"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева

Неуспялата кандидатка за "Дондуков" 2 кани в него демократите
Обновена: 18 дек 2011 13:03 | 18 дек 2011 12:55,
255
"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева
Кунева и Вълчев при учредяването на "България на гражданите". Снимка: БТА

Неуспялата независима кандидатка за президент Меглена Кунева учреди гражданско сдружение "България на гражданите".

Сред неговите учредители са близки до НДВС партийни лица – бившият образователен министър Даниел Вълчев и Николай Василев, който бе икономически, а впоследствие и транспортен министър при Царя. В тройната коалиция пък бе министър на държавната администрация. Там са още Стилиян Гроздев, Теодора Захариева, Иглика Трифонова, Валерия Николова, Веселин Тодоров, и др.

Още по темата
На преснконференция днес Кунева обяви, че целта на движението й е да участва активно в дебата за формирането на национални цели пред България.

Кунева обяче не пожела да отговори на въпроса дали формацията й ще прерасне в нова партия, покани обаче в структурата й да се включат всички демократично мислещи хора.

"На нас ни трябват политики почти във всяка една област. Когато и ако ние напълним с необходимото съдържание всяка една политика - знаете, че аз не се страхувам от избори", каза тя.

Направи обаче и уговорката: "Избори заради самите избори и партия, заради самата партия, като инженерство - не е по моя вкус".

"Трябва да бъдат инициирани реформи в България", категорична бе тя.

Според бившия еврокомисар проблемните сфери пред управляващите у нас са разрастващата се икономическа криза, проблемите в ЕС и вътрешната сигурност и правовия ред.

От сдружението й смятат, че нито управляващите, нито опозицията са в състояние да предложат на гражданите адекватни решения на тези предизвикателства.

По думите на Меглена Кунева всички тези проблеми ще се дебатират чрез новоучреденото гражданско сдружение "България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
2
 
! Отговори
Овчар преди 12 години
А селяните в ДГ - Другата България ли ще бъдат?
199
6
 
5
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Не виждам нищо лошо в това, че Кунева е сформирала гражданска организация. Това беше очакван и логичен ход на събитията. Като самостоятелен кандидат тя постигна доста добър резултат на изборите. Нека герберите не се гневят. Точно по този начин се сформира ГЕРБ. Жалкото е, че фундамента на ГЕРБ е демагогията.
198
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
видния масон и неин съпруг, виден мулташки деец и устойчив милионер Андрей Пръмов, трети го отдават на щедрия саван, опнат над нея от вездесъщата ДС /пак питам дали е известно на Кунева-Пръмова понятието кандидат-агент?!/. През 2001 г. тя от резерва на царската листа в Русе се превръща в безценен царски депутат, министър и впоследствие еврочиновник, ще се сдобие с огромен апартамент в центъра на Брюксел /недеклариран пред родните данъчни власти/, с милиони, изсипани в личните и` сметки от Барозу и ПариБа /тя скоро най-нагло отказа да оповести каква е платата и` във финансовата институция/ и в същото време зад очилцата нагло отказва с биографията да защити слогана си аз съм твоя избор, предпочита дървения административен език, който е изучила старателно в Брюксел и преди това в Комитета по правата на човека. Какви ли загадъчни и зловещи тайни предстои да научим за персоната изтъркала стотици подметки из кулоарите на властта?!
197
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яаааааа,ГАБОНСКАТА аферистка от ЦК на БКП...отново цъфна като лайКУЧКА!
196
3
 
13
 
! Отговори
тц тц тц преди 12 години
шумкарската снах си спретна НДСВ2..........колко ли прости пръчки ще се вържат?
195
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 212 и другите селяни - вие си стойте в кошарите. Щото да си от село не е проблем, проблем е когато си селянин по манталитет... А като чета коментарите, доста от тук присъстващите са такива. Чудя се как са налучкали начина за пускане на мнения в сайта... ама може и да им е помогнал някой. Но правописът е кауза пердуата... Да живее неграмотността!
194
4
 
6
 
! Отговори
ivan преди 12 години
друго си е бат бойко да ви говори по селски разбираемо. или серГЕЙ да се усмихва мазно и да му се радвате.Като е нещо различно - всички плюете.Сегашното правителство е първото, при което народът, колкото повече обеднява, толкова повече се вдига рейтингът на премиера.И ако някой по-интелигентен почне да ви говори, го оплювате,щото не можете да му разберете изказа... не е като да говори за филии с мас и мачлета на двора.*** загубения не народ, а стадо!
193
1
 
5
 
! Отговори
селянин преди 12 години
А ние селяните къде да ходим другарко ?
192
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде стига с тия митове как Кунева била интелигентна! Лакома селяндурка, със физиомутра и мант5алитет на комсомолски председател. Вижте я само как е отворила устица като кокоше дупе - типично за нея изражение. Ако искате, вЕрвайте й.
191
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гадна, алчна за власт ***!Какво повече да говорим за нея...
190
6
 
10
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Тая КУКУМЯВКА,защо пропуска селяните???
189
8
 
11
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 12 години
Абе я се скрийте - нали ви се даде възможност по време на тройната коалиция! Бандити с бандитите...
188
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак борба за власт и пари
187
11
 
18
 
! Отговори
bg преди 12 години
ТАЗИ ДРУГАРКА ЗА КОЛКО ДНИ ЩЕ НИ ОПРАВИ.АМАН ОТ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА.
186
13
 
15
 
! Отговори
Бат' Гойко преди 12 години
Не може да и се отрече , че е капацитет! Много е умна и комбинативна! Ако успее да събере около себе си умове, ще я бъде! Но ако около нея се накупчат разни мекерета дето си сменят боята всеки ден - и Кунева ще стане една от всички! ИСТИНАТА МИЛИ МОИ Е , ЧЕ НИЕ НЯМАМЕ НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ И ПРИОРИТЕТИ! ОСТАНАЛОТО - Е ПЛЯВА!!!!
185
10
 
12
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Защо така бе др.Кунева?А селяните?Нали те гласуваха за теб./с извинение към селяните/,ама кой интелигентен човек ще повярва на мазните лъжи на тази псевдодемократка.
184
12
 
12
 
! Отговори
Потрес преди 12 години
Не се наигра тая Кунева ей.Не и вярвайте.Ще се яви на парламентарните избори и ако влезе в парламента ще подкрепя ББ.Нали са от едно котило.
183
12
 
6
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Добре, че те има, Кунева. Още по-добре, че Царя те направи демократка.Ти ще ни спасиш, както спечели президентските избори.
182
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ ВУЙНА КОЯ БЕШЕ ???
181
7
 
18
 
! Отговори
Мк преди 12 години
Е много ясно, че ново НДСВ искат да направят комунистите.