Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП

Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите
15 ное 2011 22:40,
247
Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП
Драгомир Стойнев Снимка: БСП

Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев. Той обясни, че предлагания от управляващите бюджет 2012 е антисоциален и орязва придобивките на всички социални групи в страната.

„В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания”, каза Стойнев.

Според него бюджетът се съсредоточава изключително в разходната си част. „По-жалкото обаче е, че ограничаването на разходите не става за сметка на оптимизация на излишни разходи и по-висока ефективност на системата, а за сметка на орязването на социалните права на българските граждани”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

„Крайно време е и богатите хора да бъдат съпричастни към кризата”, заяви председателят на социалната комисия в парламента и добави, че е напълно нормално този, който получава голяма заплата, да плаща и големи осигуровки.

„Не може вече 4 години максималният осигурителен доход да бъде 2000 лева”, отбеляза Стойнев. Според него увеличаването на минималните осигурителни прагове прехвърля тежестта на кризата върху бедните поради намаляване на разполагаемия им доход.

Драгомир Стойнев изтъкна, че Бюджет 2012 обрича българските деца на бедност, като запазва добавките за отглеждане на дете на нива от 240 лв. месечно, въпреки че минималната работна заплата се вдига. Той припомни, че само преди две седмици правителството е приело за ниво на бедност сумата от 236 лв.

„Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите”, възмути се Стойнев и предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер. Той коментира и ситуацията в сектор сигурност, където управляващите предлагат да се вдигне възрастта за пенсиониране.

„Факт е обаче, че вече има 7 хил. човека, които са достигнали възрастта за пенсиониране, и те ще напуснат системата”, обясни той и отбеляза, че това ще натовари държавата с нови 200 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
6
 
3
 
! Отговори
HM преди 12 години
По скоро СССР тря дойде за да натикат хората по затворите както е било.
197
14
 
10
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Българският избирател пусна БСП в пенсия!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
196
7
 
26
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Смени ли се властта в Брюксел, ще се смени и в България.Тогава ще се види истината за престъпната гербаджийска шайка.И всеки който е бил с тая шайка да се сърди на себе си.
195
6
 
25
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Обърне ли се палачинката в Европа, ще се обърне и в България.Отвее ли вятъра саркози и меркел, както отвя Берлускони в Италия, за бат Бойко и командата му ще дойдат лоши времена.Ако си мислите , че френските социалисти или германските социалдемокрети ще го търпят, много сте в грешка.Тогава ще натикаме цялата шайка в затвора.
194
0
 
22
 
! Отговори
damata преди 12 години
Абе *** сития на гладния вярва ли ? не ни е виновна нито БСП нито ГЕРБ виновни сме си ние дето ги търпим да ни крадат и замаяват че нямало пари в държавата! Ами от къде са тези имоти и милиони тогава ! Да не са паднали от Марс2 Само метлата заслужават, но те изгониха младежта, дето може да я свърши тая работа като в Гърция и останаха само бабите да се вайкат.
193
4
 
2
 
! Отговори
до съдията преди 12 години
хахаха "*** тикви"..добър речник! Злобата е лош порок Г-не/Г-жо! Все по злобни ставате напоследък "милички", така ли Ви учат да говорите по Вашите Политически училища, по Вашите измислени институти? Нали знаете няма безплатен обяд, сега ние всички ще плащаме Вашите.
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kutev da dade pari za bednite,a ne na draskachite poo forumite.
191
9
 
5
 
! Отговори
Бъдещ пенсионер преди 12 години
То понеже преди Б.Б. минималната пенсия беше 1000 лева.... това политиката е такава гнусотия.....
190
1
 
8
 
! Отговори
но комент преди 12 години
цялата тая гадория почна в Италия с Берлускони. И" последно тая"мода" посети България- с няколко години закъснение. Сега първо се сварши с управлението на патроните на Бойко в Италия, ще дойде и в България-след няколко години закъснение.Да сме живи и здрави да изтърпим дотогава герберското робство.Само да не си мисли някой гербаджия че ще са вечни.Или че не го виждаме какво прави сега.Има време-ще им го върнем тъпкано-на гербаджиите и на техните помагачи.
189
0
 
