Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП

Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите
15 ное 2011 22:40,
247
Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП
Драгомир Стойнев Снимка: БСП

Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев. Той обясни, че предлагания от управляващите бюджет 2012 е антисоциален и орязва придобивките на всички социални групи в страната.

„В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания”, каза Стойнев.

Според него бюджетът се съсредоточава изключително в разходната си част. „По-жалкото обаче е, че ограничаването на разходите не става за сметка на оптимизация на излишни разходи и по-висока ефективност на системата, а за сметка на орязването на социалните права на българските граждани”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

„Крайно време е и богатите хора да бъдат съпричастни към кризата”, заяви председателят на социалната комисия в парламента и добави, че е напълно нормално този, който получава голяма заплата, да плаща и големи осигуровки.

„Не може вече 4 години максималният осигурителен доход да бъде 2000 лева”, отбеляза Стойнев. Според него увеличаването на минималните осигурителни прагове прехвърля тежестта на кризата върху бедните поради намаляване на разполагаемия им доход.

Драгомир Стойнев изтъкна, че Бюджет 2012 обрича българските деца на бедност, като запазва добавките за отглеждане на дете на нива от 240 лв. месечно, въпреки че минималната работна заплата се вдига. Той припомни, че само преди две седмици правителството е приело за ниво на бедност сумата от 236 лв.

„Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите”, възмути се Стойнев и предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер. Той коментира и ситуацията в сектор сигурност, където управляващите предлагат да се вдигне възрастта за пенсиониране.

„Факт е обаче, че вече има 7 хил. човека, които са достигнали възрастта за пенсиониране, и те ще напуснат системата”, обясни той и отбеляза, че това ще натовари държавата с нови 200 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
5
 
19
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Истината е,че последните 22 години са години и на орязване на социални придобивки.Годините за пенсиониране бяха 55 за жените и 60 за мъжете.Демократите ги направиха 60 и 63,а сега искат пак да ги вдигнат,а при това средната продължителност на живота в България даже спадна в последните години.Сега има ново орязване,но него съм повече склонен да го приема,защото цял етнос в България направи раждането на деца свой поминък наред с кражбите.България е бедна държава и не може да бъде социална държава.
217
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A Stani6ev kato be6e premier jivee6e li s obiknovenna pensiq ?? Sme6nik i Naglec
216
9
 
21
 
! Отговори
НРЦ преди 12 години
Тия от вас , които сравняват БСП с комунистите, които са управлявали държавата преди 20 30 години определено не са в час и нямат елементарни познания даже и по история.. ГЕРБ е 100 пъти по комунистическа партия от сегашното БСП .. Но вие сте толкова прости и необразовани,че е достатъчно да излиза един човек по телевизора всяка вечер и да ви повтаря една лъжа по 100 пъти и вие му целувате *** и считате неговата дума за ЗАКОН БОЖИ
215
12
 
11
 
! Отговори
NRC преди 12 години
Ей ***. всички живяхме 100 пъти по-добре по времето и на Царя и на БСП,че дори и на СДС .. Предишните премиери са за нобелова награда сравнение с ***.. Може ли толкова да се прости, първични и елементарни.. Кво плюете комунистите . и то тия, които са били на власт преди 20 30 40 години.. ТОва е смешно и е жалко и е от типичните черти на българина.. който винаги чака да ЧУДОТО да го спаси.., а когато нещо не се получи, естествено винаги другият е виновен
214
1
 
6
 
! Отговори
aSo преди 12 години
Не ме интересуват БСП, ГЕРБ и тем подобни, но съм съгласен с идеята, а и Дянков също, а и може да пробват и с минималната заплата с увеличението!!!
213
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те милите от БСП все с по една пенсия живеят...
212
10
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
червените увеличих пенсиите и заплатите предизборно за три месеца занапред, като доде Герб отмени увеличението. и не ми се измъквай с кризата - пир червените също имаше криза все са били измислили начин да платят пенсии и заплати като додйт втори път на власт. Бойко просот раздаде парите на своите хора.
211
16
 
8
 
! Отговори
a-u-u-u-u-u---u преди 12 години
Тоя хрантутник, защо не каже серГЕЙчо , доган и компания дали са пробвали да живеят с една пенсия!!!При тях пенсиите да не бяха по 1000 лева?!?!?
210
10
 
6
 
! Отговори
HM преди 12 години
Оня ден по новините пак . УЖАССССС какво ни готви ГЕРБ.. щели да складират отрови под морето, хахахах. Всеки ден ни плашат че ГЕРБ унищожава планетата. След побоищата на изборите ....
209
3
 
