Нямаме изгода от еврозоната, знае си Дянков

Случвали се доста "неприятни неща" с паричния съюз
Обновена: 11 юли 2012 18:34 | 11 юли 2012 18:34,
135
Нямаме изгода от еврозоната, знае си Дянков
Снимка: архив Булфото

Нямаме изгода за момента да влизаме в чакалнята на еврозоната, категоричен е финансовият министър Симеон Дянков.

Той за пореден път повтори, че макар че страната ни да е готова за членство, тази стъпка не би ни донесла благоприятни резултати.

Финансовият министър припомни, че през 2009 година, когато е застанал на поста във ведомството, това е бил един от основните му приоритети.

"От 2009 година до 2012 година обаче много неща се промениха", разясни Дянков. По думите му в еврозоната са се случили "неприятни неща".

Според него единствената стъпка, която ни остава, за да приемем единната европейска валута, е да влезем в чакалнята, но първо трябва да видим как ще се развие обстановката.

"Има доста голяма несигурност дори по теми, по които по принцип лидерите са съгласни", разясни Дянков.

Той беше твърд, че България няма изгода да бърза с членството си, тъй като може да извлече само потенциални негативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Д.Гочев преди 11 години
Не, няма смисъл да влизаме в еврозоната, понеже вече ще сме задължени като страна от еврозоната да даваме пари на мързеливите гърци.
108
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Казва истината, но от неговата уста звучи само като "америка ми нареди да говоря против ЕС защото нещо не се разбират последно време"....
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя откри топлата вода.БРАВО
106
1
 
3
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
тя еврозоната не е за държави като България не знам как ще е готова като той самия казва че няма да имаме изгода, даже напротив.
105
4
 
0
 
! Отговори
/m преди 11 години
От влизането в еврозоната, ще получим достъп до евтини кредити от ЕЦБ, което би трябвало да понижи лихвите на бамките и да създаде възможност за повече инвестиции.
104
2
 
1
 
! Отговори
Ува преди 11 години
Е,събуди се у него,а и в "коментаторите",отново генетично заложеният бай ***-няма келепир сега в тая работа.Абе,дундьовци,щом сме тръгнали с Европата трябва да вървим с нея и в добри и в лоши времена.По това ще ни оценяват нашите партньори в ЕС.Че то е като в брака.Въпреки всичко,ние също трябва да понесим солидарно трудностите на момента.ЕС е нашият голям исторически шанс най-после.А този трябва да го изритаме там,откъдето е дошъл.
103
0
 
8
 
! Отговори
опааа преди 11 години
НЯМА ИЗГОДА ОТ СТРОГ МОНИТОРИНГ щОТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ИЗТОЧВА РЕЗЕРВА И ДА СМУЧЕ НАРОДА
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 2009 година до 2012 година обаче много неща се промениха", разясни Дянков Има ли вече паричен резерв в България или всичко е в БАНКИТЕ И В УПРАВЛЯВАЩИТЕ???Да наистина се е променило, скоро бюждетните служители, пенсионерите и безработните някой месец няма да имат превод. А тогава какво ще става???
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пърдянков наистина е лъжец, само се върти като ветропоказател. Довчера приказваше колко е важно да станем част от еврозоната, сега, като стана ясно, че не го искат там, взе точно обратното да говори. Е, как да вярваме на подобен мошеник, за когото самите му действия доказват, че лъже????
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков наистина няма изгода от еврозоната /гроздето е кисело, а? / Пък и в еврозоната няма да му позволят така да отклонява европейски средстав, както и безконтролно да пилее държавния резерв /събиран от други преди него/
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е! А от Шенген още по-малко!
98
2
 
16
 
! Отговори
ala bala преди 11 години
Ами той лева де факто е евро бе,Дянков.Нали сме вързани или овързани и аз не знам,какво сме за еврото от доста години.Друг е въпроса че у повечето сънародници няма ни левове ни евро,заради такива "специалисти" като тебе.
97
5
 
3
 
! Отговори
някой си преди 11 години
защо де е лошо в еврозоната?който е папал без да си плаща да му мисли.ние само ще спечелим.най малкото ще падне скапания валутен борд и системата ще с е промени тотално.
96
5
 
6
 
! Отговори
Лисицата : преди 11 години
Нямаме изгода от еврозоната, знае си ДянковЕ даа , гроздето е кисело ....
95
5
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Това е вярно. Нещата в еврозоната смърдят. Учудва ме, че точно Дянков казва единствената свястна приказка от години насам. Ще гласувам за партията, която гарантира, че ще ни измъкне от ЕС!
94
0
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
- Америка печата световните пари... и за нея не може да има икономически проблеми... - РЕШАВА ГИ С КУРСА НА ДОЛАРА И СТОТИЦИ КУБИЧЕСКИ МЕТРА ДОЛАРИ...- Европа е същата, но в по-малък мащаб...- Китай може да играе същата игра..., но С ПРОИЗВОДСТВОТО СИ и предпочита да работи в мащаба БРИКС, и така го докарва като горните двама играча...- ДА МУ МИСЛЯТ БЕДНИТЕ... И ТАКИВА КАТО НАС (с финансови министри като Дянков)... ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА "МЪЖЕ"...
93
6
 
4
 
! Отговори
ТАТО преди 11 години
ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ Е НА ХОД. НЕ НИ ТРЯБВАТ ШЕНГЕН ,ЕС,ГЛАД И МИЗЕРИЯ.СТИГА СМЕ СЕ ИЗЛАГАЛИ ПРЕД СВЕТА.
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за какво ни е евро , цените които са в лева ще станата в евро , и това се знае от всички
91
3
 
9
 
! Отговори
ЛЕВ преди 11 години
кАКВО евро бе , вие да не сте полудели, видяхме ги ГОЛЯМИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ,ПРЕУСПЯЛИ ,СУПЕР РАЗВИТИ ГОБЕРНИИ ДО КАДЕ Я ДОКАРАХА . Вече не е 2007 и много боб изядохме от тогава .
90
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NIE SME SI SIW--KREMALSKI TROQNSKI KONS TOTALEN PE6TEREN KOMUNIZAM