Присъдата на Цонев притеснява Цветанов

Вътрешният министър обаче не желае да влиза в полемика
30 окт 2012 12:10,
207
Присъдата на Цонев притеснява Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Оправдателните присъди по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, бившия съдия Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов ме притесняват, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Вчера Софийски градски съд оправда тримата по дело за даване на подкуп в размер на 20 000 евро на следователя Петьо Петров.

Цветанов обаче се въздържа от по-подробен коментар по темата, защото “съдът е този, който взима фактите и обстоятелствата, и взима своето решение“. Той обясни, че няма желание да изпада в полемика по темата, защото вчерашните изказвания на адвокати и подсъдими не е “най-правилното като говорене в публичното пространство“.

Още по темата

Вчера след произнасяне на присъдата Николай Цонев заяви, че делото срещу него е поръчка на изпълнителната власт, реализирана от прокуратурата. Бившият министър обясни, че правителството просто е искало да има осъден от тройната коалиция. Цонев обвини за шумната акция, при която беше арестуван, конкретно вътрешният министър Цветанов.

Цветанов обаче все пак призова, освен решенията на съда, да се вземат предвид и данните на службите и прокуратурата.

Вътрешният министър припомни, че у Тенчо Попов са били открити 20 000 евро, които по данни на обвинението е трябвало да бъдат дадени за подкуп.

Подобна теза застъпи и градският прокурор Николай Кокинов, който днес пред Нова телевизия заяви, че трябва да се разбере на кого са тези пари.

“Все пак сме правова държава, съобразяваме се с решението на съда, но това са фактите, трябва да имаме предвид и тях”, заяви Цветанов.

Вътрешният министър призова да се изчакат мотивите на съда и прокуратурата да внесе протеста си пред Софийския апелативен съд.

“Нека да излязат мотивите, прокуратурата да входира своя протест и да чакаме”, посочи Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Krumov преди 11 години
zadava li se nov adres v facebook "Snimai sadiata i prokurora" ?
156
2
 
4
 
! Отговори
Българе преди 11 години
С тоз ''съд'' ще ви изгонят от ЕС.........кумунетата ще се надупят на *** и ще са щастливи ,като прасета в ***, *** за вас ще има ново ''светло'' бъдещеПокажете гражданска позиция, станете нация да му *** мамата..............стига сте били стадо 500 + 130 години
155
2
 
4
 
! Отговори
666 преди 11 години
ЦВЕТАНОВ:"Нека да излязат мотивите, прокуратурата да входира своя протест и да чакамеЧАКАНЕ МУ Е МАЙКАТА ЦВЕТАНОВ, ЧАКАНЕ.ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ЩЕ ДОЧАКАМЕ МОМЕНТА КОГАТО ЩЕ НИ ОБЯСНИШ ЗА "КОНСУЛТАНСКАТА" СИ ДЕЙНОСТ ДОНЕСЛА ТИ ХОНОРАРИ С КОИТО СИ ПЛАТИЛ ШЕСТЕ СИ АПАРТАМЕНТА.КОГО ЛИ СИ КОНСУЛТИРАЛ И КАКВО СИ ГО КОНСУЛТИРАЛ ЗА ДА ТИ ПЛАТИ ТОЛКОВА ЗДРАВО. На тези "консултации" им викат КОРУПЦИЯ.Край теб много смърди бе пич. И онази съдийка е питимна да те вкара в дранголника.
154
2
 
9
 
! Отговори
Военен преди 11 години
Има една стара приказка пичове : От старшина , офицер не става ! На тоя манталитета му е такъв-***,да крои дребни интрижки,като се мисли за много хитър,да се навежда,да подслушва,да се подмазва,да се мисли за Велик, ама на края си остава единпрост,ама много и изключително *** *** !
153
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ужасявам сеКолко ли апартаментчета,имоти,екскурзийки,екстри и други благинки сме му платили !!!
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 30Цвъкнята се взе много на сериозно ! Не оцени момента , че ГЕРБ спечелиха изборите,заради наказателния вот срещу Тройната коалиция,която сега се оказва,че не е била толкова лоша в сравнение Гърбушковците !Освен голите му и глупави приказки,тъпите му оправдания за апартаменти,безпочвени обвинения срещу всеки,който не му хареса,безкрайните му излагации не можа да измъти нищо ново и градивно! Но това се случва с всеки необразован !
151
0
 
