Решенията на КС не могат да се потъпкват с ботуш или джапанки!

Корнезов предупреди Плевнелиев и "министърчето" Младенов
24 ное 2011 20:40,
115
Решенията на КС не могат да се потъпкват с ботуш или джапанки!
Снимка: архив, Булфото

Депутатът от Коалиция за България Любен Корнезов призова новоизбрания президент Росен Плевнелиев и външния министър Николай Младенов да се съобразят с решението на КС относно дипломатите агенти.

Магистратите отмениха текстовете от Закона за дипломатическата служба, с които се въвеждаше забрана за бившите сътрудници на Държавна сигурност (ДС) да стават посланици и консули или да заемат други публични длъжности в дипломатическата служба.

КС намира и за противоконституционен текст, според който министърът на външните работи определя външната политика на страната.

Николай Младенов обаче потвърди волята на правителството да не изпраща агенти на ДС за посланици

„Решението на Конституционния съд е факт и то не може да бъде тъпкано с ботуши или джапанки, било то  от бъдещ президент, или някакво министърче на външните работи“, заяви днес Любен Корнезов.

Червеният депутат цитира изказване на Росен Плевнелиев от Бургас по повод решението на съда. Бъдещият президент е заявил, че първата му работа, като влезе на „Дондуков 2”, ще е да издаде указ за освобождаването на нашите представители в чужбина.

Още по темата
 Корнезов припомня на новоизбрания президент, че решенията на КС са задължителни за всички граждани в България, за всички държавни органи, включително и за президента.

„Ако не знае г-н Плевнелиев, указите на президента подлежат на контрол от самия КС и те ще бъдат обявени за противоконституционни. Ако не знае г-н Плевнелиев, че има член 103 от българската Конституция, който гласи „президент, който наруши Конституцията, трябва да бъде предсрочно освободен”. Да не започва своето президентсвто г-н Плевнелиев в нарушаването на българската Конституция и неизпълнение на решение на КС”, предупреди Корнезов и се обърна към външния министър:

„Обръщам се към г-н Младенов, предупредих го и в зала, че има член 4, алинея 1 от българската Конституция, където се казва, че „България е правова държава и решенията на КС имат сила на закон. Има член 172 от НК, ако не знае г-н Младенов. Този текст предвижда до 3 години затвор за този, който дискриминира групата наши представители в чужбина”, напомни Любен Корнезов.

Решението на Конституционния съд по никакъв начин не променя правото и възможностите на правителството и на президента да решават кои посланици да представляват държавата ни, заявява вчера в официална позиция по повод решението на магистратите Младенов.

Оттук нататък аз няма да предложа да бъде изпратен за посланик човек с принадлежност към бившите ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия, подчерта министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По добре на се премахне Конституционния съд. Той само пречи на ГЕРБ-авото правителство.Да се закрие немедленно.
114
0
 
2
 
! Отговори
Питащ до Жо преди 12 години
Знаеш ли, какво значи "национално предателство"? Не! Но може да се помогне на . Опитай се да усвоиш първия урок - " Което е полезно за България е ПОЛЕЗНО, независимо кой го прави!". Сега го повтори 10 пъти!
113
0
 
0
 
! Отговори
Ку-ку преди 12 години
До #113, ох на батьо пишльото... ти откъде бе сладък може да знаеш какво разбирам и какво не разбирам бре сладък? Що си мислиш, че кой да е от вас тук може да ми подаде нещо което да ме просвети? Я излезте от мишите си дупчици и се поогледайте наоколо... онази голяааамата вода пред дупката миличко не е каквото си мислиш, не... не е море, това сладък мой е локва образувана в стъпката от копитото на елен, миличко! Виж за *** не знам, но за патриот съм съгласен... определено!
112
0
 
7
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Ти наистина си много ***,даже не разбираш какво ти се подава като информация,да определено си даже и ***.
111
5
 
2
 
! Отговори
email преди 12 години
Ох, на батьо смръдльовците... ей #110 що не си ходиш у чугунения блог там да си развиваш теориите а? Червенушко съм щото съм ЦеСеКАр... айде смръдливо опосумче ходи си осмърдявай дупчицата. Многознайко-тъпознайко... докато свят светува ще има и социалисти и комунисти и капиталисти и всякакви. И всички ще управляват. Аз проблем с това нямам, '*** явно ти и останалите смръдльовци имате мноооого голям проблем... ами като сте криви тъй ще е! Най-доброто което можете да направите е да се лекувате!
110
2
 
8
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Ей болшевики вече докато измрете и се затриете все ще сте от *** страна,това и на вас ви е ясно,но понеже сте тъпигьози не смеете да си го признаете,кратуните ви освен минуси друго не раждат.Хайде започвайте с минусите си след мен за да го докажете,чакам ви с палчето надоло,кефите ме с тези си действия,бързайте мушмороци нема време,ха ха ха удоволствие е да ви следи идиотщината човек.
109
2
 
