Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе

Страната ни имала оперативна информация кой стои зад терористичния удар
Обновена: 17 авг 2012 09:53 | 17 авг 2012 09:53,
217
Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе
МВР шефът Цветан Цветанов. Снимка: БТА

„Към настоящия момент говорим за камикадзе.” Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов относно хода на разследването на атентата на летището в Бургас от 18 юли.

Двете лица, за които бяха разпространени фотороботи и за които се смята, че стоят зад удара, са влезли на територията на страната от държава в Шенгенското пространство и са се подвизавали с фалшиви документи, констатира още вицепремиерът.

Друго заключение на разследващите е, че взривът не е бил в багажното отделение на автобуса.

„Атентаторът се е самовзривил,” подчерта Цветанов. Според него възможността да е бил взривен от друг участник в терористичния удар срещу автобуса с израелски туристи в Бургас остава теоретичната.

Вчера МВР публикува фоторобот на предполагаемия съучастник на извършителя. Цветан Цветанов каза, че до момента няма обаждания на граждани с информация за него.

Още по темата
От друга страна, портретът на смятания за атентатор самоубиец е предизвикал повече реакции в обществото. Установено е, че е имал контакти и с други хора, освен първоначално обявените при опита да наеме автомобил.

Цветан Цветанов каза още, че България разполага с оперативни резултати, които дават насока за държава и организация, евентуално стоящи зад терористичната атака в Бургас. Вътрешният министър обаче не пожела да сподели повече подробности.

Относно друга актуална тема за българския кораб „Свети Николай“, който бе задържан край Испания с три тона кокаин, МВР шефът заяви, че собственикът и капитанът нямало как да не знаят за наркотрафика.

„Няма задържан за подобен вид пратка, който да каже, че е виновен.” Така Цветанов коментира вчерашните изказвания на третия задържан, собственикът на „Сийборн трейд”. Бизнесменът Дойчин Дойчев, който беше арестуван в Бургас за 24 часа заяви пред журналисти, че не е уведомен официално за задържането на кораба и екипажа.

Цветанов уточни още, че Дойчев е имал в миналото доста проблеми с други свои кораби и даде за пример потъналия "Ванеса", за който имало подозрения, че е умишлено потопен, за да се прикрие фактът, че на борда му е имало наркотици. Друг от корабите му - "Елена", пък бил задържан с контрабандни цигари.

Евелин Банев-Брендо се е срещал с тримата задържани у нас заради натоварения кораб с кокаин, стана ясно още от думите на Цветанов.

“Не бих казал че Евелин Банев-Брендо има някаква връзка, но в определен момент се е срещал с някои хора, които са задържани в момента”, коментира вътрешният министър.

Тримата задържани в България са набирали екипажа. Те са съпричастни към организирането и транспорта на пратката, каза още Цветанов.

Българските власти правят всичко необходимо по случая, но все още е рано да говорим за невинност и виновност, обясни МВР шефът във връзка с хипотезите, че много от задържаните моряци може да не са знаели какъв товар се превозва на кораба.

При международната спецакция бяха задържани 31 души, като 21 от тях са българи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
11
 
! Отговори
някой преди 11 години
Оставете брътвежите на Цв. Цв., ами по-добре подпишете петицията за незабавното закриване на Комисията за защита от дискриминация, която непрекъснато провокира нагло българското общество. След последните й изцепки за забрана на Ботев и Вазов в българското училище, се поде инициатива за премахването на тази паразитна структура. Подпишете петицията на следния адрес:
69
2
 
13
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 11 години
Цецо Лажецо сам си е виновен, че вече никой не вярва на МВР. Цецо лъжеше и продължава да лъже до забрава по кабеларките, прави народа на *** и будалка дори собствените си привърженици. И дори, случайно, той да каже някоя истина, пак никой няма да му повярва. Като на Лъжливото овчарче. Дето се казва, Цецо Апартаменто е жертва на собствената си глупост!
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
физиономия на плъх
67
0
 
11
 
! Отговори
торбата с лъжите преди 11 години
След невероятния успех с разкриването на атентатора от Бургас, Цецо отново отвори торбата с лъжите: ние сме били подали сигнала за кораба с кокаина?!
66
1
 