33
 
! Отговори
Те са притеснени преди 12 години
Държавите членки на ЕС които са в състояние на банкрут ( Италия, Гърция,Португалия,Испания, Ирландия и Исландия) са силно притеснени от това да не се окажат в състоянието в което е България. Те изобщо не искат да си помислят как ще получават заплати по 135 евро, пенсии по 68 евро, при инфлация от над 35 %, безработица над 30 % и в същото време премиерите им да се размяткват с ножици по пътищата. Те отчитат банкрута в който се намират за по добър от това което е в България. Сигурно са прави.
208
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na nego ne mu trybva pari az sım sel tikvi ikartofi şe mu dam
207
19
 
14
 
! Отговори
Петров преди 12 години
Кой ли ни докара до това положение се чудя?Сигурно последните две години не сме добре и с малки пенсии ,а преди това бяхме цъфнали!Крадеца вика дръжте крадеца!Ако не беше трагично щеше да е много смешно!
206
2
 
3
 
! Отговори
bulgarin преди 12 години
e ne, az sam siguren che boiko e vinoven za garciq,italiq i ungariq. gramofonnata plocha ne e s4upena - neshtata sa elementarni, dokato beshe dogan i stanishkata na vlast i predi tova, parite se iztochvaha ot predpriqtiq i fondove i se nalivaha izkustveno v kradlivoto naselenie. Sega se sprq krancheto i vseki pishti che nqma kakvo da kradne. A horata sa se zahvanali, bey patishta, letishta i infrastruktura obshto zveto, ikonomika ne moje da se gradi. No neshtata ne mogat da se opravqt za den!
205
0
 
16
 
! Отговори
До 203 преди 12 години
А бе, тикво мъдра... за положението в Гърция, Италия, Унгария и т.н... да не са виновни "40-50 godini komunisti, koito izbivaha inteligenciqta i kachvaha partizani i planinari na vlast, a sled tova prez taka narechenata demokraciq iztochiha i darjavna hazna i darjavni predpriqtiq i fondove do kade kakvo mojaha"?!?Айде стига с тази счупена грамофонна плоча, не е сериозно... Колко столетия трябва да минат, че да престанете миналото да ви е виновно и да се захванете с нещо полезно за народа днес?
204
6
 
24
 
! Отговори
Просто питам. преди 12 години
Наскоро ми дадоха пенсия. 260 лв. Готов съм да я даря САМО за 1 месец на Боко и компания. Да го видя как ще изкара ЦЯЛ месец!?!?
203
13
 
11
 
! Отговори
дан преди 12 години
абе *** червени, вие бяхте два мандата на власт, защо не направихте пенсиите по 1000лв
202
9
 
20
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Чета и се смея на хората които пишат тук - гербаджийска шайка и тем подобни наименования.Хора да не би преди ГЕРБ нещата да са били изрядни - ако пенсиите са били 300 лв и с идването на ГЕРБ да са паднали на 136 щях да съм на ваша страна.20 години ни ограбват и никой от управляващите не смееше да каже на глас виновниците.Всички хвърляха прах в очите на най-уязвимите - пенсионерите и хората с ниски заплати като им даваха по 10 лв на година увеличение но в същото време не правеха нищо за държавата
201
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО? Станишев, Каракачанов, Костов, Доган, Първанов и прочие - да не би цялата предишната пасмина да са живяли на пенсия?! ХАХАХА смешници
200
6
 
6
 
! Отговори
bulgarin преди 12 години
abe kato vi gledam kakvo pluete, losho mi stava. Boiko li vi e vinoven za tova polojenie ili 40-50 godini komunisti, koito izbivaha inteligenciqta i kachvaha partizani i planinari na vlast, a sled tova prez taka narechenata demokraciq iztochiha i darjavna hazna i darjavni predpriqtiq i fondove do kade kakvo mojaha???? Dosega nqmashe nikav kontrol, vseki praveshe i kradneshe kakvo moje, doide Boiko, stegna malko vazlite i se vidq taq darjava na kakvo e zaprilichala. Vidq se realnoto polojenie.
199
3
 
4
 
! Отговори
до Василев преди 12 години
..или странджа или павел или там както се преименуваш през час...смешно ли ти се струва,за подигравка ли са майките и бащите ни...до колкото разбирам,българския народ е пратил БСП на нивото и доходите на българския пенсионер и това ти е смешно...твар безполезна...