Предишните погребаха АЕЦ „Белене”, аз сложих кръста!

Бойко Борисов е убеден, че решението му е правилно
Обновена: 1 апр 2012 09:42 | 31 мар 2012 11:22,
497
Предишните погребаха АЕЦ „Белене”, аз сложих кръста!
Борисов обяснява за АЕЦ "Белене" с министър Добрев след посещението му в Москва. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че взетото решение за АЕЦ "Белене" е правилно. Това обяви самият той пред Дарик. Според него идеята за референдум по темата е сложна процедура, която нямало как да се реализира, защото не можело само да попиташ хората дали са "за", или "против".

"Няма смисъл нещо, започнало преди 33 г. и глътнало милиарди, да продължаваме да го тупкаме. Това го знаят и двете страни", подчерта Борисов.

"През 2006-2007 г. Сергей Станишев не са подписали истински договор, а Георги Първанов, като беше президент, всеки ден се изказваше срещу ГЕРБ, а от 2006 г. до 2009 г. мълчеше, че проектът за АЕЦ "Белене" се проваля. Това нещо е било погребано преди нас, ние само трябва да му сложим кръста, категоричен е Борисов.

Още по темата
  „Спекулация е да говориш, че строиш ядрена централа без да знаеш цена, ескалация и това е най-малката дума, това е престъпление”, категоричен беше Бойко Борисов.

Според премиера всеки, който говори за цифри в момента спекулира, защото 33 години са се наливали пари, строи се, купува се оборудване, след това се руши. „Това е един ров, в който са загробени стотици милиони български пари за тези години”, каза Борисов. 

На въпрос ще продава ли България реактора, Борисов отговори, че ще видят колко желаещи има. "Когато говорят Овчаров и Петър Димитров колко хубаво нещо са направили, ще видим дали има желаещи да го купят. Реакторът не е готов още. Април ще решаваме по тази тема", каза Борисов.

По-късно днес  Борисов ще посети ОЦК-Кърджали, където от 14.00 часа ще има среща с работещите в
предприятието.

Премиерът съобщи снощи, че Агенцията за социално подпомагане ще отпуска от днес еднократна помощ - по 325 лв., за всеки работещ в комбината, което ще даде време на банките-кредиторки и на собствениците на дружеството да изготвят план, позволяващ на предприятието да продължи да работи.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още по темата: Бойко БорисовАЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
0
 
2
 
! Отговори
Един ден преди 11 години
Един ден, когато нашите внуци изучават българската история, за този период от 20 години насам ще се говори като за най-мрачния изобщо откакто България е съществувала. Нашите внуци, ще се питат недоумяващо как сме могли да допуснем разоряването на страната в мирно време, без абсолютно никакви заплахи от никого. Защо сме оставили предателите да се гаврят с родината ни, без да им се търси сметка. Но часът настъпва, чувате ли глухия тътен от недрата на народа?
379
0
 
2
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 11 години
Няма по-голям ликвидатор на АЕЦ и България от ББ и РП.
378
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 12 години
Щото не могат да я довършат и за по-лесно - хайде да я закрием. А след 20 години ?Това е подход, бягащ от проблемите вместо да ги реши като намери инвеститор.Турция строи ядрена за 20 млр., а ние за 6 млр. ще я спрем - срамота !!Не забелязвате ли, че се набляга само на няколко проблема, които се решават и то с европейски пари. Ако ги нямаше тях май не остана проблем, решен изцяло от правителството !
377
0
 
3
 
! Отговори
дарадуда преди 12 години
В Русия съм, в Русия съм.
376
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такъв наглец няма. Той винаги е невинен . Ако някой направи нещо хубава -той го е направил. Като се ***-другите се ***. Такъв си беше и като мутра и ката главен секретар и като кмет и сега......
375
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво тикво лесно се продаде на еврейте и американците,но няма как да се спасиш от народния гняв.
374
4
 
8
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Защо ли го е страх тиквата от референдум?
373
2
 