12
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
я ми обясни защо вчера за изграждането на Лот 2 на магистрала Струма е избрана отново гръцката фирма ? Така ли се стимулира българската икономика- давайки парите от българския бюджет на закъсия гръцки бизнес- АНТИБЪЛГАРИН Е БОЙКО, ПО ВСИЧКО МУ ЛИЧИ
65
1
 
15
 
! Отговори
няма никаква версия преди 11 години
Основната версия е, каза Цуци, че изобщо няма никаква версия!
64
2
 
19
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Атентаторът е камикадзе, атентаторът не е камикадзе :))) Със сигурност е едно от двете :)))). Чакам следобедното изказване на Рапоня, който ще каже че не е :))) А привечер Плевньо ще сподели версията, че може и да е, но може и да не е :)). Единствено се чудя за понички и кафенце ли отиват млрд.те ми от данъци или и за летене със самолет на Тигрите от Бистрица
63
6
 
3
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Наистина, ако дъртите комунисти не влязат в час с времето и да проумеят, че път към светлото им бъдеще на комунизма-идиотизма просто няма, а само плюят по всичко, което им е манталитет-тая партия никога няма да спечели избори и ще жъне само омраза.
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов да каже за какво беше в България шефът на ЦРУ един месец преди атентата? Оставка за националните предатели от герб!
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не разбирате ли, че българия е продадена на американските военни интереси- срещата в Правец, спешното идване на хилърито, ходенето всеки месец до САЩ- защо се чудим, в България ще има още атентати-този беше само за предупреждение.Бойко е хванат за топките от грамите и ще слушка, но ние?
60
0
 
4
 
! Отговори
Кажете на тях преди 11 години
Как само спорите сини-червени, като толкова знаете нападате и се защитавате, кажете нещо този "баща" дето изпращал синовете си или на "Момче" което иска да заминава , На "от Ванкувър" които го подкрепя... Кажете нещо на тях защото от тези безкрайни спорове хората им писна и заминават другаде за по-добър живот...Отгорете на тях като смятате, че знаете кое е правилното за България ...
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чете човек, бугаристанеца е специалист по всичко-от футбол, секс, разследване-от какво ли не разбира.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Филия с мас/ Щом Цветанов не знаел, ти като си специалист и си разбрал кой е камикадзето, отиди и съобщи-не само да пишеш простотии тука. ***
57
1
 
3
 
! Отговори
haha преди 11 години
ei toq kato mu vida gadnata mutra na cvuki i napravo mi se do sira
56
1
 
8
 
! Отговори
До социалист преди 11 години
Кво ви става бе? Гербери VS Комунисти?!? Този филм не сме ли го гледали? Сини срещу червени и всеки срещу всеки!Разделят ни и ни * майките!!! Не им позволявайте! Не търсете някой да ви помага, а почнете да се обединявате и сами да се оправяте. Не чакайте от правителството да се помогне, на който и да е!Утре ги сменят и почва да страда другата половина. И вечно сме един срещу друг, а те в парламента са обединени. "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" Те срещу кой са съединени точно???
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много от драсканиците са просто бликнала злоба от нещастници.Управляващите, каквито и да са все винаги им са виновни. Работа трябва, а не само драскане и плюене по форумите и да се чака да потече отнякъде.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пишете за мнението си и за ТАЙНАТА СРЕЩА В ПРАВЕЦ ПОД ПАТРОНАЖА НА НИК.МЛАДЕНОВ.С КОЙ СЕ Е КОНСУЛТИРАЛ,КОЙ МУ Е РАЗРЕШИЛ.....И ОПАСНОСТТА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ.
53
2
 
18
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
Цветанов е рекордьор на арестувани невинни хора и производство на сересета
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
никак не ги разбирам разните имигранти- щом сте дезертирали от родината си, защо имате право на гласуване в България и кой морал ви го позволява?
51
1
 
7
 
! Отговори
Баща преди 11 години
Момче, мерси за милите думи, и аз ще те посъветвам да заминеш. На нас родителите ни е мъчно, но и сме горди и щастливи за децата си, там живеят много по-добре. Когато им отидох първия път на гости, 2 седмици се чудих как може да имат такова сплотено общество хората...Късмет момчето ми, за родителите не се притеснявай смятам да отворя клуб за родители на емигранти, само ще се утешаваме...