bylgarskite-turci-izchezvat-byrzo.851601Спри да спамиш под всички статии, за да не останеш без блог!!! Аз спамът лесно ще си го изтрия.
232
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой от БСП живя с пенсия,която те раздаваха?
231
1
 
5
 
! Отговори
Асен преди 12 години
Чета позицията на депутата Стойнев. Умен, загрижен, аргументиран.Във форума същите тези, чиито права и тези на близките им защитава Драгомир, вместо да изметат некадърното правителство на ГЕРБ, хулят Стойнев.В главата отсъствие на мисъл как живеем, защо от две години затъваме и продължаваме надолу.Защо Бойко се оправдава с правителството на Тройната коалиция по времето на която имаше висок ръст на икономиката, милиарди чуждестранни инвестиции, голям фискален резерв,ръст на доходите.
230
0
 
1
 
! Отговори
NIKO преди 12 години
NEMA TAKAVA DURJAVA S TAKIVA MIJAVI PENSII TO NE SA PENSII A SA STOTINKI I NEZNAM KAK XORATA OCELIAVAT . TOVA E GENOCID SPRIAMO BG NAROD I TEZI TUPO POLITICI ISKAM SHTOM SLUJAT NA NACIATA DA JIVEAT MANDATOI SI OT 4ETERI GODINI SUS ZAPLATA KOLKOT E SREDNATA PENSIA ZA STRANATA ,E NEKA DA IM PLA6TAME NAEMITE PONEJE NQKOI IDVAT OT PROVANSA . NEKA DA VIDIM ..... NEMA DA GO DOJIVEEM NIKOGA . MINISTRITE V HOLANDIA XODIAT DO PARLAMENTA S VELOSIPEDI A NASHITE SUS SLUJEBNI MERCEDESI I OXRANA . BG=KENEF
229
8
 
5
 
! Отговори
ЧАНКЕТЕ преди 12 години
"Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите" ТОВА ЗНАЧИ ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ ВАС ДРУГАРИ . ЗАЩОТО МИЛИОНЕРИТЕ В ДЪРЖАВАТА СА НАЗНАЧЕНИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА другаря ЛУКАНОВ т.е. СА ВАШИ ПРОТЕЖЕТА ЧРЕЗ КОИТО ПЕРЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ и ПАРИТЕ ОТ ДРОГА,ПРОСТИТУЦИЯ,ОРЪЖИЯ ...
228
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin преди 12 години
ne razbiram zashto si govorim na "vie i nie", vse si mislq che vsichki sme bulgari! Horata ne razbirat, che ne moje desetiletiq nared da sa igrajdani strukturi i kadri, koito da paralizirat sistemata i darjavata kato cqlo i nakraq nqkoi da doide i hop s magicheska prachka da gi premahne za den-dva. Oshte poveche nikoi ne iska da si predade statukvoto ei taka!
227
1
 
7
 
! Отговори
до Василев преди 12 години
Един мандат е четири години. Щом за половината време не само няма подобрение ,ами нещата съвсем се забатачиха , кой е виновен? Да не би обикновенните хора? Може самите пенсионери са си виновни? Или децата ни ,дето стават все по- малко и младите не искат да раждат ( няма работа и доходи) , са виновни че искат да пораснат ? За две години трябваше ясно да се види някаква промяна. Нито едно обещание не е спазено , а доказателства за корупция има ежедневно.
226
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДУПЕтатите, министрите и съдиите на минимална заплата! Да пътуват с градски транспорт с карти заплатени от минималната им раб. заплата! Да си носят тоалетна хартия от вкъщи, както и течен сапус за да се пестят пари на държавата. Да минат курс, заплатена със средства от минималната им работна заплата, как се оцелява с мин. раб. заплата! Да се пенсионират на 70 г. и да имат пенсия в размер на 70% от осигурителните им вноски!Да ползват мед. помощ, ако могат да си го позволят!
225
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стойчев,вашата партия доведе България до тоя хал.Честно ще е,всички БСП/ДПС/ДС партийци да поживеят не един месец,а година с по една пенсия.
224
3
 
