Заплатата за Борисов, Плевнелиев и Цачева да бъде 8000

Това иска Симеон Дянков в нов проектозакон
Обновена: 12 яну 2013 13:46 | 12 яну 2013 11:42, Петя Славова
569
Заплатата за Борисов, Плевнелиев и Цачева да бъде 8000
Снимка: Булфото

 Месечната заплата на премиера, президента и председателя на Парламента да стане 8000 лв. Това предвижда проектозакон на Министерството на финансите на Симеон Дянков, пише в. "Преса".

Рязкото увеличение на заплатите, искано от Дянков може да влезе в сила съвсем скоро. По твърдение на финансовото министерство - от 1 август 2013 г.

Преди дни - на 9 януари Симеон Дянков заяви пред Нова телевизия, че доходите в определени сектори ще се увеличат, но най-рано през март ще стане ясно кои ще са тези сектори. Министърът на финансите мотивира обещанието си с добрите финансови резултати в държавния бюджет за миналата година.

Затова пък стана ясно, че пари за майчинство няма да има, както нямаше и коледни надбавки за пенсионерите. На въпрос ще се увеличат ли доходите на полицаите, кавото предложение имаше, за да се намали корупцията, Симеон Дянков отговори, че те са достатъчно високи и не смята, че трябва да има увеличение.

Увеличение ще има за лекарите, за работещите в армията и културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз взимам 390 лева чисти. ИСкам най-малко 750 Удвоявай дянковай, че да не те почан с тоягата. щом има за депутатите , ще има и за мене.
451
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 11 години
Крайно време е заплатите в Б-я да се вдигнат , но не само на министрите , а на всички държавни чиновници . За целта е необходимо да се направи единен Класификатор за всички чиновници на всички нива и министерства. А не всяко министерство да си формира заплатите и да се крие зад някакъв закон / за държавния служител, за съда и прок. за мвр, за въоръжените сили и др/ , така просто всичко се размива и се получава така , че един войник хванат от улицата взима повече от един професор,доктор и много други специалисти с висше образование. Когато има единен класификатор в Б-я , няма как да се получи т
450
0
 
1
 
! Отговори
488 - 485 преди 11 години
488, ти ме шашна бе. Щото в моето полезрение все виждах котки, как си похапват мишки. Така казват и зоолозите, и приказките. Ти колко селски котки си отгледал? Или си ги прехранвал с шунка от Татово време (сегашната, не я ядат мъркащите, не обичат генномодифицирана соя и царевица и оная мазна ценност от европейските варели) или са били зайци, а ти не си забелязал. И нещо и на тебе, и на оня с дългата приказка за затворената котка, не ви разбрах мътната алюзия.
449
0
 
1
 
! Отговори
i moritori преди 11 години
Абе, Дянков, нали сме в криза, бе! И нали даваш пари само ако има резултати. Де ги най-бедни, най-болни, най-умиращи, най-престъпни. То и това са резултати, де. Ми и аз искам пари, да си платя лекарствата. И джипито да не ме праща за зелен хайвер. Ама не даваш, а пропускаш на Дойнов, вместо да го вкараш в затвора за геноцид чрез огромните му цени на лекарствата. А старците тихо *** без лечение за да ти освободят натрупани за 35 години работа вноски, та да увеличиш пенсиите на оцелелите от 1 април. Тя и датата една...
448
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"България на гражданите": Референдумът е репетиция за подмяна на изборите през лятото Според "България на гражданите" в избирателните списъци има около 950 хиляди българи, които не са в страната, и от тяхно име ще бъде упражнено право на глас през лятото
447
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 11 години
До Един от вас Приятел ти нещо маи не си в час излез малко и се по расходи да видиш как се живее на село ,че ако не си натискат парцалите и не слушкат шефаси независимо от коя партия е тои утре хората няма да имат пари за хляб не за сметки а за хляб защото го виждам всеки ден ,и е трагично ,а кои от коя партия бил на никои вече не му пука за народа всички са маскари ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ НОЖА И ДА СЕ ОПЪНЕ НЯКОИ ДЕПОТАТСКА КОЖА ТОГАВА ЩЕ ИМА ОПРАВИЯ .
446
0
 