4
 
! Отговори
До 478 преди 12 години
САЩ за цялото си официално съществуване са правили по една война на всеки 15 месеца!Това е САЩ.А Обама му облизаха *** тези с нобеловите награди, защото му дадоха нобелова награда в момент, когато води две грабителски войни - в Авганистан и Ирък,. Той пък, за да оправдае доверието, организира бунтове и погроми под името "Арабска пролет" и поредната (трета) грабителска война в Либия) и се готви за четвърта - в Иран.Хуманисти и демократи, няма що!Който се е хванал с тях, бял ден не е видял
372
0
 
3
 
! Отговори
А народа ще ти преди 12 години
ТУРИ ЕДИН ОТЗАД.
371
1
 
4
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Ъц,Почти всичко което си написал е такаОбаче!Обама е демократ. Изброй колко войни за започнали САЩ при управление на демократ президент!Затова за целия свят е важен Обама и това той да бъде в белия дом още 4 год., защото ще положи ВСИЧКИ усилия за да пази мира в светаОбама не е Буш, Рейгън той е ФТР, КенедиКолко ракети или войници стъпиха в Либия! Това бе заради ОбамаСАЩ не се е намесвал и няма да се намеси във военен конфликт освен ако всички други средства са изчерпани заради Обама
370
1
 
8
 
! Отговори
П. О. Р. преди 12 години
Да, на тая държава и т6рябва да я поръководи малко армията... Пожарникарите просто не са подходящия мат'риял... Ама като гледам дедо Аню, почвам да се съмнявам! А бе капитани няма ли?!
369
0
 
2
 
! Отговори
h преди 12 години
geopolitica.eu/actualno/1195-bumyt-na-atomnite-elektrocentrali
368
1
 
6
 
! Отговори
h преди 12 години
На 5 октомври 2011 финландското правителство взе решение за разполагането на седмия поред за страната ядрен реактор (във Финландия действат 4 ядрени реактора, приключва изграждането на петия, който трябва да влезе в експлоатация през 2013, а строителството на другите два ще стартира, съответно, през 2012 и 2014).
367
1
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
*** от *** ***, заслужавате си дереджето.
366
1
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
до 463, който се опитва да ме апострофира май нещо...къде ти говоря за нови атомни централи бе? научи се като четеш да разбираш това, което четеш!Да, в Европа нови атомни централи не са строени, но аз ти говоря за увеличаване на мощностите на съществуващи площадки, т.е.за увеличаване броя и пускане на нови реактори в стари атомни централи..не вади смисъла от контекста, че ми е писнало от такива малограмотници и слепци,затова сме на това дередже..замислете се малко, напрегнете се, ако имате какво
365
0
 
10
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
1-ви април трябва да ни стане национален празник...най-националния, защото освен майтапи и лъжи друго в тази държава нема...!!! Хайде ЧЕСТИТ ВИ 1-ВИ АПРИЛ МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ!!!
364
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех тия предишни ех! С какво ли щеше да се оправдава Бойко ако не бяха те?? В момента има цялата власт в държавата,но от устата му продължават да се леят оправдания!
363
2
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Халлал да вие тиквата, ***. Задлужавате си го.
362
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари,Всички знаем, че Партията винаги се е нуждаела и продължава да изпитва остра нужда от свежи финансови постъпления, за да води успешна борба със световния империализъм и дребнобуржоазните елементи, които слагат прът в колелото на световната история и пречат за пълната победа на пролетарската революция! Вече три десетилетия проектът "Белене" осигурява значителен финансов ресурс на партийното ръководство и Политбюро, другари, а класовият враг в лицето на империалистическата хунта ГЕРБ е на път да прекрати финансирането на Партията и да я постави на колене пред световния враг! Ние трябва да се противопоставим решително на тези опити, другарки и другари, и с всички средства да се борим за възстановяването на проекта "Белене" и финансирането на Партията! Ура, другари и другарки! Да живее тринадесетия конгрес на БКП!
361
2
 
9
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Народ от ***, който 20 и кусур години не можа да се организира и да помете кръвопийците, които се гаврят над него и куртизанствуват на Брюксел и Вашингтон. Пфу-у-у!!!