Полицейските синдикати пак скочиха на Дянков

Недоволстват от намерението му да ореже отпуските на служителите в МВР
Обновена: 23 яну 2012 14:27 | 23 яну 2012 12:00, Красимир Ангелов
111
Полицейските синдикати пак скочиха на Дянков
Снимка: Булфото

"Министър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР! Ние все още чакаме отговор на писмата ни с искане за среща с него, преди поредната му медийна изява с нови неаргументирани идеи".

Това се чете в специално писмо до медиите на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), в което синдикатите изразяват своето недоволство от намерението на финансовия министър да ореже отпуските на униформените.

Сега служителите в МВР имат право на 30 дни редовен платен годишен отпуск. Освен това им се полага и допълнителен отпуск за годините трудов стаж, за полагане на труд извън работно време, както и за отпуск след добре свършена работа. Според Дянков в бъдеще в МВР най-вероятно ще се разделят с почивките за извънреден труд.

"Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни законни средства срещу това управленско безумие!", посочват в своята декларация полицейските синдикати.

Те са категорични, че е недопустимо да се вземат подобни решения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без участието на полицейските синдикати.

"Това изказване е в пълно противоречие с декларираните писмени гаранции от министъра на вътрешните работи – Цветан Цветанов от края на месец ноември 2011г. за "запазване на социалните нива на защита", посочват от СФСМВР.

"Господин Дянков, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор "Сигурност". Напомняме Ви, че е в сила поканата ни за пряк диалог, в резултат, на който ще Ви се изясни ситуацията в Сектора", завършва писмото на полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
да ти кажа преди 12 години
какво пазиш ти бе, висиш във фейсбука и гепиме по цяла нощ и млатиш *** като обезумял, ама иначе пазел.. сигурен съм че и кола нямаш даже *** герберски
80
4
 
2
 
! Отговори
да ви питам преди 12 години
остана ли нещо за пазене;ние сами си се пазиме колите сме ги прежалили и стоят по тротоарите до оцеляванегледаме да не пречиме ако влезнат да ни грабат така че може да остават по един квартален за зор заман а другите по родните места.
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...полицаи и военни получават болнични на сто процента от заплатата си !"Глупости на буци и в каруци. Това в кой нормативен акт го прочете, че да си търся разликата в болничния до заявените от теб 100 % ??Завистливо племе е българина. И не особено интелигентно. Чуждата кокошка - все *** му се вижда. Особено, ако е полицейска ***... Полицаите взимат 100% болнични, безплатно говорят по телефона, от енергото не им искат пари за ток, в магазина сирене без пари им дават.... Та, така...
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам коментари, колко несправедливо било полицаите да имат 30 дни отпуск, а "обикновените граждани" 20. ДА, АМА НЕ ! Съгласно КТ, всеки работещ на трудов договор има право МИНИМУМ на 20 дена годишен отпуск. Ако полага нощен труд, има право на още 5. За работа на НЕНОРМИРАН работен ден - още 5. Значи: 25+5+5=30 дни. Всички полицаи работят И НОЩЕМ, всички са на НЕНОРМИРАН РАБОТЕН ДЕН. Т.е. могат да те извикат по всяко време. И с какво са толкова ПРИВИЛЕГИРОВАНИ полицаите, че не разбрах???
77
3
 
10
 
! Отговори
анонимен 2 преди 12 години
Аз съм съгласен да отрежат отпуските, но да направят отпуските на депутатите както на полицаите. При отсъствие на повече от дни в парламента да бъдат изритвани дисциплинарно, защото те си правят каквото щат и никой не ще да гласува против тези безумния на Дянков. Всички депутати си почиват по 3-4 месеца повече от учениците, почиват в слънчев бряг почти без пари, гласуват си заплати на гърба на гладният българки народ и накрая какво? Дай да гласуваме намаляване на заплатите на служителите на МВР
76
5
 
6
 
! Отговори
Тъп полицай преди 12 години
Ние цял ден се разкарваме и си клатим нещо и винаги сме недоволни,
75
4
 