0
 
! Отговори
Bulgurov преди 11 години
ako ne im haresvat zaplatite, sa svobodni da napuskat ot dnes.ste naznachim drugi hora da rabotyat s golyama radost, usmivki, lubeznost, vejlivost, efektivnost, loyalnost, korektnost, barzina dori i za po-malki zaplati! imat si sobstveni Camperi - Wohnmobili daje i ste ni e po-eftina izdrajkata im. nyama da im plastame za luksozni jilista, hoteli, luksozen transport . sami si karat kolite , ne se strahuvat da otivat direktno pri bg naroda v planinite, pokrai rekite, moretata, granitzite!
445
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Тия са за доживотен затвор.
444
0
 
0
 
! Отговори
до днес , бг преди 11 години
Защо премахнахте възможността хората да си дадат мнението и изисквате регистрация ????Погледнете си форума и вижте колко резултати има в определянето на мнения !?!?!?Действително ли този сайт е ръководен от ГЕРБ и по тази начин ги пазите от народната любов !?!? Има и други сайтове господа от Днес ,БГ , И ПРИ ТОВА МНОГО ПО ИЗЧЕРПАТЕЛНИ И ОБЕКТИВНИ ОТ ВАШИЯ !!! ДЪРЖА ДА ВИ СПОДЕЛЯ ,ЧЕ НЕ САМО АЗ ,ОЩЕ МНОГО ВАШИ ЧИТАТЕЛИ ЩЕ ВИ БИЯТ ШУТА !!! ВИЯ ГОСПОДА ОТ ДНЕС ,БГ СТЕ ПЪТНИЦИ !!!
443
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ку*ви мръсни,заслужават бой с камъни до смърт
442
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев е виновен!Тройната ламя е виновна!Четирите годишни времена са виновни!А най-виновни сме ние българите,че 23 години допускаме да ни управлавят недоразумения, като Боко, Станишев и цяла глутница мафиоти!А дано до изборите да има още много такива изцепки, още много размени на наакани *** м/у Боко и Сергей, та и кьоравите да видят и глухите да чуят,че в България на власт е МАФИЯТА!Тя няма цвят, но има мирис-вони от километри!
441
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не си я напраят 10 000 лв чиста пара ? ония се вози в държавна кола с държавен бензин яде държавна храна и държавата му плаща сметките ,че и наема и всичко необходимо аз с моите 500 лв на месец трябва да си платя всички разходи (добрече нямам кола) после трябва да отида да гласувам пак за тях и да чакам да започна да живея по добре.Знам ,че не чакат на заплатата си ама е нахално на хората им е писнало ама то скоро ще се чуе :)
440
0
 
0
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
какво ревете като ненормлани нали вие си ги избрахте ,а сега мъркате пак ще ги избрете другият мандат сигурен съм защото българи е свикнал да го мачкат, такла на него му харесва бе *** на мен не ми пука за вас оправайте се
439
0
 
0
 
! Отговори
go преди 11 години
malko vi ostava!!!!!!!!!!!!!
438
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В други държави управляващите си намаляват заплатите.А в ***,където има пенсионери със 150 лв.пенсия,управляващите се гаврят с народа.Ама така му се пада на тоя народ като е толкова *** и страхлив,че дори един свестен протест не може да направи.
437
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срам и позор!!!Вие съсипахте България.Затвор за вас,а не втори мандат.
436
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че ГЕРБ да не са по малко крадливи, а по лошото е, че действат и мутренската, справка ТБ плюс
435
0
 
0
 
! Отговори
виво преди 11 години
кАТО МАХНЕТЕ герб, КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ БЕ *** ?тЕ МОЖА ДА НЕ СА СВЕТЦИ, НО СА ПО-МАЛКОТО ЗЛО ОТ мръсните крадливи убийци на червените партизани.Като бяха на власт какво построиха и то в години на икономически добра световна среда ? Нищо, дори им спряха еврофондовете. Ако спрете да ислушате интригите и лъжите на червените комунисти май ще е по-добре за здравето ви.
434
0
 
0
 
! Отговори
rosi преди 11 години
8000 sa malko BOIKO ZASLUJAVA POVECHE MALKO LI SA OTKRADNALI OT TIQ MAGISTRALI AL4NOST STIGA WE4E
433
0
 
0
 
! Отговори
EMIGRANT преди 11 години
ETO TOVA SA NAGLITE . BEZSRAMNICI ................ ZARADI TIQ NAGLECI I KRADCI VISIM PO CHUJBINA I NE MOJEM DA SE PRIBEREM U DOMA .