"Тъмносините" ще работят за "Синята коалиция"

Противник на ДСБ на изборите е ГЕРБ, изключена е коалиция с БСП и ДПС
1 дек 2012 17:00, Елка Василева
347
"Тъмносините" ще работят за "Синята коалиция"
Иван Костов. Снимка: БТА

Пряк противник на ДСБ за следващите избори е ГЕРБ, изключена е коалиция с БСП и ДПС. Това заяви в политическия си доклад пред Десетото национално събрание лидерът на партията Иван Костов.

 Той декларира, че "тъмносините" са "за" формата "Синя коалиция" и ще работят за обединяване на десните избиратели в опозиция на ГЕРБ, като няма да позволят подмяна на десницата.

 Лидерът на ДСБ отбеляза, че случващото се в СДС е тежък удар по организирани членове, симпатизанти и избиратели на дясната коалиция. Не можем да сме безучастни, когато уж "сестринската партия" ГЕРБ успя в едно разрушително начинание, обяви Костов. И добави, че ГЕРБ са поели от БСП и хората на Доган щафетата за унищожение на ДСБ. Ако не бяхме създали ДСБ, сега щяхме да се "въргаляме" в краката на Борисов и Цветанов, е политическият извод на Костов. Те, по думите му, са се намесили брутално в коалиционните отношения със СДС. Костов обаче отчете, че в момента ДСБ е в подем.

 Той каза, че кампанията на партията започва с референдума за ядрената енергетика през януари. Не можем да го загубим, той ще бъде нашата най-силна предизборна кампания, заяви Иван Костов.

Сред политическите противници на "тъмносините" той посочи и партията на Меглена Кунева.

 В доклада си пред форума лидерът на партията отбеляза, че ще бъдат реформаторска алтернатива на ГЕРБ, на "техния посткомунизъм".

 За пореден път Иван Костов обяви, че и при това управление продължава срастването на властта с монополите - процес, който започнал при Сакскобургготски и Станишев. Той обвини Бойко Борисов в поредица от предателства на българските интереси в полза на Москва.

Десетото национално събрание на ДСБ единодушно прие да бъде единствената дясна алтернатива на ГЕРБ и да работи за запазване на "Синята коалиция". Това записаха "тъмносините" в заключителната резолюция на форума.

В документа партията на Иван Костов заявява, че влиза в предизборната кампания, за да извади страната от икономическата криза, да прекъсне монополите, да върне доверието в държавата.

Обещание за съхраняване на "Синята коалиция" записаха делегатите. Заставаме зад постиженията на правителството на ОДС и се обявяваме против опитите за подмяна на историята, прочете още Костов. В резолюцията се потвърждава, че при никакви обстоятелства ДСБ няма да бъде в коалиция с БСП и с Доган.

Членове на формацията предложиха ДСБ да извади заместник-министрите си от правителството на Борисов.

Партията е в подем, следващите шест месеца трябва да покажем новия стил на общуване с избирателите, заяви заместник-председателят й Светослав Малинов. Той добави - мислете за "Синята коалиция" /СК/ като избиратели, а не като сбор от партии. Силно ДСБ по думите му означава силна СК и алтернатива. Когато ГЕРБ се опитват да унищожат "Синята коалиция", посочи Малинов, се опитват да оцелеят, защото за тях няма политическо бъдеще, ако има силна Синя обединена десница.

Лидерът на ДСБ Иван Костов ще е водач на листите на "тъмносинята" партия в 16-и МИР в Пловдив и в 23-ти МИР в София. Пред участниците в Десетото национално събрание днес бяха представени определените за водачи на листи за парламентарния вот.

Председателят на столичната организация на ДСБ Иван Иванов е водач в 24-ти МИР в София и на старозагорската листа. Екатерина Михайлова - в 25-и МИР в София и в Шумен.

Илко Семерджиев е начело в Благоевград, в Бургас - Веселин Методиев, във Варна - Радан Кънев, Асен Агов - във Враца, Калин Янакиев - в Ловеч, Атанас Атанасов - в Пазарджик. Петър Москов оглавява листата на партията в Русе. При представянето си той цитира на английски Чърчил, когато е обявил пред англичаните, че са във война. Ще се бия и аз, повтори на български Москов. Димитър Сяров ще "води битката" на ДСБ в Сливен, а в Ямбол - Евгени Чачев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
1
 
5
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
Синята *** освен за себе си за други не работи !Надявам се този път да получи шут в *** които да го изпрати в архива !
277
1
 