8
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Само ей така да ти напомня червенушко за европейските аналогични на БСП-то :Ирландия управляват социалисти-разбита до фалит икономика,фалирали банки,Португалия управляват социалисти пред фалит са,Испания управляваха социалисти-предсрочни избори и получиха най-големият шут от както съществуват,а на местните избори бастионите на *** Каталуня и Андалусия където 30 год.друга партия не е управлявала се сринаха като ***,Гърция управление социалистическо - фалирала държава,Русия - най-богатите са само бивши кагебисти и мафиоти пак от това ебано КГБ,а народът тъне в мизерия и глад по-зле и от в Б-я,а по света искаш ли да те светна,че С.Корея умира от глад на фонът на Ю.Корея която е една от водещите икономики,а за Куба чувал ли си нещо добро,а Венецуела дали народът на Чавес не бега към Европа,а знаеш ли,че в Испания е пълно и с боливийците на Моралес,няма пример в света *** където на социалистическа държава населението да живее добре,тъпите ви чугунени глави това никога не си го признават само защото са чугунени,действието мислене не е развито в този метал.
108
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД СА ВСЕ ЧЕРВЕНИ БАНДИТИ НАЗНАЧЕНИ ОТ ГОЦКО, ЩОТА СА ТОЛКОВА НЕПРИКОСНОВЕНИ ЗАТОВА СА ЗАТЪНАЛИ В КОРУПЦИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. ТАМ Е ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА, КОЙТО ЗАДУШАВА БЪЛГАРИЯ. ТАМ СА ИСТИНСКИТЕ МУТРИ.
107
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Призива на Трайков- "Държавата не може да си позволи пряко и еднолично да стимулира потреблението, но все пак бих посъветвал хората да си купуват поне дрехи и обувки, за да можем да ходим на работа и да печелим повече пари. И да стигнем отново до парфюмите." Статия от дир.бг - ХАХАХА - "За Бога, братя, купувайте!" -Ама НЕ ЩЕМ ДА СТИМУЛИРАМЕ ВАШАТА ДИКТАТУРА, ГЕРБ! НЯМА ДА КУПУВАМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ- В ДРУГА ДЪЖАВА СИ ОСТАВЯМЕ ПАРИЧКИТЕ И КУПУВАМЕ ИСТИНСКИ ДРЕХИ И ПАРФЮМИ!
106
9
 
2
 
! Отговори
email преди 12 години
Бая смотльовци има тука!До 95 - много си *** Саше... ще има бая да чакаш тази смрад дето те е овоняла да се махне... просто няма да стане и след 5 и след 10 години... *** ти тези неща не ги разбираш... чакай на следващите избори БСП да събори ГЕРБ. Помисли защо в Европа има аналогични на БСП партии и защо съществуват! Каква е основата и дали там са имали "комунизъм" ще зичезнат ли или ще се развиват! Тъпчо смотан, мисли вместо да смърдиш!
105
6
 
2
 
! Отговори
email преди 12 години
Бая смотльовци има тука...До 86 - пич независимо КС от какво е съставен той определя дали нещо отговаря или не отговаря на конституцията и си длъжен да спазваш решенията му. Ако не ти харесват решенията му то искай промяна на конституцията.До 92 - народът не може да бъде добър съдник, народът съди емоционално, народът не съди с разум, не съди и с право... този същият народ е разпнал Исус, а не Варава!
104
7
 
3
 
! Отговори
До 97 преди 12 години
Гледай ти да не отидеш курбан:) Сега ви пречи КС, Конституцията и законите - искате диктатура на ГЕРБ, и ренесанс на тоталитаризма под крилото на ГЕРБ?! А СОПИ ПРЕД НС СЛУЧАЙНО КАК ВИ СЕ ВИЖДАТ? ПОМНИТЕ 1997Г., НАЛИ????
103
5
 
1
 
! Отговори
do 97 преди 12 години
абе много си курназ бе 97... и говориш в множествено число, значи сте група... доооообре, да се почваме. не знаеш с какво се захващаш.
102
6
 
10
 
! Отговори
До 101 преди 12 години
Герб няма да довършат започнатото от Костов. Герб просто ще довършат държавата.
101
6
 
11
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Като махнат агентите на държавна сигурност, американски агенти ли ще сложат? Може и туроператори.
100
1
 
2
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
Ти си като прав ток - еднопосочен и по пътя на най-малкото съпротивление. Използвай това нещо в главата си и си разшири малко мирогледа. Никога нещата не са еднозначни. ГЕРБ тръгнаха по пътя на Костов. Това, което той започна, те ще го довършат.
99
6
 
10
 
! Отговори
Калин преди 12 години
В ТОЯ КС ВСИЧКИ СА ДОНОСНОНИЦИ, ДВА МАНДАТА ГОЦЕ КАДРУВА.
98
10
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Много си жалък бе Корнезов, кой си ти да казваш и предупреждаваш. И ти си същата бита карта като СерГЕЙ и ГОЦЕ. Защо не пуснете кокала и не идеш да почиваш активно.
97
16
 
15
 
! Отговори
ВБЕСЕН преди 12 години
КС = корумпирани съдий.Докога шепа изветрели *** от котилото на Гоце ще се гаврят с най-светия документ за една нация.Доносникът Гоцо 2 мандата беше президент как няма да облагодетелства колегите си.Вън донсници !!!!!!!!!!!
96
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на Корнезов и на КС ще им видим сметката.