"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева

Неуспялата кандидатка за "Дондуков" 2 кани в него демократите
Обновена: 18 дек 2011 13:03 | 18 дек 2011 12:55,
255
"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева
Кунева и Вълчев при учредяването на "България на гражданите". Снимка: БТА

Неуспялата независима кандидатка за президент Меглена Кунева учреди гражданско сдружение "България на гражданите".

Сред неговите учредители са близки до НДВС партийни лица – бившият образователен министър Даниел Вълчев и Николай Василев, който бе икономически, а впоследствие и транспортен министър при Царя. В тройната коалиция пък бе министър на държавната администрация. Там са още Стилиян Гроздев, Теодора Захариева, Иглика Трифонова, Валерия Николова, Веселин Тодоров, и др.

Още по темата
На преснконференция днес Кунева обяви, че целта на движението й е да участва активно в дебата за формирането на национални цели пред България.

Кунева обяче не пожела да отговори на въпроса дали формацията й ще прерасне в нова партия, покани обаче в структурата й да се включат всички демократично мислещи хора.

"На нас ни трябват политики почти във всяка една област. Когато и ако ние напълним с необходимото съдържание всяка една политика - знаете, че аз не се страхувам от избори", каза тя.

Направи обаче и уговорката: "Избори заради самите избори и партия, заради самата партия, като инженерство - не е по моя вкус".

"Трябва да бъдат инициирани реформи в България", категорична бе тя.

Според бившия еврокомисар проблемните сфери пред управляващите у нас са разрастващата се икономическа криза, проблемите в ЕС и вътрешната сигурност и правовия ред.

От сдружението й смятат, че нито управляващите, нито опозицията са в състояние да предложат на гражданите адекватни решения на тези предизвикателства.

По думите на Меглена Кунева всички тези проблеми ще се дебатират чрез новоучреденото гражданско сдружение "България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния комунистически фишек.
139
3
 
10
 
! Отговори
adn преди 12 години
тия от БСП се побъркаха, от толкова движения и сдружения, не се знае кой кого .......
138
3
 
11
 
! Отговори
мен преди 12 години
движение "и в трите дупки да да да". а бе меги разкажи ни за габон и малките топки на гиню ганев, разкажи ни за аец козлодуй и директорското място в бнп париба, разкажи ни и за простата на барозу и присъединителните договори. загробиха цяла държава за по 2 хотела и 1 милион евра, прости *** ***, и си мислят че ще ги приемат по висшите общества които командват света. смешни сте български политици, смешковци, още децата ви ше умрат в дрога и ***.
137
3
 
15
 
! Отговори
Ветльо Свитков преди 12 години
Снахата, без която няма райСнахата - по-красива и от най!Снахата... която... знае само дай, дай, даайййййй
136
3
 
14
 
! Отговори
Patria Onoguria преди 12 години
ЦЪРВУЛАНА ПЪРВАНОВА................
135
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айдеее,и тая овца се взе на сериозно!
134
3
 
19
 
! Отговори
селянин преди 12 години
А партия на селяните ?
133
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На на с ни трябва лидер-държавник всичко друго е вятър работа такъв лидер е Волен.
132
2
 
11
 
! Отговори
Фердо преди 12 години
Мисля си, че вече ни мажат ските за следващите избори! Хип, хип, ураааа!!!
131
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До стената и без обяснения...............................!
130
5
 
22
 
! Отговори
пешо преди 12 години
тая, като я видя, не знам защо, но веднага ми зазвучава песента на Руслан Мъйнов - *** овца!
129
6
 
23
 
! Отговори
а преди 12 години
НДСВ в нови *** :)
128
1
 
7
 
! Отговори
БЕЗ коментар преди 12 години
България заема 52-ро място по индекс на демокрация в годишната класация на авторитетния институт The Economist Inteligence Unit. С този показател България влиза в категорията с проблематична демокрация.Критериите, по които са оценявани държавите включват въпроси относно честното и свободно провеждане на избори, сигурността на гражданите, свободата на словото, намесата на външни фактори в управлението на страната и др.В списъка на държави с проблемна демокрация, където се намира и България, се намират страни като: Албания, Турция, Ирак и др.
127
4
 
12
 
! Отговори
А-бе ? преди 12 години
Спукана гума-------фъссссссссс работа
126
4
 
14
 
! Отговори
ГОШО преди 12 години
ОТВРАТ. ЛИПСВА САМО ОНЯ МЕЖДУ ТЯХ.ГОРКО НАС ....ЕЛЕКТОРАТЪТ0
125
5
 
22
 
! Отговори
Достоевски преди 12 години
Бита карта - не заслужава внимание!
124
10
 
7
 
! Отговори
иво преди 12 години
Гласувах за Меглена Кунева , но не за НДСВ и ако тя смята , че нейният успех , реставрира позициите на тази партия във властта, дълбоко се лъже. И колкото по бързо се разграничи от мижитурките на НДСВ, толкова що големи шансове ще има. Тя все още не, но аз си спомням как онзи царски политик излъга целият народ със своите 800 дни и след това го обвини , че му е сбъркан ЧИПЪТ. Преди това , разбира се не забрави да заграби чужди имоти и създаде имитация на борчески политици от рода на Б.Б.
123
1
 
9
 
! Отговори
Германия - неатракти преди 12 години
Тези дни стана ясно, че още 2 години ще чакат и на опашката за работа в Германия. Правителството на канцлерката Меркел реши да удължи с максимално възможното (до края на 2013 г.) предпазната клауза за българи. С едно единствено изключение - за експертите-висшисти.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Висшистите да заповядат, останалите да почакатЩе рече, че още 2 години обикновените българи ще бъдат нежелани на германския трудов пазар. Можем ли обаче да говорим все още за опашка от българи за работа в Германия? И далновидна ли е следваната от години от Берлин рестриктивна политика по отношение на източноевропейските работници?
122
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даниел Вълчев "С Любен Гоцев чрез Филимко" АД е свързан Даниел Вълчев, който чрез А и В консултинг" и своята съдружничка Веселина Панова е свързан и с Емил Кюлев." Кой стои зад Сакскобургготски, Антон Тодоров, в. Демокрация, 30 април 2002 Даниел Вълчев фигурира като член на управителните тела или съдружник в над десет фирми, като голяма част от тях са свързани с интересите на банкера Емил Кюлев. Всъщност Вълчев и неговите колеги от кантората Ей енд Ви консултинг ООД вършат юридическата част от работата на Кюлев. Кандидат-депутатът присъства в бордовете на Ривиера мениджмънт, Булстрад -живот, Аптечно Бургас, Аптечно Силистра, Слънчев ден, в Росексим банк и няколко други фирми. Част от фирмите на банкера Емил Кюлев са регистрирани на същия адрес, на който е и адвокатската кантора на царския кандидат. Между тях е и фирмата Аекс Фурлан България, която според съдебните регистри се управлява и представлява от Емил Кюлев и Михаил Черней заедно. Преди изгонването на скандалния израелски бизнесмен двамата имаха общ бизнес.
121
5
 
20
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Всички тия изхвърлени от власта неставащи за нищо лъжци,национални предатели,крадци и всякакви изпаднали *** с нокти и зъбиотчаяно се борят отново да захапят кокала.С такива дърти *** нов бардак искат на наш гръб.Не ставате за нищо и не се напъвайте толко,никои вече не ви обръша внимание,вие сте едни *** и почти цял народ го е осъзнал.