6
 
! Отговори
Гошко-полицая преди 12 години
Браво Дянков,бъркай смело в задния двор,на електората си!!!!
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е този, който се качи по гърбовете на полицаите чак до министър-председател? Нека се изкаже той, да не пуска "злите кучета".
73
2
 
3
 
! Отговори
“Видрица“ преди 12 години
Кой е по-......и по-кротък от ластовица?При всичко обаче,когато соколът се приготви за лов и ластовиците и врабчетата като се съберат СЪГЛАСНО наоколо му,всички наедно го нападат и го преследват.Прочее вземете пример от тези пилци. 27 февруари 1876 година, Диарбекир.Поп Минчо Кънчев. !!!!!!!!!!!!!!!??????????????
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето коментари са от анонимни автори,всички знаем защо,но затова не са виновни служителите в МВР и ДАНС/съсипана/,а техните шефове.Полицаите си мълчаха докато Боко и Цветанов съсипваха колегите им от ДАНС,но сега вече ножа опира и до тях.Неразбрахме ли всички,че целта на управляващите е разделяй и владеи.То не беше противопоставяне на служители от БДЖ,миньори и всички други само те да са на власт.Кротката овца и 5 пъти да я доят,все и е малко.
71
1
 
7
 
! Отговори
До 92 преди 12 години
А, на кое друго мероприятие видяхте по-горе стоящ, от служител с капитанско звание. Та те всички се охраняват от този състав.Точно те, сержантите и низшите офицери, са тези които теглят колата и не могат да си поемат дъх. Преди поставянето на общият знаменател служител на МВР, трябва да се направи разлика между полевак и канцеларски плъх. Както за заплащането, така и за стажа и за бонусите.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що сте толко *** бе , защо поради совствената си слепота и некъдърност , не направите нещо за себе си , а потънали в *** на скодуумието си искате всички да са толкова зле , като вас , а не вие да сте добре , като тях ! Правилно ви наричат лош материал, правилно ви пращат да пасете овци и кози , да копаете картофи и на края с кеф да си облизвате насраните *** ! Толкова простотия на едно място никъде я няма ! Тъй ще си умрете , като овце без история !
69
11
 
9
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Още ли недоволствате,полицаи.От 2012г.нови по високи обезщетения при пенсиониране с едни 10000хилки.Пак са малко,а?Доста нагли ще дойдете.
68
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Mинистър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР!"То много уморително да чакаш да ти свърши смяната!
67
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия кога са се изморили, че им дават и отпуска?Някой да е виждал потен полицай, освен в тоалетната?
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9999-много ***, а аритметиката му е за 2! Сигурно е полицай-гейбер.
65
0
 
16
 
! Отговори
До № 81 преди 12 години
Изборите, като извънреден труд цитираш, но кой полага този труд? Сержантите! Районните инспектори само наобикалят изборните секции, оперативните играят карти, а всички над тях, основната маса от служители на МВР, какво правят? Нищо, но са категорийни, жив престъпник не са виждали, а за извънреден труд, даже не са мислили - чиновници!
64
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С какво фуражките са повече от нас? И кой им плаща на тия ....., дето пребиха невинните хорица в Мировяне? Комунизма се завърна...
63
0
 
11
 
! Отговори
обиден преди 12 години
Ако на МВР сектор"сигурност"им се полага такъв вид отпуск,добре,но на други държавни служители стоящи по бюрата, за какъв принос им се полагат всички дни над тези 20 ?! Да вземем един общински чиновник.За какво му се полагат допълнителни дни отпуск?Че те и компенсация си вземат,ако се е наложило да останат извън работно време.Стоят си по бюрата,накрая на теб-20,на него-30,защото е "държавен служител",а ти си"частен служител".Ти си задължен с данък , да му я осигуриш неговата заплата и отпуска.
62
14
 
11
 
! Отговори
До №84 преди 12 години
9999, какво правят полицайте през почивните дни, освен ако не са дежурни, по график? Хайде през соца, охраняваха манифестации, а сега? Сега празничните дни си ги почиват, като всички други! Само полицаи и военни,получават болнични,на сто процента от заплатата си! Много са им привилегиите, хеле обезщетенията, при напускане, до 20 заплати! *** много пари са тава, на гърба на бедният данъкоплатец