6
 
! Отговори
До 181 преди 12 години
Ти сигурен ли си, че точно така са гласували повечето хора в България?Аз се съмнявам.Не случайно почти навсякъде партиите се съдят за касиране на изборитеДори едно куче, като го тормозиш постоянно ще те намрази, а какво остава за жив човек, колкото и *** да е той.
188
8
 
11
 
! Отговори
Съдията преди 12 години
До 170Не зная защо се занимаваш да обясняваш на *** тикви/ гербери/ колко е зле в момента.То тепърва идва простотията и некадърноста в икономиката.Калинки и полицаи са в управлението на държавата.Те ,това са последните *** на един велик вожд.Мисля си при следващото правителство къде ще се скрият тиквите от съда.Само панделата ще ни спаси от тези некадърници.
187
6
 
9
 
! Отговори
tankist преди 12 години
абе че е антисоциално това управление е така ама е и престъпно, погледненте на сайта на шеврон хората са си написали че започват проучвания за шистов газ в България, да излезе тиквата да го опровергае или да публикуват договора който според МС още не е сключен , след герб българия ще е по зле отколкото след 50 години турско робство примерно, да ни е честито.
186
4
 
7
 
! Отговори
Таньо Танев преди 12 години
Идеята ми харесва! Ефектът обаче ще е много по-добър,ако при същото условие бъдат поставени и Христо Ковачки,Емилия Масларова,ахмед доган и други членове на глутницата.Лесно е да се плямпа,когато си в опозиция.
185
6
 
12
 
! Отговори
HAP преди 12 години
нищо ново под слънцето .Всичката власт в ръцете на б.б/мутрата/ Чиста диктатура но докога .Народе е търпелив но всичко си има граници .Нека така да продължават пък сабя каквото покаже .Ние сме роби в собствената си държава.Живеем по тежко отколкото по време на турското робство .Вяко нещо си има начало и край .А сега кой да съди мутраджийските гербаджии????
184
3
 
3
 
! Отговори
до 184 преди 12 години
Е дай да ни занимават само с гадостите на сегашните същества...не забравяй,че цените бяха други,малко,но по ниски...а също и виж коментар 178...наистина имаше закон за пенсиите и въобще не се оспорваше,да не кажем ,че последните години,се увеличаваше пенсията по два пъти в година,за съжаление за кратко,дойде сегашното правителство и го отмени безцеремонно...уплашиха се ,че пенсионерите ще заживеят като хората може би,че ще се увеличи потреблението,а от там и живота в страната като цяло...
183
2
 
7
 
! Отговори
71 преди 12 години
Абе Странджа,ти или си влюбен в Бойко или имаш сериозни проблеми с психиката!!!Чак пък толкова!
182
3
 
6
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Защо, нима *** живеят, на една пенсия? Гротеско!
181
8
 
11
 
! Отговори
932 преди 12 години
Комунистите станаха много критични,а тези пенсии бяха и при тях дълги години,защо те не си пожелаха те да живеят с тези мизерни пенсии ,а точно сега се сетиха да пожелават на Б.Борисов да живее с тях?Големи умници,тежко им е, че сега не могат да крадат и да докарат народа отново до просешка тояга!А нашите червени журналисти все ни занимават с гадостите на тази жалки същества
180
8
 
8
 
! Отговори
петко до 163 преди 12 години
СерГей да благодари на Венци Йосифов, че му даде жена и му направи дете. А дали спи до Моника - едва ли, Азер Меликов е още в България :)
179
3
 
22
 
! Отговори
Мт преди 12 години
Чета коментарите Ви и онемявам.Сякаш някои от Вас живеят в друг свят.Толкова много ли Ви плащат, че станахте подобия на извън земни.Всяка система на управление си има плюсовете и минусите- но важна е равносметката.Аз съм безпартиен и такъв ще си остана, но не мога да бъда бездушен свидетел.Разочарован съм за кой ли път от нашите управляващи- първо от БКП, после от БСП, после от СДС, сега и от ГЕРБ.И не са ли всичките "маскари"?Да, но сега е по-лошо от всякога.Опровергайте ме ако можете.