3
 
! Отговори
Рашко преди 11 години
Роман Василев да връща Големия пищоф ! Веднага и немедлено !
150
0
 
5
 
! Отговори
Гошето преди 11 години
До Анонимен1.....".НАМЕРЕНИ БЕЛЯЗАНИ ПАРИ У ПОДСЪДИМИЯ,ВИДЕО КЛИП...." Абе пич,чувал ли си приказката,че Господ дава,ама в кошара не вкарва ? Като си ***,си *** за цял живот ! Старите хора казват : Ей това е да се изсереш на метеното !
149
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов,заради подобни на теб се срина доверието в ГЕРБ !
148
1
 
2
 
! Отговори
Д0 178 преди 11 години
Сканира се нещо,ако има!
147
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало Партаменто,как няма да се притесняваш,иде ти реда!
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След успешно свършена работа, очаквам съдиите да получат 17 и 18 заплата и някакви си 100 милиона бонус.
145
1
 
13
 
! Отговори
Кой е некадърника ?? преди 11 години
Що питаме?Я как хубаво са го изкарали на кадрото.
144
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Цецко пак се на**а
143
2
 
8
 
! Отговори
teo преди 11 години
Цецо и Бойко, БЪЛГАРИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ И ОТ НЕООСМАНИЗМА НА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ДПС!!! Историкът академик Г.Марков ПРАВИЛНО ОПРЕДЕЛИ И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ТАЗИ ОПАСТНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!Защото академик Марков, ПОЛУЧАВА ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЧЕ НАМЕРИ СИЛИ ДА КАЖЕ ЕДНА ИСТИНА, КОЯТО БСП И ГЕРБ НЕ СМЕЯТ ДА КАЖАТ ЗА ТЕЗИ ЕНИЧАРИ И ЗА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ДПС!!! БЪЛГАРИТЕ НЕ СПЯТ!!!
142
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо, най-добре е да си ВХОДИРАШ оставката.!!!
141
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ид..т не спря да си пъха носа във всички дупки! Абе нещастнико, дай някакви разумни доказателства как купи шест апартамента, извини се на лекарите и на другите набедени от умник като тебе и после си позволявай да се показваш пред хората!
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все пак сме правова държава, съобразяваме се с решението на съда, но това са фактите, трябва да имаме предвид и тях, заяви Цветанов. КАКВО ???????? ВСЕ ПАК СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА ????????? НЕ ВСЕ ПАК - ВЪПРЕКИ ТЕБ ЦВЕТАНОВ Е ТУК ТАМЕ ПРАВОВА ...........КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ ЧЕ СКАРА НЯМА ДА Е ПРАВОВА , ТАКА ЛИ ???? ЕГА НАГЛИТЕ И КРАДЛИВИ ПРОСТИ ХОРА ЕГА , КА НЕ ВИ Е СРАМ БЕ
139
1
 
11
 
! Отговори
БАЙ МИЛИЦИОНЕР преди 11 години
Тази шайка негодници от Гроб начело с Бойко и Цецо са за затвора! Аз не искам да чакам още 1 година да ме правят на *** разни *** с килийно образование, които знаят само да крадат! Когато някой им посочи правия път, те вместо да се замислят и го послушат, просто го смачкват. Това положение е по-лошо от това в Чили по времето на генерал Борисов, пардон генерал Пиночет!
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПИЧ ОТ ПЕРНИК.Може да си пич,но не си от Перник