11
 
! Отговори
77777 преди 12 години
22 години оставихте демократите да ограбват България и на това отгоре избрахте най-некадърните - ГЕРБ да са на власт от 2009-та години в условията на световна криза. Естествено, че и ГЕРБ са виновни за ниските доходи и пенсии!!! Скоро няма да останат млади работливи и честни хора в тази държава!!! Ще останат само *** - гарантиран от ГЕРБ!!!
223
5
 
5
 
! Отговори
КЪДЕ СА ПАРИТЕ преди 12 години
Този Стойчев да не е като Станишев-без нито един ден стаж на работа (освен в партията разбира се)! Какви са тези политици-само популизъм, без алтернативи. Никой не посмя да направи действителни реформи-здравеопазване, МВР, образование.. Нищо. Управляващите казват-"няма пари" и са прави. Ама защо няма пари? Пари има, но се харчат неефективно. Храним *** (без да искаме да се образоват и работят); и МВР (с какво заслужава 1 милиард от нашите пари); здравната система се източва.. нама пари..
222
10
 
3
 
! Отговори
аз преди 12 години
Долен популист Комунист. Лицемер, лъжец, празнодумец без стратегия за постигане на обещаното. Ясен план за действие само когато става дума за ОГРАБВАНЕ на пенсионерите.Това не са хора. Това са психично болни, защото толкова им е изкривена ценностната система че даже си вярват!
221
1
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Пари за пенсионната система, има и при днешното нива на вноските, но!Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас:- Солидарна, - Капиталова лична (но защо частна), - Пофесионална,- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... и- Социално осигуряване, плащано от работещите, вместо от държавата Парите за пенсии и здраве са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат Конституционните задължения, като:1. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна, подпомагана от Общата капитарова система2. Държавата да си поеме изцяло задълженията по Чл.51 от К-ята за социални плащания, и ДА СПРЕ ДА ПЛАЩА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ - Вдовишките социални добавки, добавките за възраст, Социални пенсии и другите плащания, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ И ВЪЗРАСТ!!! 3. Здравното осигуряване на инвалиди, наречено кой знае защо Инвалидни пенсии, ТРЯБВА да се плащатт от Здравните осигуровки, от които също ПРОТИВОКАНСТИТУЦИОННО, ежегодно поне по 1 милиард се внасят в Резерва Днес парите за ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ се крадът: 1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия (което е нелоялна конкуренция), като след година две ги фалира и това е Главната причина за съществуването на Сивата икономика, неплащаща социалните си задължения... Днес ЧАСТНИТЕ фондове да ПРАЗНИ и не могат да плащат пенсии!!!2. Чрез Противоконституционния (Чл.60) "Таван" на различните осигуровки, НАЙ-БОГАТИТЕ крадът годишно над 1 милиард лева..., а от необложените им Девиденти и Доходи от наеми, честните частници крият още толкова...3. Чиновниците и бизнесмените крадът, чрез Квази парите, като ваучери, "безплатни дрехи", поддръжка на офиси, в кото живеят семействата и любовниците им, командировки в страната и чужбина и т.н., които не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1.2 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсии!!!5. ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ КРАДЪТ от заплатите на работещите и така от всички осигурявания, защото Производителността ни е 27% от средноевропейската, а заплатите 17% БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските- По Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равниДЯНКОВ.., НАЛИ!!!
220
6
 
5
 
! Отговори
Драгомир Стойнев преди 12 години
Премиера нека поживее с една пенсия, но аз няма да живея с една пенсия, защото работя за партията майка и ми плащат доста добре. Нямам нужда да се занимавам с глупости, а само да ги предлагам на други.
219
15
 
17
 
! Отговори
Василев преди 12 години
20 години оставихте комунистите да ограбват България, и сега когато ГЕРБ са на власт от 2 години в условията на най-голямата рецесия от десетилетия , те са виновни за ниските доходи и пенсии!!!Що не вземете да се гръмнете пък да отървете всички млади работливи и честни хора в тази държава!!!Гарантиран от ГЕРБ!!!