2
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Хората,които истински обичат България,които бяха мотора на Синята идея са симпатизанти на ДСБ.Това е единствената партия.не подвластна на руският империализъм и независима от внедрените в другите партии комунисти.И.КОстов е един от малкото честни българи,който за съжаление ще бъде оценен от поколенията чак след години.
276
5
 
4
 
! Отговори
Кеф преди 11 години
Кефи ме Костоффф.Само нещо да каже и форумите пощуряват !!!
275
5
 
7
 
! Отговори
Читател1 преди 11 години
"Противник на ДСБ на изборите е ГЕРБ" Значи ДСБ възприема като противник една партия, която е член на Европейската народна партия?! е, това е то сам да си създаваш противници...
274
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
319 смотльо , повтаея като равзален грамофон глупостите на ***.
273
7
 
6
 
! Отговори
ЦЪРВЕНА МАФИЯ преди 11 години
Тиквата като главен секретар е правил далаверата със всички групировки,не случайно се познава със Галевите и ***.Нека не забравяме,че Ипон бяха хванати в производство на цигари менте и тогава Бойко отърва затвора,май са го вербували в ДС още тогава...агент Тиква
272
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kaква е политиката на ГЕРБ?Преди изборите беше НЕясна,а сега ощеповече!САМО ДСБ - СК!
271
16
 
14
 
! Отговори
LA преди 11 години
Другаря Костов и неговия партиен отдел са патерица на БСП.Не е са необходими декларации, когато от години е очевадно, че този нелегален другар системно руши всякаква дясна опозиция!Общо взето стратегията му е тъмносини л*мпени да го докарат него и шайката му доживотно в Парламента!Костов е вреден и колкото по-рано се скрие, толкова повече шансове има да за нещо градивно в дясно!
270
10
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Костов,айде 1-во да минеш прага за влизане и тогава мисли схемите за коалиция,а?
269
19
 
20
 
! Отговори
Куртропович преди 11 години
Костов, стискаме ти палци! Единствената партия, която отстоява ценностите в дясното пространство! Успех
268
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъмносините си работят точно за БСП.
267
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарче *** още 23 години ли искаш да си папкаш в парламата? Ще папкаш на народа х.я другарче ***. Заради теб сме най бедните и най мизерните ***.ето ти *** де.а.
266
14
 
14
 
! Отговори
долу мангото!!!! преди 11 години
може да се яекоалира със серж!!!!
265
19
 
20
 
! Отговори
СеДеСар преди 11 години
Ще работите за СК, драгалевски ***, как няма да работите?! Иначе догодина ще гледате парламента през крив макарон: ти, И.Иванов, А.Агов и онези ваши слуги Мартинчо, Шаро, д-р Мише, *** Димо и др.бивши муцуни отпреди 20-ина години! Само че кой ще гласува за вас - името ви на интриганти, злобари, хора на мръсните операции хептен се затвърди напоследък. Чао, Ваньо и отивай да преподаваш в ТУ! То само със С.Малинов, Москов и Методиев СК не се прави.
264
13
 
18
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Не съм за Костов, но нямам избор. Ако не гласувам за него, ще дойде жан, доган , мачо пичо,или станишев или червената кукувица пази боже. Сетете се какво беше при жан и кой премахна задължителните охранителни лепенки на ВИС и СИК /бойковите/ и при кой имаше растеж по всички линии.
263
8
 
19
 
! Отговори
Асен Агов – кандидат преди 11 години
Асен Агов кандидат за кадрови офицерУдивително е как хора, кандидатствали за кадрови офицери в Първо главно управление на ДС, през последните двадесетина години окупират анти ДС говоренето.
262
3
 
23
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
до 305Всичко е вярно, ама наполовина!Вярно е например, че заводите се ликвидираха, но не бяха печеливши! Червените шефове успешна ги бяха източили в частни фирми... Но не беше правилно да се раздават на другарите седесари, а да се оздравят и да се приватизират със стратегически инвеститори!С две думи - Ваньо направи много грешки, но не само той е виновен. БСП допринесе не по-малко за съсипването на икономиката и това не трябва да се забравя!
261
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само намазани реститути могат да пуснат бюлетина за най-големият ликвидатор на:- синята идея- държавни печеливши заводи- държавни печеливши фирми- селското стопанство- боновата приватизациякакто и винаги в услуга на комунистите, като не отвори своевременно досиетата и им даде възможност да се окопитят и да са фактор както в политиката така и в икономиката на държавата. -
260
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя хубавец е с най голяма вина да сме на това ниво много жалко че такива аморални и без чест хора преставляват и управляват БГ
259
22
 
20
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
Крадливото *** по ирония на съдбата не влезе в затвора за разграбването на България и беше оставен да види собствения си крах !